Jak získat dítě do péče?

Anonymní
15.2.19 23:03

Jak získat dite do peci

Ahoj holky potřebuju poradit.Mam syna 9 let s otcem dítěte jsem se rozešla. mame napsanou dohodu nechtěla jsem aby syn mel omezený kontakt s otcem a aby to nějak prožíval proto sem se snažila nedelat problémy. Ted ale otec dohodu nedodržuje. syn je nemocný od narození a 4 krát mesicne musim s nim dojíždět 50km na kapacku otec rekl ze chodi do prace a nebude tam jezdit ja ale taky pracuju.syn potřebuje každodenní léčbu kterou otec nedodržuje. mel uz 4 operace a vždycky jsem s nim byla ja na paragrafu.otec neodepisuje na sms a vozi ho ke me třeba o 30min. později..jediný plus je ze platí alimenty ale penize ani neresim. verila jsem ze bude to fungovat :,( ted bych chtěla aby syn byl u me a u otce jen o víkendu..mam strach ze bez pravidelné léčby zdravotní stav syna bude horší. jak mam to všechno dokazat u soudu? děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9184
16.2.19 07:03

Jakkoli to můžeš dokázat, třeba lékařskou zprávou…zažádej si o svěření péče soudně a úpravu styku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.2.19 07:37

Zajdi nejdřív na OSPOD, řekni, jak se věci mají. Shromazduj důkazy. Dej podnět k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
16.2.19 09:17
@Anonymní píše:
Ahoj holky potřebuju poradit.Mam syna 9 let s otcem dítěte jsem se rozešla. mame napsanou dohodu nechtěla jsem aby syn mel omezený kontakt s otcem a aby to nějak prožíval proto sem se snažila nedelat problémy. Ted ale otec dohodu nedodržuje. syn je nemocný od narození a 4 krát mesicne musim s nim dojíždět 50km na kapacku otec rekl ze chodi do prace a nebude tam jezdit ja ale taky pracuju.syn potřebuje každodenní léčbu kterou otec nedodržuje. mel uz 4 operace a vždycky jsem s nim byla ja na paragrafu.otec neodepisuje na sms a vozi ho ke me třeba o 30min. později..jediný plus je ze platí alimenty ale penize ani neresim. verila jsem ze bude to fungovat :,( ted bych chtěla aby syn byl u me a u otce jen o víkendu..mam strach ze bez pravidelné léčby zdravotní stav syna bude horší. jak mam to všechno dokazat u soudu? děkuji :*

No že vozí o 30 minut později, z toho bych asi problém nedělal, dítě není stroj, který funguje podle grafikonu. Problém nevidím ani v tom, že 4× měsíčně s dítětem musíš k doktorovi ty - je to o rozdělení kompetencí, on přispívá finančně, ty zase zajistíš tohle.
Problém by byl v tom, pokud to pravidelné každodenní léčení nedodržuje, pak ale nechápu, jak tento problém vyřeší, že s ním bude 1× za 14 dní na víkend. To ho najednou začne léčit? Nebo to dva dny bez léčení nemá dopady? No tak pak by otec mohl být se synem třeba 3× po dvou dnech za 14 dní, ne?
Mám z toho pocit, že hledáš záminku, jak péči otce omezit, a ne jak to vyřešit, aby to fungovalo pro všechny přijatelně a bez důsledků pro zdraví dítěte. Zkus tedy vyjasnit, proč není možné třeba to řešení 3×2 dny za 14 dní u otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.19 10:45

30 minut je hodně když rano musi vstávat v 6 kdyz dite prijede ve 20.30 nejedlo večeři a nema dodělané úkoly je blbí. v dohodě máme napsané ze k doktorovi budeme se stridat..v zaměstnání zacinaji dělat problémy :zed: sama nevím jak to vyřešit ale kdybych chtěla omezit kontakt otce se synem nenabidla bych dohodu.myslela jsem ze bude zodpovědný a bude dodržovat léčbu. Syn sam řekl ze chci být vic se mnou protože tatka ho stejně nechává u babičky a jede pryč.

• Citovat
  • Upravit
19388
16.2.19 10:50

@canaglia .el bys vědět, že dítě se ma předávat dle domluvy. Někdy se stane, že to nejde, ale pravidlem by to být nemělo. To bys vědět měl. Také se stává, že jeden z rodičů nedodržuje léčbu dítěte. A to je přesně důvod, proč upravit režim styku. A kdo zo nezažil, nemá do toho co mluvit.
Bagatelizujes, protože to dělá otec. Jsi prehnane shovívavý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
16.2.19 12:20
@g.sandova píše:
@canaglia .el bys vědět, že dítě se ma předávat dle domluvy. Někdy se stane, že to nejde, ale pravidlem by to být nemělo. To bys vědět měl. Také se stává, že jeden z rodičů nedodržuje léčbu dítěte. A to je přesně důvod, proč upravit režim styku. A kdo zo nezažil, nemá do toho co mluvit.
Bagatelizujes, protože to dělá otec. Jsi prehnane shovívavý

Stejně bych reagoval, pokud by to dělala matka. Dítě se má předávat tak, aby bylo především v pohodě. Samozřejmě že domluva je důležitá, ale nemůže její striktní dodržování udělat z dítěte hysterika, nutit rodiče riskovat při dopravě apod. Ano, mělo by to být výjimečné, ne pravidlem. Zažil jsem toho dost, tak do toho kecat budu :lol:
Porušování léčby je třeba řešit s lékařem, vím o dost případech, kdy matka přemedikovávala dítě, aby mohla tvrdit, že otec léčbu (nesmyslnou) nedodržuje. Což netvrdím, že je tento případ.

@Anonymní píše:
30 minut je hodně když rano musi vstávat v 6 kdyz dite prijede ve 20.30 nejedlo večeři a nema dodělané úkoly je blbí. v dohodě máme napsané ze k doktorovi budeme se stridat..v zaměstnání zacinaji dělat problémy :zed: sama nevím jak to vyřešit ale kdybych chtěla omezit kontakt otce se synem nenabidla bych dohodu.myslela jsem ze bude zodpovědný a bude dodržovat léčbu. Syn sam řekl ze chci být vic se mnou protože tatka ho stejně nechává u babičky a jede pryč.

A vy máte domluven návrat ve 20 hodin? I to je dost pozdě na večeři, přípravu do školy a hygienu. Takže problém není v té půlhodině, ale v nesprávném nastavení času obecně, že?
Tobě možná syn říká, že chce být více s tebou, otci zase může povídat, že by raději byl více s ním. Děti jsou chytré a povídají, co chce rodič slyšet. Nemůžeš to brát jako objektivní pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.2.19 12:36

@canaglia a já zase zažila, že otec skutečně porušoval léčebné a terapeutické postupy. Te střídačky byla výlučně péče matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.2.19 12:37

@canaglia proč by to mělo být pozdě? Otec může dítě před cestou vykoupat a nakrmit, což se mu zřejmě nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6112
16.2.19 12:45
@Anonymní píše:
30 minut je hodně když rano musi vstávat v 6 kdyz dite prijede ve 20.30 nejedlo večeři a nema dodělané úkoly je blbí.

V tom případě bych domluvila s ex, aby dítě udělalo úkoly u něj. To, že večeří o půl hodiny později vůbec nevadí. To, že se k povinnostem do školy dostane nejdříve v 8 večer je fakt blbé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
16.2.19 13:07
@g.sandova píše:
@canaglia proč by to mělo být pozdě? Otec může dítě před cestou vykoupat a nakrmit, což se mu zřejmě nechce

Jo, v zimě se dítě vykoupe a šup s ním do mrazu… Taky dobrý..... :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
16.2.19 13:13
@canaglia píše:
Jo, v zimě se dítě vykoupe a šup s ním do mrazu… Taky dobrý..... :hug:

To není důvod pro to, že s ním neudělá ani úkoly a není navecerene. Vypichnes koupání, ale zbytek raději přehlednes. Hloupé to od otce je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
16.2.19 13:59
@belladonna píše:
To není důvod pro to, že s ním neudělá ani úkoly a není navecerene. Vypichnes koupání, ale zbytek raději přehlednes. Hloupé to od otce je.

Nakrmit může, proto to nerozporuji. Ale koupat před cestou je pitomost. Úkoly udělat může jen tehdy, pokud má s sebou dítě tašku s učivem, což se na víkend dost často nedává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.2.19 14:08

@canaglia šup s ním do mrazu? Ježíš jde to udělat i nesup s ním do mrazu. A úkoly a večeře jsou problém? A když není otec schopen, ma hej vozit včas, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6112
16.2.19 14:25
@canaglia píše:
Nakrmit může, proto to nerozporuji. Ale koupat před cestou je pitomost. Úkoly udělat může jen tehdy, pokud má s sebou dítě tašku s učivem, což se na víkend dost často nedává…

Pak bych změnila spíš to a tašku dávala na víkend sebou. Stačí jen udělat úkoly a naučit se na pondělí, to je za pár hodin hotovo.

Je jedno, že dítě večeří v 8 nebo o půl hodiny později. Ale imho je blbost ho k úkolům posadit v 8 nebo později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna