Jak zarovnat kuchyň

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14046
20.9.13 13:43

Jak zarovnat kuchyň

Ahoj
už se připravuje všechno k nástupu naší nové kuchyně, bude z ikea, takže prefabrikát. Bohužel to nejde udělat tak, aby vrch i spodek horních skříněk byl v jedné rovině a já teď váhám, zarovnat dole nebo nahoře? chci co nejcelistvější vzhled. děkuju

a ještě dotaz, jedna skříňka musí být na míru, prostě takový rozměr ikea nedělá, nevíte, když si koupím z ikea v bílém lesku a pak si nechám udělat na míru, bude bílý lesk jako bílý lesk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
20.9.13 13:47

Jak je to u bílýho lesku nevím, ale my, když dělali kuchyň, dělal nám to soukromník. Já chtěla vanilku. Vytáhl asi 7 odstínů „vanilky“ v laminu a asi 9 v MDF. Takže na shodu bych se asi moc nespolíhala.. I když bílá je vlastně jen jedna, že :nevim:

První část dotazu nechápu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
20.9.13 13:50

@jizvíková co místo té skřínky na míru nechat udělat polici, tam by se rozdílný odstín ztratil :think:

Jo a taky mi nešlo spasovat spodní a vrchní skřínky tak mi truhlář na vrch mezi skřínky udělal mezikus takovou poličku.

Příspěvek upraven 20.09.13 v 13:52

• Citovat
  • Upravit
ivanka2888
20.9.13 13:51
@Seizdra píše:
Jak je to u bílýho lesku nevím, ale my, když dělali kuchyň, dělal nám to soukromník. Já chtěla vanilku. Vytáhl asi 7 odstínů „vanilky“ v laminu a asi 9 v MDF. Takže na shodu bych se asi moc nespolíhala.. I když bílá je vlastně jen jedna, že :nevim:První část dotazu nechápu :oops:

chtelo by to upessnit co myslís zarovnat :D??? A nejlepší by yblo kdyby jsi hodila fotečku. Ne nebdue to stejný odstín pravdepodobne :think:

• Citovat
  • Upravit
1854
20.9.13 13:51

Ja bych zarovnala nahore. Zarovnani dole si neumim predstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
20.9.13 13:52

Zarovnala bych nahoře (např. digestoř dělá odskok v dolní linii všem, protože musí být výš - pokud si nedá někdo tak vysoko i skříňky, že).

Na stejnou bílou bych nespoléhala, nicméně je tu větší šance, než u jakékoliv jiné barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
20.9.13 13:53
a ještě dotaz, jedna skříňka musí být na míru, prostě takový rozměr ikea nedělá, nevíte, když si koupím z ikea v bílém lesku a pak si nechám udělat na míru, bude bílý lesk jako bílý lesk?

A neslo by to vyrezat primo z tech Ikea dvirek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
20.9.13 13:54

Ikea má svoje vlastní barvy a odstíny ty pak nikde nejdou koupit (přítel je truhlář, tak to vím),ale ten lesk by snad měl být všude stejnej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68899
20.9.13 13:54

Taky moc nerozumím dotazu.
Bílý lesk s největší pravděpodobností jiný bude (bílá rozhodně není jen jedna :-) ), otázka je jenom, jak moc to bude vidět a jak moc ti to bude vadit. Je dost dobře možné, že rozdíl bude minimální a na první pohled to nepoznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.9.13 13:55

Zarovnala bych určitě nahoře… Máme to taky tak dvě horní skříňky ty „nižší“ a vedle toho dvě ty vyšší… V jedné té nízké máme schovanou digestoř… Jediný, co mě štve, je, źe do těch skříněk nahoru nedosáhnu ze země (a to mám skoro 180cm :-D ) :zed: a moje mamka je ráda, když si podá něco z té prostřední police… :oops: Musí mě milovat, když hlídá kkuky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
20.9.13 13:58

Rozhodně zarovnat nahoře.

A k té bílé - nešlo by koupit co nejpodobnější rozměr dvířek v Ikea a nechat je truhlářem upravit?
My jsme to vyřešili tak, že jedny dvojdvířka máme z matného skla v hliníkovém rámu a zbytek kuchyně je v barvě. Prostě úmyslný kontrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983

Myslím si, že jde obojí - když zarovnáš nahoře, tak pod tu skříňku můžeš ještě něco zavěsit, co dorovná ten rozdíl dole (kořenky, utěrky, pomůcky k vaření atd.) a když zarovnáš dole, tak nahoře to zase můžeš dorovnat tím, že na tu skříňku něco dáš… jednodušší je teda podle mě zarovnat nahoře a dole doplnit zavěšením něčeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68899

Aha, teď začínám chápat - nahoře budou skříňky různých výšek? Pak bych asi zarovnala podle spodku a nahoru nad to položila desku, která to zarovná, tím ti nad těmi nižšími skříňkami vznikne malá nika. Když už v tom budeš angažovat truhláře kvůli skříňce na míru, to „prkno“ nahoře by pro něj neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
20.9.13 14:05
@Lolllo píše:
A neslo by to vyrezat primo z tech Ikea dvirek?

to jsem se ptala muže a říkal, že když na to nemá profi nářadí, že by to vypadalo strašně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
20.9.13 14:07

A malý detail rozdíl je 13cm - je to právě rohová skříňka která je nižší, než ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný