Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, musím se s vámi podělit. Vyzkoušela jsem kdeco, ale tohle funguje okamžitě a ještě budu mít svalnaté nohy
Poloha na tygříka na chvíli pomohla, to jsem brala jako malý zázrak. Ovšem velkým je něco jiného. Malou držím jako při kojení a péruju v nohách, jako bych chtěla udělat dřep (stačí se snížit tak o 10-20 cm, víc ani nedám). A pořád nahoru dolů. U nás stačí třeba 2-3× po 3-5 minutách a je KLID. Dnes to dcera dotáhla k dokonalosti, začala u toho sát
Čekala jsem, kdy se poblinká, ale ustála to
Taky pomáhá polštářek s peckama, ale ten spíš tulí. A bubnovat prsty na plínu, zaujme ji to a nemá čas starat se o bříško. No a dnes rada nad zlato od doktorky - Espumisan dát 10-15 minut před kojením, aby zabral. Taky to do toho letáku mohli napsat, dávala jsem těsně před kojením a bylo to na dvě věci. Dnes jsem dala 10 minut předem (i když je to docela fuška vydržet těch 10 minut, malá chce pít hned včil okamžitě) a bylo to o 80% lepší.
Možná tohle všechno znáte, já si připadala jak Alenka v říši divů, že taková blbost jako „posilování s dítětem v náruči“ pomůže. Kdyby to některá z vás zkoušela, dejte vědět, zda pomohlo, zajímalo by mě. Tak ať bříška nebolí.
No většinou maminky hopsaj na balonu. Po pár týdnech mají tendence hopsat z okna, protože maj odvařený záda, dítě těžkne… Veškeré kinetické uklidňovací metody jsou velice ošemetné a velmi těžko se jich zbavuje. U 5kg miminka si člověk říká, že vydrží, u 8-10kg už to tak vtipné není.
Pak to odnese kolikrát dítě, protože se to odnaučuje vyřváváním ![]()
A na espumisan bacha, může způsobovat zácpu
@Gladys píše:
No většinou maminky hopsaj na balonu. Po pár týdnech mají tendence hopsat z okna, protože maj odvařený záda, dítě těžkne… Veškeré kinetické uklidňovací metody jsou velice ošemetné a velmi těžko se jich zbavuje. U 5kg miminka si člověk říká, že vydrží, u 8-10kg už to tak vtipné není.
Pak to odnese kolikrát dítě, protože se to odnaučuje vyřváváním
A na espumisan bacha, může způsobovat zácpu
Naštěstí pružím fakt jen chvilku, zabírá to rychle (ale praktikuju to teprve 3 dny). Já mám spíš odvařené záda z toho věčného nošení, když řvala. Jasně, že z toho taky nejsem nadšená, ale když jí to pomůže.. Jsem zastánce nehoupání, nemáme ani houpací kočár, což většina lidí nemůže pochopit.
Jo a se zácpou problém rozhodně nemáme
Esp. používáme max. 2× denně.
Uspavala jsem natrasanim az do 9 měsíců, kdy uz se to pri osmi kilech a třeba víc nez pul hodině natrasani fakt nedalo a odnaucila jsem ji to celkem snadno. Natrasala jsem pekne poctive rucne, zadne hopsani na balonu
Takže je to indy vindy jako všechno ![]()
Ale já tak neuspávám, používáme to jen na bolavé banděro. Navíc doufám, že za měsíc ji to přejde, bude mít 3 měsíce. A to snad 8 kg mít nebude, věřím, že 4 kg nepřibere ![]()
Potreby u koliky a ruzne,,vychytavky,, se meni ze dne na den.Ted jsi nadsena, chapu, ale zitra to zabrat uz memusi. Jinak i nam esp.zabral.Diky bohu. Tve nadseni muze rychle pominout. Jeden den chce hoosat tve dite, druhy den ty z okna
.Jako prave ja nyni po noseni a uspavani 12kg smradete od 19:00 uz padam na hubu
.
@FikuLenka píše:
Ale já tak neuspávám, používáme to jen na bolavé banděro. Navíc doufám, že za měsíc ji to přejde, bude mít 3 měsíce. A to snad 8 kg mít nebude, věřím, že 4 kg nepřibere
jasne ja to pochopila byla to spis reakce na gladys. I kdyz moc nechápu jak to muže na bolavy břicho pomáhat…ale je klid to je hlavni, chápu. Ten kolikovej řev je dost silenej. Po 3 mes by to fakt mělo přejít, u nás uz asi po druhým.
@FikuLenka píše:
Ale já tak neuspávám, používáme to jen na bolavé banděro. Navíc doufám, že za měsíc ji to přejde, bude mít 3 měsíce. A to snad 8 kg mít nebude, věřím, že 4 kg nepřibere
chapu tve nadseni, mela jsem ho taky.Pak to byl kocarek v byte pres prah, koupena samo houpacka, vibr. lehatko, hopsani, chozeni, zavinovani, drnkani, poklepovani, houpani v naruci, kojeni v leze, sede snad i ve stoje
, pecky plinka medvidek do mikr. trouby
..autosedacka na tvrdem, mekkem ci v ruce i ve 3 rano
.Vzdy zabralo neco na par dnu, nadseni-zklamani. A to u dcery druhorozene.Rady moc nejsou, kazde dite je jine a potreba nd prezit
.
@wildcherry píše:
chapu tve nadseni, mela jsem ho taky.Pak to byl kocarek v byte pres prah, koupena samo houpacka, vibr. lehatko, hopsani, chozeni, zavinovani, drnkani, poklepovani, houpani v naruci, kojeni v leze, sede snad i ve stoje, pecky plinka medvidek do mikr. trouby
..autosedacka na tvrdem, mekkem ci v ruce i ve 3 rano
.Vzdy zabralo neco na par dnu, nadseni-zklamani. A to u dcery druhorozene.Rady moc nejsou, kazde dite je jine a potreba nd prezit
.
Koukam, ze jsem mela nakonec stesti, ze nazabiralo vubec nic
.
@Pipi 00 píše:
Koukam, ze jsem mela nakonec stesti, ze nazabiralo vubec nic.
no bylo to silene obdobi
.Hlavne kdyz jsem u prvni dcery toto neznala. Prisla jsem si jako nepouzitelna matka co nevi uz co delat
Diky bohu to trvalo snad do tech 3,4 mesicu.
Ahojky, na bolení bříška jsou nejlepší kapky Biogaia, u nás stojí 600 kč, ale v Polsku v lékárně 250kč
@břidoček píše:
Ahojky, na bolení bříška jsou nejlepší kapky Biogaia, u nás stojí 600 kč, ale v Polsku v lékárně 250kč
Cha, pozor na to. BioGaiu jsme v Polandu kupovali před dvěma tydny, stoji sice 250 kacek, ale je to polovicni baleni nez u nas, takze zas tolik neusetris. Zatím nam nijak zvlast nepomohly.
Co se tyce bolavého briska a houpani - no, nadsena jsem, to je pravda a kazdy den se desim, kdy to prestane zabirat
A taky netusim, jak ji to muze ulevit od bolesti, ale je to tak. Vzdycky pozoruje, co se to s ni deje.
@FikuLenka píše:
Cha, pozor na to. BioGaiu jsme v Polandu kupovali před dvěma tydny, stoji sice 250 kacek, ale je to polovicni baleni nez u nas, takze zas tolik neusetris. Zatím nam nijak zvlast nepomohly.Co se tyce bolavého briska a houpani - no, nadsena jsem, to je pravda a kazdy den se desim, kdy to prestane zabiratA taky netusim, jak ji to muze ulevit od bolesti, ale je to tak. Vzdycky pozoruje, co se to s ni deje.
To víš, sto dětí a sto bříšek a na každé zabírá něco jiného ![]()