Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jedna ženská např. hrací deka má tam hodně hraček a vydrží pod ní i půl hodky ![]()
Tak pokud nepláče, tak je asi spokojený
Jinak já si prcka vždy posadila aby na mě viděl, do ruky dala třeba pidivařečku a byl v pohodě ![]()
Ja nosila v manduce a udelala si doma uplne vsechno. Mala v ni spala.
@kitty123 Mám to složitější, protože v kuchyni se třeba netopí. V obýváku je 24°C s v kuchyni 12°C, tak bych ho musela oblékat a svlékat…
@Korčulka86 Hrací deka nás zatím neuchvátila, na nic na ní nemačká ať už na ní leží nebo je přikrytý. ![]()
U nas mely nejvetsi uspech co nejvic sustive sacky nebo ruzne obaly, to mala dokazala zkoumat treba pul hodiny
neco sustiveho na zuzlani, textilni knizky - nebo jsem delsi domaci prace delala v dobe, kdy mala spala- to byly ale jenom 2 pulhodinky za den, nebo pak vecer, kdyz si ji vzal manzel…
Dát do sedačky a postavit na linku, aby na Tebe viděl- a povídat si s ním
A když ho máš na dosah, můžeš mu dát do ruky něco dalšího k prozkoumání, když ho stávající hračka omrzí ![]()
Aha, dočetla jsemdo konce.. tak ještě zakrýt dečkou ![]()
@kitty123 píše:
Tak pokud nepláče, tak je asi spokojenýJinak já si prcka vždy posadila aby na mě viděl, do ruky dala třeba pidivařečku a byl v pohodě
Nic proti ničemu, ale ve 4m posadila?? ![]()
@Štěpina píše:
Nic proti ničemu, ale ve 4m posadila??
Tak asi myslela v tom vajíčku do auta nebo v lehátku…to mimčo tam fakt jako by sedí ![]()
Podle mě to bylo myšlený jako že ho dala třeba do lehátka
![]()
U nás (bohužel) zabírá televize..Malou dám na deku na gauč a ona se dívá na ty pěkné pohyblivé barevné šmouhy a postavy.. ![]()
Děti jsem rozbalila, položila na deku, nasadila tlustý ponožky, pod ně protičůrací deku, umístila třeba kousek od linky, nebo na sedačku, dala hrazdičku omotanou plno hračkama, víc, než nabídl výrobce
a nechala hrát. Pokaždé děti krásně vyřáděné, úchop a přetáčení šlo jedna radost, potom nakrmit, šupsnout do fusaku, do kočárku, postavit na dvůr před okna (nebo na balkon) a další 2-3 hodiny klid
![]()
Mít víc hrazdiček, případně obměňovat hračky. Občas zabere i lehátko s vibracemi, poslední dobou se syn naučil sám se houpat v autosedačce. Ne vždy to ale zabere, musí mít klidnou a „hravou“ náladu.
Dámy, připojím se z dotazem, když vidím příspěvek o televizi. Jaký máte názor na to, že mimčo (moje 3,5 měsíce)sleduje televizi? Viditelně to děti zajímá, dcerka když na ní kouká a vypneme jí, tak spustí ječák. Myslíte, že je to dobrý nápad nechat miminko sledovat televizi, nevadí to zraku, když se ještě vyvíjí?
Ahoj jaké jsou možnosti zabavení čtyřměsíčního miminka když nespí? Nejde o to uklidnit pláč, většinou nepláče, ale když potřebuji třeba dělat delší domácí práce (pro zvědavky a rýpalky třeba umýt větší várku nádobí když v týdnu nestíhám, nebo když dělám úkoly s dětmi atd). Dávám ho do sedačky a postavím nad něj hrazdičku, vydrží si brnkat o chrastítka, ale není to málo? V leže na bříšku zatím po věcech nehmatá a navíc blinká, totéž na zádech a tak se bojím odbíhat když je v těchto polohách. Proto prosím jestli máte typ jak zabavit mimčo v sedačce.