Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, během tohohle týdne jedu na dovolenou a potřebuji na rychlo zastavit menstruaci. Už jsem zkoušela citrónem, ten sice funguje, ale vždy se to během 10-ti hodin vrátí. Nechci do sebe cpát prášky.
Děkuji za rady
![]()
Příspěvek upraven 04.07.17 v 11:33
@Miua1234 Špunt? ![]()
To bohužel nelze… Určitě ne bez prášků a i na ty je pozdě, musí to odkrvácet.
Jestli uz jede, tak ji nezastavis. Mela sis skaknout pro pilule na oddálení. Citron to nespasi ![]()
@Miua1234 píše:
@terien po celou dobu se cpu citrónama a pomerančema…
Tak se na to vykašli ať si ještě nezhuntuješ žaludek. Teď už bych si spíš dala dvojku červenyho at to odkrvaci co nejdřív.
@Miua1234
A kolikátý den už ji máš? Možná, že kdyby ses necpala tím citronem už máš konec…
@Miua1234 píše:
@Tichošlápek jedeme během tohohle týdne
Máš úterý, do dvou dnů budeš mít nejhorší za sebou a pak už ti to snad dovolenou nezkazí.
Kdy menstruace začala? Už proběhlo nejsilnější krvácení? Protože pokud ne, tak si to akorát prodloužíš. Po nejsilnějším krvácení už to jde - práškový vitamín C (nejdostupnější v DM drogérii za cca 45,– Kč za 100 gramů) - dávám do vody a piju denně 3-5 gramů (ale to je moje normální denní dávka. Jen v době MS to vysadím a začnu po nejsilnějším krvácení, nepotřebuju se trápit ještě dalších x dnů se slabým krvácením až špiněním). Je tam odměrka. Dávat do pití tak 3 doměrky třikrát i vícekrát denně. Předávkování vit. C se projeví jen řídkou stolicí, pak je třeba trochu ubrat.
A také si kup askorutin, mi pomáhá. Je běžně v lékárně, stojí do 50,– kč. Je to rutin (běžně obsažený v pohance), který zpevňuje cévy a omezuje krvácení z vlásečnic, lámavost cév apod. a vit. C - takže žádné hormony nebo dryják.