Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dceři jsem ve dvou letech objevila v ústech velmi širokou retní uddičku, spojují se s ní velké problémy čištění zoubků. Přední zoubky má již zkažené a nenechá si je vyčistit, jelikož jí to bolí. Ani nekouše předními zoubky, na doporučení stomatochirurga jsme rozhodli nechat jí uzdičku odstranit, už kvůli pozdějšímu odhalování krčků. Jsme objednání do fakultky do Poruby a já potřebuji ještě zjistit, v případě, že by odmítli dělat zákrok laserem, zda-li je ještě nějaká možnost v Ostravě nechat retní uzdičku u tak malého dítěte odstranit laserem. Děkuji
Já tam (na stomatochirurgii Nov polikliniky Porubě) byla s 4letým synem teď, a retní uzdičku nám odstranit odmítli, jelikož prý ještě nemá stálé zuby a do té doby se to i může spravit samo, čemuž nevěřím, máme to v rodině, byl by první. A navíc chtěli i doporučení přímo od ortodontisty, což nechápu už vůbec, když jsme ho měli od naši zubní lékařky. Navíc prý se u tak „velkých“ dětí dělá odstranění většinou v celkové anestezii, popř. na zákrokovém sále, pokud je šikovné. Na netu všude čtu, že se jedná o banální, jednoduchý zákrok, dle paní doktorky je ale náročný, vč. nutné plastiky…tak nevím a jsem z toho naštvané, jinde to jde a tady ne:(