Jak zkusit orechy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66
24.9.17 11:33

Já pomleté ořechy nasypala do ovocné přesnídávky, když dítěit bylo 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.9.17 11:54

I to Vanocni cukrovi je fajn na vyzkouseni.
Vy ho nepecete nebo, jak je mozne, ze 3r.se k orechovemu jeste nedostala?
Moje tasemnice jsou, tak stastne, ze peceme a pak si muzou slavnostne naskladat ma dezertak, ten si daji do stredu stolu a pak jen slysim mamko muzu si vzit cukrovi? A proc by jste nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
24.9.17 13:22
@Lenca27 píše:
No nebala, u ostatnich potravin podle me neni takova moznost duseni.

no, kamaradky syn se dusi, kdyz sni sebemensi mnozstvi masla ;) moznost duseni je vzdy. Pokud neni na nic alergicka, tak bych to nehrotila a dala ochutnat orechovou buchtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
24.9.17 13:38
@Kelsey píše:
I to Vanocni cukrovi je fajn na vyzkouseni.
Vy ho nepecete nebo, jak je mozne, ze 3r.se k orechovemu jeste nedostala?
Moje tasemnice jsou, tak stastne, ze peceme a pak si muzou slavnostne naskladat ma dezertak, ten si daji do stredu stolu a pak jen slysim mamko muzu si vzit cukrovi? A proc by jste nemohli.

Nn, nepeceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
24.9.17 13:40
@Svistice píše:
Anafylaktický šok může nastat u jakékoliv alergické reakce, pokud se jedná o silnou reakci.
U pořechů je problém, že se snadněji vdechnou, pokud je dítě pořádně nerozkouše a nespolkne. Což by ale u tříletého dítěte problém být neměl. Není to přiblblé batole. ;)Obě děti měly ořechy poprvé asi v nějaké domácí ořechové bábovce. Někdy mezi rokem a dvěma. Prostě dostali kousek ochutnat.
Když chtěly pak ochutnat ořechy jako ořechy (někdy kolem roku a půl), tak prostě pod dozorem, nesměly u toho pochodavat, byly upozorněni na pořádné rozkousání a u té mladší jsem si ještě kontrolovala, zda si zbytky nesyslí někde v puse, než si jde hrát.

No hele u ty nasi by byl problem i s nevdechnutim, obcas neco rozkouse malo a hned polyka :D Ale o to mi neslo, spis o alergickou reakci. Zajimalo me, jak a v jake forme to ostatni zkouseli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6715
24.9.17 16:31

Syn má alergii na vlašské ořechy, první reakce byla cca ve 2 letech při konzumaci bílkového chlebíčku - strašně se osypal. A pak se to potvrdilo ořechovým rohlíčkem. Na jiné ořechy alergii nemá… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek