Jak ztlumit zvonek?

10848
22.7.11 09:19

jak ztlumit zvonek?

Ahoj holky,

máme v bytě velice hlučný zvonek a zároveň souseda s pokročilou stařeckou demencí, který na nás zvoní v různé denní a noční doby. to že se ve dvě v noci děcka vzbuděj a o manžela se pokouší infarkt vás asi nepřekvapí.

Máme klasický zvonek+ domácí telefon v jednom, jak je obvyklé ve vícepatrových domech. Vyměnit ho za jiný by byla velká fuška, když jsme ho měnili, tak nás odmítlo/či nezvládlo několik elektrikářů a nakonec elektrikář zvonkař donesl toto a konečně to funguje. Výměnu tedy neplánujeme.

Takže jak na to?
Jak zvonek -na noc vypnout - ale tak aby šel ráno jednoduše zapnout? - čím ho ztlumit? (řve tak, že ani ve dne to není příjemný zvuk) - prosím postup pro technického analfabeta. :-D

pa a díky

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
22.7.11 09:22

Ahoj, no ty panelakovy znovky s telefonem jsou divny…taky jsme ho doma meli a pak nekdo cosi delal a prestal bzucet jakoze neotviral dvere…
Já si myslím že to nestlumíte, jen jde predelat zvonek za jinej- melodie nebo tak. a pokud vypnout tak nejak odpojit kontakty. ale nevim jestli by to slo udelat kazdej vecer. Mozna bych ho nechala odpojit uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.7.11 09:26

Ahoj. Jestli je to takový mechanický, tak to by ještě šlo ztlumit, ale předpokládám, že ne (tím mechanický myslím velké kolo a malou paličku, která se zazvoněním rozechvěje a tím buší do kovového kola (a to dělá ten kravál). Ovšem jestli je to jen „krabička“, tak to fakt nevím a řekla bych, že ztlumit nepůjde a vypnout jen tak, že se odpojí - což není na to dělat to každou noc. Taky máme šílený zvonek, ale v noci na nás někdo zvoní minimálně, takže jsme si tak nějak zvykli. Jen já se vždycky strašně leknu, když někdo zazvoní (i přes den a dokonce i když to čekám :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.7.11 09:27

Pro netechnické typy bych doporučila ušít něco hodně vycpaného ve stylu napínacího prostěradala na noc navlíkla :twisted: (otázka, jak moc by to fungovalo…)
Nemáte od toho nějaký návod?
Nebo zkusit zagooglit pomocí nějakého nápisu na tom zvonku, třeba se něco vyskytne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
22.7.11 09:28

my třeba máme doma takový ten domofon, a ten jde ztlumit, na boku je kolečko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.7.11 09:30
Pipet píše:
Pro netechnické typy bych doporučila ušít něco hodně vycpaného ve stylu napínacího prostěradala na noc navlíkla :twisted: (otázka, jak moc by to fungovalo…)

Pokud je krabička dobře dostupná, tak by to šlo :palec: . A nejlepší zvuková izolace je vakuum :jazyk: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
22.7.11 09:31

My taky měli v bytě šílený telefonový zvonek :pocitac: Když někdo zvonil vedle u sousedů nebo u sousedů nad námi, ta to taky bylo dost slyšet :cert: Ted bydlíme v baráku a žádný zvonek tu nemáme :-) Máma má v baráku zvonek s vypínačem, na noc to vypíná a nikdo jí neruší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
22.7.11 09:38

já jsem vyndavala pojistku ze zvonku, byla to otázka pár vteřin :palec: teď jsme si pořídili bezdrátovej a když potřebuju tak ho prostě vypnu tlačítkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
22.7.11 09:55

Máme zvonek s tím telefonem a manžel to nejak ztlumil, už to nezvoní, jenom tak drnčí, takže to slyším, ale malého to nevzbudí. Jak to udělal netuším, ale zeptám se a napíšu:-). Bydlíme v patrovém domě, tedy dole máme společné zvonky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.7.11 10:01

Nečetla jsem, tak nevím, zda někdo odpověděl, máme taky tenhle typ a já vytahuji sluchátko z „telefonu“, ne z „vidlice“, ale dole je takový caprlík, ten vytáhnu, takže nezvoní, na konci té zkroucené šňůry, vede do telefonu :wink: , ale ani není slyšet nic z venku. Ráno zase „zasunu“, jde spát „vysunu“ :lol: Lidi z baráku stejnak klepají a zbytek rodiny má klíče, na poštu si případně skáknu. Jednou mi takhle vzbudili malého a to bylo příšerné, takže vytahuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
22.7.11 10:06

My bydleli u náměstí každou chvíli opilci takhle budili syna i nás nakonec jsem vždy na noc srtčila papírek mezi to klinkátko a bylo to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
22.7.11 10:15
Crystal87 píše:
My bydleli u náměstí každou chvíli opilci takhle budili syna i nás nakonec jsem vždy na noc srtčila papírek mezi to klinkátko a bylo to :palec:

Ja to taky tak delam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.7.11 10:17
kozisek píše:
Nečetla jsem, tak nevím, zda někdo odpověděl, máme taky tenhle typ a já vytahuji sluchátko z „telefonu“, ne z „vidlice“, ale dole je takový caprlík, ten vytáhnu, takže nezvoní, na konci té zkroucené šňůry, vede do telefonu :wink: , ale ani není slyšet nic z venku. Ráno zase „zasunu“, jde spát „vysunu“ :lol: Lidi z baráku stejnak klepají a zbytek rodiny má klíče, na poštu si případně skáknu. Jednou mi takhle vzbudili malého a to bylo příšerné, takže vytahuji :wink:

No jo, ono to sluchátko jde vytáhnout :dance: :dance: :dance: Super, díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
22.7.11 11:01

ahoj díky za tipy - gladys, kozisek - asi máme bohužel jiný typ- nikde mi to vytáhnout nejde…
odpojit šnůru od té přištoubované části nelze. je to klasicky zadělaný jako jakýkoli kabel do přístroje.
a nebo jste myslily rozpojit mezi sluchátkem a šnůrou? tam mi to taky nějak nejde :think:

Mišelo budu ráda, když se mi zeptáš.

s tím oblíknutím telefonu do nějakého obalu mne tež napadlo, aspon trochu by to snad pomohlo :nevim: i když dělat se to bude blbě :)

ostatní rady jsou bohužel použitelné pro jiné typy zvonků

díky
har

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
22.7.11 12:10

Ahoj,
taky bydlíme v paneláku a telefon na dveře máme zvlášt a zvonek, který zvoní při zazvonění je u stropu. Manžel tam nedávno montoval nový, digitální a přes něj jsem vždy přehodila ručník nebo malou deku. I tak se poště dařilo mi budit děti nebo sousedi měli nejvíc práce k nám lozit, když děti spali. Tak k tomu manžel přidělal vypínač a zvonek prostě vypínáme na noc. Mohlo by to jít i u vás, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný