Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám takový problém, Belinku 2. roky, zachvátily horečky. V neděli večer měla až 39 a pozvracela mě. Dali jsme sprchu a panadol sirup a do rána to spadlo na 37,7. Teď se to zase zvedlo nad 38, ale spíš mě trápí to, že nevím co jí dát jíst. Málo co chce, dokonce mám pocit, že u věcí co běžně jí, má problém sousto spolknout a někdy se až dáví. To nikdy nedělá, maximálně to vyplivne. Navíc jsme byli u doktora a ten nám doporučil dietní stravu, bez mléčných a tučných produktů. Jenže ona je zvyklá ráno snídat jogurt, na svačinu pribiňáka a večer kaši. To vše je z mléka. Na pečivo moc není, tak už jsem vážně v koncích. Ale říkám si, že asi celkově nemá chuť k jídlu, kdyby měla opravdu velký hlad, tak by ten rohlík přece snědla. Nebo se mám obávat nějakého trávícího problému? Doktor na ní nic neviděl. Vlastně jsem se od něj vůbec nedozvěděla, co by jí mohlo být. Prý by to mohla mít z horka. Je fakt že byla u babičky na prázdninách a celou sobotu strávili venku.
Mam to doma taky. Prave ted ani ne dvouletou uspavam.Co vic, chytlo ji to vcera pri ceste ze zahranici. Horka jak kamna, nemusim popisovat let a vse kolem.Ted mi tu place, knoura, zimnice, horecka a odhaduji ze celkova bolistka telicka.Ja teda nasadila po prekroceni 38+ nurofen, pod 38 nechavam telicko zabojovat.Na zabaly nemam srdce u ni, je to cita, vodnicka(nebo kulisek) a smektu, mela i prujem. Drzim palce, je to z horka, verim ze i u vas bude zitra lip. Starsi (6) to mela ve ctvrtek a v patek uz se valela na plazi. Nechut k jidlu ma taky a to je jedlik. Bohuzel. Mlecnou stravu jsem nevysadila, sunar dostala a dostane i v noci, aby se zasytila po tom prd co dnes snedla. Drzim palce, priznavam, ze u te mladsi to blbe nesu.
Jinak na obed i veceri mela kureci vyvar a rizoto. Zitra bude mit to stejny-no aspon par lzicek. A jak jsem psala, sunar jsem nevynechala(rano, poledne, vecer-sotva si cucla 90ml, tak dostane jeste v noci).Nevidim ani duvod, kdyz dite neni zahlenene a ucpane ![]()
Taky nějak nechápu, proč by ty mléčný výrobky neměla. Průjem nemá, spíš naopak, mám pocit, že toho bobka nemůže vytlačit. Já kdybych přestala jest mléčné výrobky, tak bych měla taky problém si dojít. Ale pro jistotu jsem se to snažila včera dodržet, ale dnes už asi něco dostane. Když jsme šli večer spát, byla úplně bez teploty, akorát v noci jí to vyskočilo na 38,5. Tak uvidím teď ráno až se vzbudí, snad už bude O. K.
Tak co? Nam rano vyletela jeste vysoko, ale uz spadla.Ji uz dokonce vic. Davam tomu jeste dnesek a zitra uz musi byt fajn. Pokud ma mala zacpu tak bych ten jogurt, mleko atd normalne dala.
Tak už jsme snad v pořádku. Teplotu měla naposledy v noci z pondělí na úterý, akorát s tím jídlem se to zatím moc nelepší. Ale snad se jí už vrátí chuť k jídlu.