Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky,
Za 3 týdny jdeme se synem 18 měsíců na očkování Priorix. Jak to zvládly vaše děti? Jaké byli reakce? Mám z toho hrozny strach.
Ahoj, když máš strach, tak se pouč. Pak si dáš na váhy pro a proti a rozhodneš se. (Tím nemyslím matky z emimi)
V pohode. Jedina reakce byla po Bexseru. Ale dobry, autistu nemam ![]()
S dovolením se sem připojím, měla bych očkovat v lednu, až bude synovi 15 měsíců. Mám z toho taky nervy. ![]()
Ockoval jsem v 22 m. Dcerku. Lehký zanet spojivek ca 5.den po očku. Trval 4 dny tuším… Jinak nic. Taky jsem měla obavy, Bo to měla odloženo kvůli febrilnim křečím v 11 m při seste nemoci.
Dítě číslo jedna - ještě Trivivac, nějaký exantém, lehce zvýšená teplota, očkováno dle kalendáře, čili pohoda.
Dítě číslo dvě - očkováno s odkladem ve věku tří let, již Priorix, reakce mohutná, dlouhodobá (exantém, vysoké horečky, ve finále bronchitida). V souvislosti s druhou dávkou toto dítě prodělalo febrilní křeče s dechovou zástavou.
Dítě číslo tři - Priorix, očkováno s odkladem v necelých čtyřech letech, naprosto bez reakce.
Dítě číslo čtyři - aktuálně takřka pětileté, nemá a jen tak mít nebude.
Dcera cislo 1 - po poslednej hexe sa jej zrutila imunita. Liecena opakovane Imunorom. Priorixom zaockovana z v cca 2,5 a nic. Ziadna reakce, ani v mieste vpichu. To iste ted v 7 rokoch. Ale mezi tym preockovanie na tetanus - fakt hnusma reakce v mieste vpichu. Dieta cislo 2 zaockovane tesne pred 2.rokom po kontakte so spalnickami… Bez reakce, ale ona texa nema na ziadnu. Vtedy bola v Praze epidemia.