Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
máme v bytě velice hlučný zvonek a zároveň souseda s pokročilou stařeckou demencí, který na nás zvoní v různé denní a noční doby. to že se ve dvě v noci děcka vzbuděj a o manžela se pokouší infarkt vás asi nepřekvapí.
Máme klasický zvonek+ domácí telefon v jednom, jak je obvyklé ve vícepatrových domech. Vyměnit ho za jiný by byla velká fuška, když jsme ho měnili, tak nás odmítlo/či nezvládlo několik elektrikářů a nakonec elektrikář zvonkař donesl toto a konečně to funguje. Výměnu tedy neplánujeme.
Takže jak na to?
Jak zvonek -na noc vypnout - ale tak aby šel ráno jednoduše zapnout? - čím ho ztlumit? (řve tak, že ani ve dne to není příjemný zvuk) - prosím postup pro technického analfabeta. ![]()
pa a díky
har.
Ahoj, no ty panelakovy znovky s telefonem jsou divny…taky jsme ho doma meli a pak nekdo cosi delal a prestal bzucet jakoze neotviral dvere…
Já si myslím že to nestlumíte, jen jde predelat zvonek za jinej- melodie nebo tak. a pokud vypnout tak nejak odpojit kontakty. ale nevim jestli by to slo udelat kazdej vecer. Mozna bych ho nechala odpojit uplne.
Ahoj. Jestli je to takový mechanický, tak to by ještě šlo ztlumit, ale předpokládám, že ne (tím mechanický myslím velké kolo a malou paličku, která se zazvoněním rozechvěje a tím buší do kovového kola (a to dělá ten kravál). Ovšem jestli je to jen „krabička“, tak to fakt nevím a řekla bych, že ztlumit nepůjde a vypnout jen tak, že se odpojí - což není na to dělat to každou noc. Taky máme šílený zvonek, ale v noci na nás někdo zvoní minimálně, takže jsme si tak nějak zvykli. Jen já se vždycky strašně leknu, když někdo zazvoní (i přes den a dokonce i když to čekám
).
Pro netechnické typy bych doporučila ušít něco hodně vycpaného ve stylu napínacího prostěradala na noc navlíkla
(otázka, jak moc by to fungovalo…)
Nemáte od toho nějaký návod?
Nebo zkusit zagooglit pomocí nějakého nápisu na tom zvonku, třeba se něco vyskytne…
my třeba máme doma takový ten domofon, a ten jde ztlumit, na boku je kolečko
Pipet píše:
Pro netechnické typy bych doporučila ušít něco hodně vycpaného ve stylu napínacího prostěradala na noc navlíkla(otázka, jak moc by to fungovalo…)
Pokud je krabička dobře dostupná, tak by to šlo
. A nejlepší zvuková izolace je vakuum
.
My taky měli v bytě šílený telefonový zvonek
Když někdo zvonil vedle u sousedů nebo u sousedů nad námi, ta to taky bylo dost slyšet
Ted bydlíme v baráku a žádný zvonek tu nemáme
Máma má v baráku zvonek s vypínačem, na noc to vypíná a nikdo jí neruší ![]()
já jsem vyndavala pojistku ze zvonku, byla to otázka pár vteřin
teď jsme si pořídili bezdrátovej a když potřebuju tak ho prostě vypnu tlačítkem
Máme zvonek s tím telefonem a manžel to nejak ztlumil, už to nezvoní, jenom tak drnčí, takže to slyším, ale malého to nevzbudí. Jak to udělal netuším, ale zeptám se a napíšu:-). Bydlíme v patrovém domě, tedy dole máme společné zvonky.
Nečetla jsem, tak nevím, zda někdo odpověděl, máme taky tenhle typ a já vytahuji sluchátko z „telefonu“, ne z „vidlice“, ale dole je takový caprlík, ten vytáhnu, takže nezvoní, na konci té zkroucené šňůry, vede do telefonu
, ale ani není slyšet nic z venku. Ráno zase „zasunu“, jde spát „vysunu“
Lidi z baráku stejnak klepají a zbytek rodiny má klíče, na poštu si případně skáknu. Jednou mi takhle vzbudili malého a to bylo příšerné, takže vytahuji ![]()
My bydleli u náměstí každou chvíli opilci takhle budili syna i nás nakonec jsem vždy na noc srtčila papírek mezi to klinkátko a bylo to ![]()
Crystal87 píše:
My bydleli u náměstí každou chvíli opilci takhle budili syna i nás nakonec jsem vždy na noc srtčila papírek mezi to klinkátko a bylo to
Ja to taky tak delam ![]()
kozisek píše:
Nečetla jsem, tak nevím, zda někdo odpověděl, máme taky tenhle typ a já vytahuji sluchátko z „telefonu“, ne z „vidlice“, ale dole je takový caprlík, ten vytáhnu, takže nezvoní, na konci té zkroucené šňůry, vede do telefonu, ale ani není slyšet nic z venku. Ráno zase „zasunu“, jde spát „vysunu“
Lidi z baráku stejnak klepají a zbytek rodiny má klíče, na poštu si případně skáknu. Jednou mi takhle vzbudili malého a to bylo příšerné, takže vytahuji
No jo, ono to sluchátko jde vytáhnout
Super, díky moc ![]()
ahoj díky za tipy - gladys, kozisek - asi máme bohužel jiný typ- nikde mi to vytáhnout nejde…
odpojit šnůru od té přištoubované části nelze. je to klasicky zadělaný jako jakýkoli kabel do přístroje.
a nebo jste myslily rozpojit mezi sluchátkem a šnůrou? tam mi to taky nějak nejde ![]()
Mišelo budu ráda, když se mi zeptáš.
s tím oblíknutím telefonu do nějakého obalu mne tež napadlo, aspon trochu by to snad pomohlo
i když dělat se to bude blbě ![]()
ostatní rady jsou bohužel použitelné pro jiné typy zvonků
díky
har
Ahoj,
taky bydlíme v paneláku a telefon na dveře máme zvlášt a zvonek, který zvoní při zazvonění je u stropu. Manžel tam nedávno montoval nový, digitální a přes něj jsem vždy přehodila ručník nebo malou deku. I tak se poště dařilo mi budit děti nebo sousedi měli nejvíc práce k nám lozit, když děti spali. Tak k tomu manžel přidělal vypínač a zvonek prostě vypínáme na noc. Mohlo by to jít i u vás, ne?