Jak zabavit 4měsíční miminko?

Jedna ženská
25.11.13 16:24

Jak zabavit 4m miminko?

Ahoj jaké jsou možnosti zabavení čtyřměsíčního miminka když nespí? Nejde o to uklidnit pláč, většinou nepláče, ale když potřebuji třeba dělat delší domácí práce (pro zvědavky a rýpalky třeba umýt větší várku nádobí když v týdnu nestíhám, nebo když dělám úkoly s dětmi atd). Dávám ho do sedačky a postavím nad něj hrazdičku, vydrží si brnkat o chrastítka, ale není to málo? V leže na bříšku zatím po věcech nehmatá a navíc blinká, totéž na zádech a tak se bojím odbíhat když je v těchto polohách. Proto prosím jestli máte typ jak zabavit mimčo v sedačce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1886
25.11.13 16:26

@Jedna ženská např. hrací deka má tam hodně hraček a vydrží pod ní i půl hodky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
25.11.13 16:29

Tak pokud nepláče, tak je asi spokojený :palec: Jinak já si prcka vždy posadila aby na mě viděl, do ruky dala třeba pidivařečku a byl v pohodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.11.13 16:34

Ja nosila v manduce a udelala si doma uplne vsechno. Mala v ni spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jedna ženská
25.11.13 16:35

@kitty123 Mám to složitější, protože v kuchyni se třeba netopí. V obýváku je 24°C s v kuchyni 12°C, tak bych ho musela oblékat a svlékat…
@Korčulka86 Hrací deka nás zatím neuchvátila, na nic na ní nemačká ať už na ní leží nebo je přikrytý. ;)

• Citovat
  • Upravit
1283
25.11.13 16:46

U nas mely nejvetsi uspech co nejvic sustive sacky nebo ruzne obaly, to mala dokazala zkoumat treba pul hodiny 8) neco sustiveho na zuzlani, textilni knizky - nebo jsem delsi domaci prace delala v dobe, kdy mala spala- to byly ale jenom 2 pulhodinky za den, nebo pak vecer, kdyz si ji vzal manzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 16:47

Dát do sedačky a postavit na linku, aby na Tebe viděl- a povídat si s ním :-) A když ho máš na dosah, můžeš mu dát do ruky něco dalšího k prozkoumání, když ho stávající hračka omrzí :-)
Aha, dočetla jsemdo konce.. tak ještě zakrýt dečkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
25.11.13 16:59
@kitty123 píše:
Tak pokud nepláče, tak je asi spokojený :palec: Jinak já si prcka vždy posadila aby na mě viděl, do ruky dala třeba pidivařečku a byl v pohodě :D

Nic proti ničemu, ale ve 4m posadila?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41992
25.11.13 17:03
@Štěpina píše:

Tak asi myslela v tom vajíčku do auta nebo v lehátku…to mimčo tam fakt jako by sedí :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
25.11.13 17:03
[cittace] @Štěpina píše:

Podle mě to bylo myšlený jako že ho dala třeba do lehátka :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
25.11.13 17:18

U nás (bohužel) zabírá televize..Malou dám na deku na gauč a ona se dívá na ty pěkné pohyblivé barevné šmouhy a postavy.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.11.13 17:29

Děti jsem rozbalila, položila na deku, nasadila tlustý ponožky, pod ně protičůrací deku, umístila třeba kousek od linky, nebo na sedačku, dala hrazdičku omotanou plno hračkama, víc, než nabídl výrobce ;) a nechala hrát. Pokaždé děti krásně vyřáděné, úchop a přetáčení šlo jedna radost, potom nakrmit, šupsnout do fusaku, do kočárku, postavit na dvůr před okna (nebo na balkon) a další 2-3 hodiny klid :jazyk: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 17:41

Mít víc hrazdiček, případně obměňovat hračky. Občas zabere i lehátko s vibracemi, poslední dobou se syn naučil sám se houpat v autosedačce. Ne vždy to ale zabere, musí mít klidnou a „hravou“ náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
25.11.13 17:43

Samozrejmě jsem myslela ve vajičku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 18:12

Dámy, připojím se z dotazem, když vidím příspěvek o televizi. Jaký máte názor na to, že mimčo (moje 3,5 měsíce)sleduje televizi? Viditelně to děti zajímá, dcerka když na ní kouká a vypneme jí, tak spustí ječák. Myslíte, že je to dobrý nápad nechat miminko sledovat televizi, nevadí to zraku, když se ještě vyvíjí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí