Jak vytáhnot mrtvé klíště?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
75
10.7.13 13:27

Jak vytáhnot mrtvé klíště?

Ráno jsem zjistila, že se moje holčička asi v noci škrábala za krkrm a rozškrábla si klíště, má tam něco černého a nejde to ani za nic vytáhnout, nemáte s tím zkušenost jak to vytáhnout? Nebo jít rovnou na pohotovost až dorazí manžel z práce? Děkuji Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.7.13 13:29

Pohotovost. Rozříznou, vyčistí. A je tam jistota, že odstarní všechno :palec: jinak jsi si jistá, že to bylo opravdu klíště? našla jsi ho? kdyžtak vzít sebou kvůli testům na nemoci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
10.7.13 13:32

Jako že by to klíště na pohotovosti někdo zkoumal? tak to asi těžko…
ale jinak souhlas, pokud není odstraněné celé, je lepší to nechat odborně vyčistit…

• Citovat
  • Upravit
1196
10.7.13 13:34

No tak já kdysi takhle k doktorovi šla, a dívali se na mě jak na blbce, co jako chci. Prý jen vydesinfikovat, a hlídat, až kdyby to hnisalo nebo nějaký flek se objevil, tak mám přijít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
10.7.13 13:36

Na pohotovosti to vidí neradi, radši bych to vydezinfikovala a s pomocí manžela vytáhla a následně znovu vydesinfikovala. Může vzít třeba cestou v lékárně sterilní jehlu a spolu už to vytáhnete :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.7.13 13:36

Já takhle byla se synem u doktorky, tahala jsem mu klíště a přetrhla, kousek tam zůstal, tak jsem raději běžela k ní. Nic s tím nedělala, řekla vydezinfikovat, tělo s tím zachází jako s cizím předmětem, třeba tříska..prostě se toho samo zbaví. Je pravda, že jsem s tím nic nedělala a bylo to brzy pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.7.13 14:03

…jen ještě, jasně, že jsem to čas hlídala, jestli se nedělá okolo flek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.7.13 14:06

Tý jo.. a mě to ty bestie vypižlávali a fakt dělali testy z toho bídáka, jestli tam není encefalitida :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
10.7.13 14:09
@martina.se píše:
Tý jo.. a mě to ty bestie vypižlávali a fakt dělali testy z toho bídáka, jestli tam není encefalitida :think:

Kdy a kde? To teda 8o, je to hrozně drahé. To ti říkali?

Jinak bych s tím nikam nešla, vypadne samo.

edit: Dřív se říkalo, že „utržené“ klíště je nebezpečné a že se s ním má jít k dr. Ale prostě se to mění - jako styl odstranění klíštěte např.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.7.13 14:12

@Alichi v Novém Jičíně :think: bestie jedny, jsem měla vědět dřív :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
10.7.13 14:17

@martina.se Fakt hledím, že by nějaký doktor vzal na sebe náklady za to vyšetření, tak mne to zaujalo. Nehledě na to, že to nejsou schopni v nespecializované laboratoři udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.7.13 14:23

@Alichi to mi to vyříznul cca 2×1 cm a štychy mi dělal co 3 mm, to se i sestřička smála, že takhle pečlivý na vše fakt být nemusí. Jméno si nevzpomenu, a le byl odkudsi Kazachstán a tak :think: je fakt, že je to cca 4 roky zpět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jax
48
10.7.13 18:19

Byli jsme se synem před pár dny na pohotovosti a jak se psalo výše, zatržené klíště se dle paní lékařky už neodstraňuje. Nám natřeli višňákem a doporučili ještě 2 dny mazat. My mažeme černou mastí a hlídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.17 14:42

Jet s klíštětem na pohotovost?

osmiměsíčnímu jsem právě našla klíště - na krku, v kožním záhybu. Už ho tu s manželem mordujem přes půl hodiny a ne a né tu bestii vyndat. Jeli byste s tím na pohotovost?
Te´d si tu s tímhle dotazem přijdu jak debil.

Pohotovost je až od pěti, tak budem ještě zkoušet. Ale aby nás pak na pohotovosti neposlali tam kam slunce nesvítí…

• Citovat
  • Upravit
757
17.9.17 14:47

A jak ho taháte? Mně vždycky šlo vyndat krásně, když jsem ho potřela mýdlem a pak jsem ho pinzetou vyviklala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí