Jak změnit barvu postýlky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2319
14.12.12 10:24

Jak změnit barvu postýlky

Ahoj, holky, potřebuji poradit čím natřít postýlku. Třeba máte někdo zkušenost. Pro malého jsme dostali tady tu postýlku: http://postylky.heureka.cz/…fari-zirafa/ a dokud byl v ložnici, ve které máme podobně tmavý nábytek tak to bylo v pohodě. Ale teď už bude ve svém pokojíčku, který je celý zařízený v barvě buku a ta postýlka je tam jak pěst na oko. Nevíte jestli existuje nějaká barva, kterou by se dala postýlka natřít na stejnou nebo alespoň podobnou barvu jako je zbytek pokoje? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
14.12.12 10:38

To nikdy nebude pěkný, nikdy nedosílíš barvu dřeva. Jinak prodávají v barvách barvy vhodné i k nátěrům postýlek, taky jsem ji chtěla natírat, ale my máme kovovou, bílou, chtěla jsem na modro, ale před narozením jsem se k tomu nedostala a pak už se mi nechtělo. Takže dřevo bych nepřetírala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
14.12.12 10:44

Mě se do toho taky právě taky moc nechce. :think:Jen jsem chtěla vědět jestli to někdo nezkoušel a jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
14.12.12 10:58

Jestli je to borovice, jak tam píšou, tak obrousit a natřít lakem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
14.12.12 10:58

Ty jo, to vůbec nevím, jestli by to šlo :think: My jsme přetírali stůl ze světlé na černou, ale nevím jak by to šlo naopak.. Navíc ta postýlka je určitě něčím lakovaná, tak si myslím, že kvůli tomu by to ani nedrželo.. :think: Každopádně někde v OBI nebo Hornbachu by ti poradili líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
14.12.12 11:08

Nevím čím je to natřené/nalakované, ale možná sundat ten nátěr, přebrousit a natřít znova, ale to je dost práce, to by se mi nechtělo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
14.12.12 11:13

Mozna nez se snazit docilit barvy dreva, zkus vybrat nejakou veselou vyraznou barvu, pak by se do dalo doladit s doplnky. Jinak na natirani nabytku doporucuji maly valecek, nenechava smouhy a barva je pekne jednolita, na detaily, rohy a spoje maly stetecek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.12.12 11:15

Tak teď jsem se na to ptala manžela kutila :lol: a prý, když se na to dá syntetická základová barva a pak na to už libovolný odstín jaký chceš, tak by to mělo jít, prý taky tak cosi přetíral. Kdybys chtěla jen přírodní borovici jako takovou, muselo by se to opálit a oškrábat a to je strašná piplačka. Pokud chceš fakt jen přetřít, tak prý by to neměl být problém. No já jsem pohodlná, mě by se natírat nechtělo, já bych si to zjednodušila, našila bych kapsáře kolem celé postýlky a dovnitř vysoký mantinel a bylo by, postýlka by pod tím nebyla ani vidět. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22771
14.12.12 11:43

My jsme přetírali starší dřevěnou postýlku na bílo a znova bych do toho nešla. Můj táta se s tim docela nadřel, dělal několik vrstev - a dneska, po necelejch dvou letech, je to celý oprejskaný, něco opadalo už během stěhování, zbytek dorazila naše mladá. Chtělo to tehdy dát dolů ten starej nátěr (asi obrousit) a pak až natřít, ale to je děsný práce - hlavně ty žbrdlinky - a ani na to nebyl čas. Zpětne bych se na to vyprdla a holt bysme měli dřevěnou postýlku a veškerej ostatní nábytek bílej, bych to nějak přežila :lol: Nebo bych koupila postýlku novou bílou a tuhle dala jako provizorní třeba k našim :oops:

edit: Jinak koupila jsem na to tehdy nějakou barvu na dřevo, kde bylo napsáno, že je atestovaná i na dětský hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
14.12.12 12:35

Já teda neporadím jak přetřít postýlku, ale já osobně bych to nedělala, nevím jak máš staré dítě, ale v postýlce přece nebude věčně, tak bych pár měsíců tu pěst na oko vydržela a pak se koupí už ladící velká postel, ne :nevim:
Taky bych se bála, že tu postýlku zničím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
14.12.12 12:58

Osobně než ničit tuhle drahou postýlku, raději bych koupila obyčejnou novou. A nebo vydržela než z ní prcek vyroste. Nevím kolik má, ale v roce a půl může jít do velké postele.
JInak by to možná šlo osmirkovat úplně, nahrubo, najemno a natřít. Ale nebude to vypadat pěkně, stejně nedocílíš takového odstínu jaký budeš do pokoje chtít.

• Citovat
  • Upravit
3780
14.12.12 13:15

Taky bych se do natírání šprušlí nepouštěla - my jsme si kovové bočnice na staré postýlce nechali obrousit a nastříkat, natřeli jsme jen hladká plná čela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.12.12 13:29

Holky mají pravdu, jakmile do toho sáhnete, tak i když jste třeba zruční / teď nic proti, rozhodně to není rýpání/ :lol: nebude to vypadat dobře a stejně to bude znát, musel by to udělat profík a to by se nevyplatilo. Co teda tuto postýlku prodat a koupit takovou, která se vám k otatnímu nábytku bude hodit? Jinak taky jsem natírala postýlku, 14 dnů před porodem :lol: a podruhé bych do toho nešla, byla to hrůza, ty šprušle hlavně a stejně výsledek neodpovídá vynaložené námaze. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
14.12.12 13:37

Asi bych neřešila, buď mantinely nebo koupit světlou a tuhle prodat nebo prostě pár měsíců vydržet. Nikdy to nebude vypadat perfektně a zničit tak pěknou postýlku jen kvůli odstínu? Asi jsme ti moc neporadily že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
15.12.12 04:52

Podle mě s tím nic nenaděláš, nejjednoduší je koupit novou postýlku a tuhle prodat někde na bazaru. Jasně, jde to obrousit a nalakovat, ale upřímně už to nebude ono. Navíc té práce.. Po hodině se budete proklínat, že vás to vůbe napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný