Jak získat titul Ph.Dr?

Anonymní
9.3.20 07:23

Jak ziskat titul Ph.Dr?

Hezky den vsem, jak ziskat titul Ph.Dr.v oblasti socialni prace, kombinovane, prosim?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1310
9.3.20 07:27

To je vtip, ne? Máš z toho oboru Mgr.? Pak pravděpodobně vis, nebo teda musíš vedet, že lze pokračovat rigorózním řízením. Ale vždyť to ani neumíš napsat. 8o PhDr. nebo Ph. D.? To jsou dva různé tituly, dve naprosto odlišné záležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21579
9.3.20 07:29

Pokud vím, případně mě někdo opraví, tak tento titul se už dávno neuděluje. Místo toho je titul Ph. D. Je to z doktorandského studia. Tedy vystuduje s vysokou, získáš Mgr. (v případě těch sociálních věd) a pak pokračuješ v doktorandem studiu, píšeš dizertační práci atd. Ale ty asi ani nemáš vysokou, když tohle nevíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.20 07:31
@Anonymní píše:
Hezky den vsem, jak ziskat titul Ph.Dr.v oblasti socialni prace, kombinovane, prosim?

Ahoj a proč bys ráda tento titul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
9.3.20 07:50

Znám jen Ph. D., cesta je jasná, bakalářské vzdělání, magisterské vzdělání, nějaký pohovor, zvolené zaměření výzkumu, individuální plán, publikace v impaktovaném periodiku, státnice, obhajoba thesis. Tak nějak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
9.3.20 07:56

@Cassiopea10 + publikace, výuka na VS. PhDr. je snadnější, ale i tak to chce hodne, to nejde usmyslet si, že chci být doktorka filozofie a budu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.20 07:56
@Cassiopea10 píše:
Znám jen Ph. D., cesta je jasná, bakalářské vzdělání, magisterské vzdělání, nějaký pohovor, zvolené zaměření výzkumu, individuální plán, publikace v impaktovaném periodiku, státnice, obhajoba thesis. Tak nějak :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takhle to nezní úplně přitažlivě :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
9.3.20 07:59

Teda já to nemyslím zle ale to mě pobavilo… Pokud se na tohle ptáš na emiminu tak nevím jestliže máš nejlepší předpoklady ten titul získat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
9.3.20 07:59

@DoktorkaZorkaHorká Tak nějak. Proto jsem radsi zvolila normalni zaměstnání, i když mě tlačili do doktorátu. Je to krásné, mít pořádný titul, ale ne za každou cenu. Mimo to na těchto humanitních fakultách jsou sami sberaci titulů a praxe u vetsiny nula nula prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.20 08:06
@robinka píše:
@DoktorkaZorkaHorká Tak nějak. Proto jsem radsi zvolila normalni zaměstnání, i když mě tlačili do doktorátu. Je to krásné, mít pořádný titul, ale ne za každou cenu. Mimo to na těchto humanitních fakultách jsou sami sberaci titulů a praxe u vetsiny nula nula prd.

Tak já na to šla hlavně kvůli výzkumu ke kterému bych se asi normálně nedostala. Titul je příjemný bonus. A teda přírodovědný obor. Jen si myslím, že ten výčet mohl zakladatelku spíš vyděsit než motivovat ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
9.3.20 08:11

@nozu PhDr. stále existuje a je jednodušší než Ph. D. Momentálně studuji oba dva zároveň, tak to vím 100%.
U nás na VŠ trvá PhD 4roky a je běžně, že v této době si doktorandi udělají i tzv. malý doktorát PhDr., který trvá rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.3.20 08:12

@nozu PhDr. se také uděluje (stejně jako JUDr., RNDr. apod.), ale je to jen taková ozdoba jména. Za rigorozní práci, což je o trochu delší diplomka (a někdy stačí jen tu původní diplomku trochu natáhnout) a k tomu rigorozní zkoušky, jsou podobné jako státnice a někdy ani to ne. Ale je to prázdný titul, v platových tabulkách nikam neposune, v akademické sféře také ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
9.3.20 08:12

@DoktorkaZorkaHorká No právě. Tak by to mělo být. :palec: U mě převážil pocit, že ztratim další roky v neperspektivním oboru (pro me/do budoucna). Ale nerikam, že občas nezalituji sve nedovzdelanosti. :D Předpoklady snad byly: prumer studia i statnic 1,0, nejaky ten článek, ocenena diplomka… :think: Ale zase bych nedělala současnou praci, kde mám prijem mnohem vyšší. :think: No, ale jit na to obráceně - ziskat jen a hlavne titul, co pro to udelat, se mi nelíbí. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
9.3.20 08:15
@Anonymní píše:

NIJAK :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
9.3.20 08:23
@Anonymní píše:

Buď si troll nebo člověk, který když se ptá na toto. Tak ten titul NEMA šanci získat. (Jelikož už v oboru jste a máte Mgr. a tak víte, kde přece jde pokračovat… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze