Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím byl někdo na přerušení retní uzdičky s malým dítětem laserem nebo klasicky, jak to prosím probíhalo? Dcera má před dva roky a uzdičku má příliš širokou, podle stomatochirurga je nezbytné, aby byla přerušena, jelikož by později mohlo dojít k odhalování krčků.
Já byla na stříhání obou, přesně stejný problém, mohly by se v budoucnu odhalovat krčky. Ale bylo mi asi 9let. Dostala jsem znecitlivující pigáro a pak už jsem jen musela držet otevřenou pusu, stříhání nebolelo. Měla jsem to šité, jestli stehy samy vypadaly už bohužel nevím. Prvních pár dní se mi špatně otvírala pusa, takže frčely kaše, pití brčkem..Jak u dvouleťáka to bude nevím, ale aspoň toliko máš pro srovnání, jaký byl postup u mě.
U ní je právě problém, že jí bohužel budou muset uspat, proto to ani nechtěl dělat stomatochirurg a poslal nás do nemocnice.
![]()
Jsem z oboru a přijde mi to dost brzy ve dvou letech, u nás se to dělá většinou od těch sedmi let, kdy už je dítě schopné vydržet a nemusí se uspávat.. ale jinak předpokládám že vám dítě neuspí uplně ale bude jen v analgosedaci?
Nejspíš je to jak říkáte, neuspí jí úplně. Ale i tak se hrozně bojím. Ona to má dost škareré.
Jo tak to má hodně noo, ale je to fakt mini zákrok, dítě přispí a laserem je to uplný prd a pokud to budou stříhat tak je to jen šmik a pak jeden nebo dva stehy a hotovo
několikaminutová záležitost