Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Dakk097 píše: Více
aj aj, hele nemáš kamaráda zedníka? At ti vysvětlí pojmy a různé věci protože až si najmeš firmu an předělání a oni zjistí co si myslíš tak až se vzpamatují ze záchvatu smíchu tak tě pěkně natáhnou
@hospodki píše: Více
Podkrovní byty nebo byty, který jsou vestavěný do velkých prostor se dělají komplet ze sádrokartonu. Stejně tak se dříve mohlo stát, že někdo nechal vystavět komplet celý byt z umakartu. Nějak tady nemá smysl spekulovat a je potřeba projektová dokumentace.
@Janli píše: Víceno jako fakt ne
@Havlova píše: Více
Ale to je tvarnice, která se bezne používá na nenoseny zdi a třeba v paneláku je to naprosto bezne použit na příčky. Janli tady propaguje Sádrokarton (tím se bezne dělají podhledy, americký baráky kdy se připevňuji desky na dřevěnou konstrukci atp)
@ka2ka píše: Více
No já bych ho stáhla komplet a to ani nejsem odborník. Jak prasatko co si postavilo domeček ze slámy ![]()
Já vím, já myslela, jestli si to s tím nespletl.
@Havlova píše: Více
No i kdyby spletl, rozhodne at se sám s tema vědomostma do ničeho nepouští. Taky vozim auto do servisu, protože kdybych se o cokoliv kromě doliti vody a benzinu pokusila, tak to bude katastrofa
Já umím ještě olej.
Tedy dolít, ne vyměnit.
Nepletu si nic a nechápu, co by mělo být nosný? Opravdu v každým bytě nepotřebuješ nosnou zeď. Vzhledem k tomu, že o výstavbě bytů toho vím celkem dost, tak opravdu nechápu, co tu předvádíš.? Příčky mezi byty se běžně ze sádrokartonu dělají, tam kde nemusí být nosný.
To nemá smysl. Zakladatel už si dokumentaci vyžádal a já se nebudu hádat s někým, kdo neviděl jiný než zděný byt.
@Janli Ale říká, že pod ním jsou garáže, jeho obvodové nosné zdi rozhodně budou z pevného materiálu.
@Temnástranasíly píše: Více
Já fakt nebudu soudit. Zakladatel ví houby a já už viděla tolik různých a různě udělaných bytů, že nebudu dělat závěry, jak to určitě je. Pokud se jedná o malý byt, vůbec tam nemusí být nosná zeď, byt mohl klidně vzniknout přepažením většího bytu. Ale to zas jen spekuluju. Vycházím z toho, co napsal, já ho odkázala na stavební úřad. Víc se tady poradit nedá.
@nikitice píše: Více
Papír snese všechno, fakticky by se v panelákových domech nemělo vůbec do konstrukce zasahovat, protože tvoří komplexní celek.
@Zumpa píše: Více
My přesouvali vchod do pokoje u nosné zdi a musela se nejříve dát traverza, pak zbourat.