Šetřím na studium vychovatelství a nabízím proto doučování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
WTF??
To je hezky, ze setris na studium, ale dej si to do inzerce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyber si dalkovy obor vychovatelstvi v bakalarskem programu a nemusis platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Vyber si dalkovy obor vychovatelstvi v bakalarskem programu a nemusis platit.
ja nad 26let bych i bakalaře platil mam pocit, nejsem jisty. Hlavne bakalař by byl moc na dlouho. Pres celoživ. to ne 3semestry. Dalši otazka je, jestli bych vubec udelal TSPčka, jsem ze školy už 150 let, tak nevim. Naposledy před 15ti lety, nebo kdy jsem ma Masarnu tsp neudelal na fitko, takze nvn. Potřebuju to jako formalitu co nejrychleji a o vikendech. Ja ted si nechavam potvrdit asi od 10, 15ti škol praxi. Sice bez pedagogickeho dohledu, ale snad to bude mit nejakou vahu pár stovek hodin. Když ne pro to studium, což nepředpokladam, ze by k tomu prihlizeli, tak to bude snad plus až budu hledat hpp. Nevite nekdo jaka je šance, ve chvili, kdy žačnu studovat to vychovatelstvi, že by mi už někdo konečně dal hpp, nebo nejaky typ zkraceneho uvazku, namisto dpp/dpč? Slyšel jsem, že někdy stači začit studovat a už bych mohl z větší části splnit tu zakonnou podminku, ktera mě už fakt otravuje život.
- Citovat
- Upravit
@Jiří Brno píše:
ja nad 26let bych i bakalaře platil mam pocit, nejsem jisty. Hlavne bakalař by byl moc na dlouho. Pres celoživ. to ne 3semestry. Dalši otazka je, jestli bych vubec udelal TSPčka, jsem ze školy už 150 let, tak nevim. Naposledy před 15ti lety, nebo kdy jsem ma Masarnu tsp neudelal na fitko, takze nvn. Potřebuju to jako formalitu co nejrychleji a o vikendech. Ja ted si nechavam potvrdit asi od 10, 15ti škol praxi. Sice bez pedagogickeho dohledu, ale snad to bude mit nejakou vahu pár stovek hodin. Když ne pro to studium, což nepředpokladam, ze by k tomu prihlizeli, tak to bude snad plus až budu hledat hpp. Nevite nekdo jaka je šance, ve chvili, kdy žačnu studovat to vychovatelstvi, že by mi už někdo konečně dal hpp, nebo nejaky typ zkraceneho uvazku, namisto dpp/dpč? Slyšel jsem, že někdy stači začit studovat a už bych mohl z větší části splnit tu zakonnou podminku, ktera mě už fakt otravuje život.
No, tak po přečtení tohoto příspěvku si myslím, že bys měl dělat něco jiného. Proč lpíš na vychovateli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kolarkaa píše:
No, tak po přečtení tohoto příspěvku si myslím, že bys měl dělat něco jiného. Proč lpíš na vychovateli?
jako co třeba? Ja už mám zkušenost se všemi druhy pedagogiky - volnočas(kroužky), klasicka výuka prvniho stune AJ, IT (nepodlehajici osnovam) na ruznych ZS, ŠD (pouze na zakladě vyzvedavani deti z družiny a znám koncepci), LDT, PLDT, ŠvP, trener florbalu, učitel AJ předškolni děti, s dětma s ruznym ADHD, částečný autismus, agresivni děti, děti s deprivacemi, poruchami učení, soustředění, chovani. Mám naprostou představu, co obnaší vyučovat a co vychovavat. Vyučování dělám v současnosti, akorad nevyhodně na dohody a s limitovanymi počty hodin. Za 4letou praxi jsem pochopil jednu věc a to, že male deti předškolni, ale i prvnaci/druhaci, kde ne všechny deti jsou připraveny se ještě zapojit do vzdělavaciho procesu, je možná více odměnujicí pro učitele se o ně starat a davat jim přirozené vyžití - hrat si, nežli se je snažit už nezbytně vyučovat. Mám na mysli, spíše s nimi trávit čas, učit je obecným věcem a ne nezbytne jim vnucovat předměty typu AJ třeba, což si většinou přeji rodiče a v množství hodin, ktere na to padnou je dost složite dosáhnout hlubokeho pozitivního dopadu. To už by bylo vice efektivni deti učit bilingualne doma. Coz delaji rodice na jedne z mych ZS, kde je priorita jazyk EN, doma i ve škole. Pointa je, že by pro me jako človeka, ktery ma na dite vychovnou roli, bylo lepší starat se, nežli vyučovat. Je to dle mě více odměnujici. Jinak jsem spokojeny co delam, miluju vyuky v informatice prvni stupen, i pátáci jsou super, konkretne graficky design/fotografovani v ramci afterschool a taky mam rad s detma AJ předškolní deti až 3třída a i klidne starsi. Ale cítím to tak, nechat děti dětma je pro me příjemnější, než něco lamat pres koleno.
Příspěvek upraven 07.03.20 v 16:52
- Citovat
- Upravit
@Kolarkaa píše:
@Jiří Brno a co máš za školu?
gympl psal jinde, ale davno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neexistuje žádný poplatek za příliš vysoký věk studenta veřejné vysoké školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsNorris píše:
vsak pise, ze by nezvladl prijimacky a dlouhe studium. Ma rad deti, chce byt s nimi a stat mu haze klacky pod nohy. Mne to nejde do hlavy, tolik roku od maturity dela na dohody ve vzdelavani, jirka musi mit deti hodne rad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kolarkaa píše:
@Jiří Brno a co máš za školu?
mam jen maturitu gympl. Nicmene, postupem casu, step by step jsem ziskal širokou podloženou praxi, pro kterou školy přimhouří oko pro charakter volnočasu, volitelnych oředmětu. Vše co učím je v ramci volitelnych předmetu, nekdy primo smlouva se školou, nebo přes třeti stranu, pres smlouvu jine organizace. Nicmene, vetsina z tech aktivit probiha naprosto stejne jako klasicka vyuka, pokud mluvim AJ, IT. Ve třídách MŠ/ZS a proto o tom referuji jako klasicka vyuka. Jediny rozdil je, že nemusim jet podle předesanych osnov, nybrž vlastnich. Ty školy jsou vetsinou z obliga, pokud je to přes třeti stranu co se tyče splnovani zakone podminky pedagog. pracovniku. Ale jak říkam, platove je to hodně slabé, ikdyž hodinovou sazbu mam dost vysokou, hodin však ne tak mnoho, což se kompenzuje. Nicmene, kamen urazu je soc/zdrav, což je problem, pokud clovek ma nekolik smluv a mnoho škol a na každe limitovany pocet hodin jako externi zamestnanec. Jo a druhy nejvetší prušvih jsou všechny školni prazdniny, ktere hrazeny NEJSOU a nemocenska taky NE! Takže sice jsem štastny co ted delam, ale finančne je to prušvih. Dřív jsem byl 10let grafik/webdesigner reklamni agentury. Bylo to na mašlu, takže stačilo.
Příspěvek upraven 07.03.20 v 17:08
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše:
vsak pise, ze by nezvladl prijimacky a dlouhe studium. Ma rad deti, chce byt s nimi a stat mu haze klacky pod nohy. Mne to nejde do hlavy, tolik roku od maturity dela na dohody ve vzdelavani, jirka musi mit deti hodne rad
Pres 10let grafik/webdesigner reklamni agentury, ale jak uvadim, bylo to na mašlu, tak sem tomu dal konečnou. Pedagogikou vicero charakteru se zabyvam terve 3.5let
- Citovat
- Upravit
@MrsNorris píše:
kousek pres 30let. Mam ale dojem, že nad 26 si každy hradi poplatky za VS sám, asi 6tis/semestr, nevim presne
- Citovat
- Upravit
Hele ja tomu teda nerozumim. Ja jsem ucitelka, mam k tomu skolu. Ale kamaradka ma maturitu na strojarne, prvne ji s tim vzdelanim vzali jako druzinarku, nasledne z nedostatku ucitelu jako ucitelku k prvnakum. Mistni fyzioterapeutka jen proro, ze 2 roky zila v UK tak uci na ZS anglinu, taky bez vzdelani…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kolarkaa píše:
Hele ja tomu teda nerozumim. Ja jsem ucitelka, mam k tomu skolu. Ale kamaradka ma maturitu na strojarne, prvne ji s tim vzdelanim vzali jako druzinarku, nasledne z nedostatku ucitelu jako ucitelku k prvnakum. Mistni fyzioterapeutka jen proro, ze 2 roky zila v UK tak uci na ZS anglinu, taky bez vzdelani…
Tak to je fakt divný. U nás si teda patřičně ověřují odpovídající vzdělání i na asistenta, natož učitele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šetřím na studium vychovatelstvi celoživotni vzdelavani MU, coz je přes 20tis. Od Vánoc jsem přišel o hodně vyučovacich hodin na školkách, ZŠ a doučovani, ktere delam. Bud kvuli prazdninam, ktere na dohody nemám hrazene, nebo kvuli nemocem. Vim, neni to BIG DEAL častka, pakliže mate HPP, což ja nemam aktualne. Tak mě napada, jestli nechcete někdo doučovani AJ. Aktualne se mi uvolnil čt od 17h, nebo teoreticky i utery, ktere moc nereferuji, nebot tam mam konverzaci pro vlastni KEEP UP. Nejvice bych byl pro vikendy videohovor messenger/whatsapp. Bezne doucovani mam jen za 200/60min, ale pres videohovor to muze byt mene. Výukou a douc AJ se zabyvam už necele 4roky. Profil a reference k doucovani zde:
xxxx
edit adminem - smazán odkaz na stránky