Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak na blint? podle praxe za poslední roky někdy nestačí ani ten zápis a dítka jsou v pořadníku jen co se narodí…jen aby za 3 roky už byly aspon v pořadníku. Na blint si to neumím moc představit. Možná někde, kde nemají narváno…což nevím, zda takové místo existuje? ![]()
je vypsán termín zápisu, vetšinou to bývá ve 2 dnech. Termín si zjisti u vás,každé město to má jinak, my měli loni zápis začátkem května,jak bude letos ještě nevím,taky nás to čeká ![]()
Je vypsán termín zápisu, kdy se vyzvedne ve školce přihláška, nechá se potvrdit u MUDr. Pak se zpět odevzdá do školky a pak už mi jen přišla SMS od ředitelky, že máme přijít podepsat rozhodnutí. K zápisu samotnému se nehlásí.
u nás teda školka nabrala všechny tříleťáky, co rodiče přihlásili ![]()
Jak píší holky, v den zápisu (my měli v dubnu, každá školka to má jinak) jsme dorazili do školky vyplnit formuláře (v podstatě ani dítko chodit nemusí) a za pár dní jsme dostali vyrozumění, že dcerku přijali.
Potvrzení od Mudr. jsme ale myslím dávali až těsně před nástupem do školky.
Ahoj. Určitě si zajdi do školky, o které uvažuješ a zjisti si podmínky o přijetí (pravděpodobně to bude zápis, jak píšou holky). Termíny jsou různé, někde bývají už v únoru, tak abys to neprošvihla. Většina školek má www stránky a tam konkrétní informace.
Bohužel to (aspoň co já vím) nefunguje tak, že když potřebuješ dítě umístit, zajdeš s ním do školky a oni ho přijmou. Já třeba u starší dcery na tohle vůbec nepomyslela a na zápis šla až na školní rok, ve kterém jí byly 4 roky. S mladší to budu zkoušet už teď, protože pokud chci, aby mi ji vzali příští rok v březnu, musím k zápisu už teď. Zní to divně, ale je to tak. Takže k zápisu půjde ve 2 letech, aby ve 3 letech mohla do školky
. Mch moc nevěřím tomu, že nám to letos vyjde
.
U nás se také už druhým rokem umístí VŠECHNY děti (Praha 3). MČ vyhlašuje zápis obecně hodně brzy (únor), aby měla čas všechny děti umístit a loni se jí to povedlo a letos má stejný plán. Takže u nás není potřeba nic než se dostavit s papírem, ale ne všude je to stejné… jak píší holky, je potřeba si to pozjišťovat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
musí se dítě přihlásit k zápisu do školky nebo se tam prostě přijde podle termínu tzv. na blint?