Jak zrychlit školačku?

rozmary
11.10.11 11:21

jak zrychlit školačku

Ahoj,mám takový problém s holčinou,vůbec si neuvědomuje jak letí čas,ráno má na všechno dost času,díky tomu vstáváme o hodinu dřív,přesto,že to má z domu do školy 2 minuty.Když jsem pro ní chodila do školy,všichni už byli dávno pryč,naší lejdy trvalo 25 minut,než si přezula boty a oblíkla bundu,teď už chodí sama,protože tou dobou malá spí a musela jsem jí budit,aby jsme vyzvedly ségru a stejně jsme na ní musely půl hodiny čekat,než se vyhrabe.Myslela jsem,že když bude chodit sama,stáhne jí dav a trochu sebou hodí,ale ne,přichází pořád stejně po víc než půl hodině.Chodí na kroužek,kde jí vyzvedávám a to samé,všichni i s učitelkou už v čudu,další kroužek už se pomalu rozjíždí a holka tam je stále v kraťasech a civí :roll: a to se nemusí naštěstí převlíkat komplet,když jsem tam na ní po čtvrt hodině vlítla ať sebou mrská,musela jít vtěch kraťasech ještě kakat,dalších 15 minut,už jsem z toho na mašli.Ona se vším hrozně kochá,všechno jí strašně zajímá,ale přitom se zapomíná převlíkat,už mi docházejí motivace :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
11.10.11 11:32

No nazdar, tak vidím, že věkem se to nelepší, co :think: Mě pravděpodobně tohle čeká příští rok, kdy půjde dcerka do první třídy a už ted tuším, že bude veselo! Protože pomalejší děcko, než je to naše, ještě nikdy nikdo neviděl!!! Na všechno má milion času, ve školce je první u oběda a odchází až hoooodně poslední po všech dětech, dá si sousto do pusí a čučí… a to samé doma, než sní svačinu, večeři, uplyne věčnost, s oblíkáním je to lautr to samé. Pošlu ji pro něco, ona to mezitím zapomene a udělá něco úplně jiného (podotýkám, že máme tak malý byt, že dojít z jednoho konce na druhý zabere pár vteřin), mám pocit, jak by žila ve svém světě, věčně zasněná a zamyšlená.. Nedovedu si představit, že se bude muset za rok obsluhovat sama, to bude věčně někde něco hledat, zapomínat, já po ní budu akorát řvát (což už často dělám i ted, dokonce i manžel, který hlas nezvedne jak je rok dlouhý, ale prostě večer co večer je to stejná písnička, všechno jí říkat stokrát, opakovat a ona stejně jak by nevnímala)… taky chci radu, prosíííííííím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
11.10.11 11:33

No nevim,ale asi to bude normální já mám doma to samé :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
11.10.11 11:33

Ahoj,
nekde jsem cetla, ze je dobry nechat tu malou v tom „vymachat“..jeji zodpovednost, prijde pozde, musi si to vyridit s ucitelkou a tak..treba by ji to popohnalo..jinak nevim..ja bych byla na palici :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.11 11:35

No k tomu ránu - vůbec bych jí nic neříkala, řeknu jednou, když se vzbudí jdi se oblíkat, vyčistit zuby, učesat a přid se nasnídat… pokud už máme vycházet a je v pyžamu, narvu jí do bundy a do školy jde v pyžamu s řevem, neboj ono jí to zachvíli přejde… aby jí spolužáci viděli..

k tomu převlíkání, jsme taky poslední…
je nám 7let

• Citovat
  • Upravit
1392
11.10.11 11:46
Anonymní píše:
No k tomu ránu - vůbec bych jí nic neříkala, řeknu jednou, když se vzbudí jdi se oblíkat, vyčistit zuby, učesat a přid se nasnídat… pokud už máme vycházet a je v pyžamu, narvu jí do bundy a do školy jde v pyžamu s řevem, neboj ono jí to zachvíli přejde… aby jí spolužáci viděli..k tomu převlíkání, jsme taky poslední…
je nám 7let

No to mě teda jako dobrá rada nepřipadá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
11.10.11 11:47

Nepotěším, ale asi se to nezlepší :evil: Mám neteř která odmalička je přesně to co popisuješ, na všechno moře času, ze šatny chodila o deset minut dýl než ostatní, oběd ve školce přežvykovala ještě v době kdy někteří už spali atd. Teď je jí 16 a není to o nic lepší :pankac: Ráno vstává v půl pátý aby stihla vlak v půl sedmý a to se jen obléká a maluje. Od začátku školního roku ji už 7× ujel vlak, protože ho prostě nestihla :nevim: Cokoliv po ní chceš aby udělala rychle, tak je to ještě pomalejší. Mimochodem je ve znamení střelce, ti to mají prý přímo v povaze. Rodiče už se ani moc nesnaží ji popohánět, nemá to smysl, řeknou jednou a nechávají ji v průšvihu vykoupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
11.10.11 11:53
Meliora píše:
Nepotěším, ale asi se to nezlepší :evil: Mám neteř která odmalička je přesně to co popisuješ, na všechno moře času, ze šatny chodila o deset minut dýl než ostatní, oběd ve školce přežvykovala ještě v době kdy někteří už spali atd. Teď je jí 16 a není to o nic lepší :pankac: Ráno vstává v půl pátý aby stihla vlak v půl sedmý a to se jen obléká a maluje. Od začátku školního roku ji už 7× ujel vlak, protože ho prostě nestihla :nevim: Cokoliv po ní chceš aby udělala rychle, tak je to ještě pomalejší. Mimochodem je ve znamení střelce, ti to mají prý přímo v povaze. Rodiče už se ani moc nesnaží ji popohánět, nemá to smysl, řeknou jednou a nechávají ji v průšvihu vykoupat.

To mě taky nestrašte! Já doufám, že Honza z toho vyroste, že nějak dospěje 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.11 11:54

Myslím, že pomoc není. :jazyk:
Mužova teta říkala, že když ho měla jako malýho na hlídání, tak mu řekla, ať se oblíkne, tak vzal do ruky ponožku a když se přišla teta za čtvrt hodiny podívat, tak seděl na posteli a v ruce držel tu ponožku.
Má to doteď :twisted:

• Citovat
  • Upravit
Kac
5049
11.10.11 11:57

No tak to tu jednu ponožku dá a jak bych přišla, tak bych zjistila, že si čte knížku, nebo si hraje s autíčkem. Zkrátka nedělá co má :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
11.10.11 12:00
Iffka píše:
No nazdar, tak vidím, že věkem se to nelepší, co :think: Mě pravděpodobně tohle čeká příští rok, kdy půjde dcerka do první třídy a už ted tuším, že bude veselo! Protože pomalejší děcko, než je to naše, ještě nikdy nikdo neviděl!!! Na všechno má milion času, ve školce je první u oběda a odchází až hoooodně poslední po všech dětech, dá si sousto do pusí a čučí… a to samé doma, než sní svačinu, večeři, uplyne věčnost, s oblíkáním je to lautr to samé. Pošlu ji pro něco, ona to mezitím zapomene a udělá něco úplně jiného (podotýkám, že máme tak malý byt, že dojít z jednoho konce na druhý zabere pár vteřin), mám pocit, jak by žila ve svém světě, věčně zasněná a zamyšlená.. Nedovedu si představit, že se bude muset za rok obsluhovat sama, to bude věčně někde něco hledat, zapomínat, já po ní budu akorát řvát (což už často dělám i ted, dokonce i manžel, který hlas nezvedne jak je rok dlouhý, ale prostě večer co večer je to stejná písnička, všechno jí říkat stokrát, opakovat a ona stejně jak by nevnímala)… taky chci radu, prosíííííííím

Jo,tak to je přesně ono,mě jen děsí,že je s celé školy jediná a to máme 90 prvňáčků :zed: V pižamu bych jí teda neposlala,to fakt raděj vstanu dřív a budu jí honit,navíc mám pocit,že by jí to snad bylo jedno,hlavně že se nemusí převlíkat a druhej den by v něm šla klidně znovu.Pozdě přišla zatím jen jednou snad a to se chytla cestou do školy kamaráda,který odváděl mladší ségru do školky,tak mu s ní pomáhala,ani by mi to neřekla,kdyby jí nepráskla,moje kámoška.No dneska máme rodičák,tak už se klepu co se všechno nedozvím 8-o

• Citovat
  • Upravit
880
11.10.11 12:00
Kac píše:
Meliora píše:
To mě taky nestrašte! Já doufám, že Honza z toho vyroste, že nějak dospěje 8-o

Záleží jak hluboko v něm to je. S neteří chodila ségra i k psychologovi (byla obětí šikany) a přišla řeč i na vrozenou „pomalost“. Podle psycholožky je to prostě její povahový rys, pokud by ho chtěli násilně změnit nadělalo by to víc škody než užitku. Teď je už ve věku kdy by měla za svou pomalost nést odpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
11.10.11 12:03

mas nadherny holcicky!!! to asi bude tim jmenem :lol: ne,ale jak ji popisujes a to jmeno rozarka se k sobe tak strasne hodi,ze se tady culim,radu nevim,ale asi bych ji vsechno prominula,kdyz vidim ten ksichtik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
11.10.11 12:16

Díky :huban: ona všechno hraje na xichtík,mě nepříjde vrozeně zpomalená,když jde někam s kámoše,lítá jak kdyby do ní píchlo šídlo,jinak celkově je to hroznej energickej,nezkrotnej rapl,ale věci který jí neberou,prostě nespěchaj a já mám času dost a příjde mi,že čím víc vidí jak teču,tím víc má času,mrška jedna.Stejné je to ze spaním,už jsem z toho hotová,příjde z tanečního kroužku,nají se a letí ven,v téhle zimě lítá tři hodiny po venku a to fakt lítá,tak se těším jak bude spát,prostě neusne dřív než kolem půl 11 a to chodí do postele před 8 :roll: Už s tátou kolikrát padáme na hubu,ale musíme čekat až usne protože jinak prudí že se bojí :zed:

• Citovat
  • Upravit
713
11.10.11 12:16

ježišmarjá, já myslela, že to přejde, syn má teda zatím 4 roky, ale je to přesně to, co popisujete, má se oblíkat - za 10 minut přijdu do pokoje a on leží nahatej na posteli a mává ponožkou
a jak takoví pomalí školáci zvádají učivo, úkoly a tak? to jim problém nedělá? uplně se toho děsím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí