Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, chci zrekonstruovat starý byt co jsme koupili.
Jádro je z umakartu ale přijde mi, že obvodové stěny též. Zažil jste to už někdo?
Přeci nemůžu zbourat celou obvodovou zeď když nademnou je ještě jedno patro.
Jak se řeší taková rekonstrukce?
@Dakk097 píše: Více
Vzít si odborníka. My bourali i nosnou zeď. Vše se dá.
@Atisia obvodová zeď..
.. venkovní zdi. Nevím jak jinak to napsat.
Ať už jsem koukl do nějaké mezírky zevnitř přes umakart tak mi na 99% nepřijde že by tam měl být nějaký panel nebo něco betonového.
Pod bytem máme garáže které jsou z panelu ale to je tak vše mi přijde.
Takže panelák? No v takových panelákových koupelnách v původním stavu žádné zděné koupelny nedělali. My ji taky strhli a postavili zděnou a to je nad námi spousta bytu. Tam bude záležet na tom kde je šachta. Já se při renovaci řídila podle toho. A pak vymyslela jak bude koupelna vypadat.
@Dakk097 podle toho jaký byt mate. U našich v paneláku se na pohodu dalo vybourat cele jádro tj vyhodit příčky komora-koupelna- záchod a zůstala velká chodba uprostřed bytu. Kompletně všechny pricky v bytě by se daly shodit, protože nosné jsou obvodové zdi bytu.
Moment, to jako chceš tvrdit, ze obvodové nosné zdi jsou z umakartu jo? ![]()
Add: přidávám, ze mluvím o tomhle bytu. A ze jich tata jako zedník předělal za svůj zivot vyšší desítky
Jakoze víš co je umakart?? To fakt ne, vždyť ke to lisovany papír. Ten by neudržel ani detsky domeček ![]()
@hospodki píše: Více
A co myslíš, že je sádrokarton? A taky se z něho staví celý byty…
@Janli píše: Více
Jako vazne? Sádrokarton, který má rozhodne jiné vlastnosti a navíc jej upevňujes na konstrukci. Sadros ti plní krycí funkci a ne statickou.