Jaká mají práva děti

28.4.14 17:00

jaká mají práva děti

Ahoj maminky, prosím o radu. Mám přítele, který má dvě děti. Jeho syn má 16 a dcera 15. Jeho bývalá žena, když zjistila že má mě tak navádí děti proti němu a dělá všechno proto aby děti k němu nemohli. Pořád jen vyhrožuje a uráží. Teď nastala i situace, že jsem těhotná a jeho syn nastupuje na učební obor. Samozřejmě jsme mu nabídli aby bydlel s námi a ona mu to zakazuje. Chci se vás zeptat jak můžeme proti ní bojovat. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.4.14 17:02

@Jindřiška 31 nijak. Děti už jsou dost velký, aby to pochopily a udělaly si názor samy, ne? Bojem nic nezmůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
28.4.14 17:03

@Jindřiška 31 od 12 let se dítě může samo rozhodnout s kterým rodičem bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.14 17:03

Já vím, ale napadlo nás že by jsme zašli na sociálku aby věděli jak se ona chová a jaký má mladej práva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.14 17:05
@Jindřiška 31 píše:
Já vím, ale napadlo nás že by jsme zašli na sociálku aby věděli jak se ona chová a jaký má mladej práva

takhle to nefunguje. Jestli chce být u vás, dejte návrh na soud - svěření do péče - tam už bude moc mladý projevit svůj názor. Na soc nemá smysl chodit, tam nic nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31332
28.4.14 17:06
@martina.se píše:
@Jindřiška 31 nijak. Děti už jsou dost velký, aby to pochopily a udělaly si názor samy, ne? Bojem nic nezmůžeš.

souhlas.
děti jsou dost velké, aby měly vlastní rozum a udělaly si názor samy. Bojovat nemá smysl.
Jinak pokud syn chce u vás bydlet a máte k tomu podmínky, tak stačí požádat o změnu svěření do péče - syn si může říct, kde chce bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.14 17:07

Aha takže sepsat návrh a poslat na soud zkusíme to super dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649

No a co chteji deti?

Chce syn bydlet u Vas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31332
@Jindřiška 31 píše:
Já vím, ale napadlo nás že by jsme zašli na sociálku aby věděli jak se ona chová a jaký má mladej práva

tam nic nevyřešíte. Né u skoro dospělých dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31332
28.4.14 17:09
@Jindřiška 31 píše:
Aha takže sepsat návrh a poslat na soud zkusíme to super dík moc

ano stačí. Ale syn k vám musí chtít a u toho soudu to potvrdit, jinak to jen tak nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.14 17:09

Ano chce bydlet u nás, ale ona ho pořád nějak navádí a říká mu kraviny takže kluk neví co má dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.14 17:17
@Jindřiška 31 píše:
Aha takže sepsat návrh a poslat na soud zkusíme to super dík moc

jj, přesně tak. Pokud chtějí být u vás, bude to přiklepnuto. V tomhle věku se jich budou ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.4.14 17:27

Nemusíte dělat vůbec nic. Sama tahle děti vystrnadí.

• Citovat
  • Upravit
5508
29.4.14 16:04
@Jindřiška 31 píše:
Ahoj maminky, prosím o radu. Mám přítele, který má dvě děti. Jeho syn má 16 a dcera 15. Jeho bývalá žena, když zjistila že má mě tak navádí děti proti němu a dělá všechno proto aby děti k němu nemohli. Pořád jen vyhrožuje a uráží. Teď nastala i situace, že jsem těhotná a jeho syn nastupuje na učební obor. Samozřejmě jsme mu nabídli aby bydlel s námi a ona mu to zakazuje. Chci se vás zeptat jak můžeme proti ní bojovat. Děkuji moc.
Nebojujte proti ní, ale pro děti. Pokud nemáte soudní úpravu, pak děti mohou být tam kde se rodiče s dětmi dohodnou, děti mají právo na oba rodiče, v tomhle věku už by měly být schopné si názor vytvořit a podle toho se chovat, nicméně stále jsou povinny poslouchat rodiče. Můžete synovi i dceři vysvětlit, že pokud není něco upraveno soudně, že mohou bydlet u kteréhokoliv rodiče, pokud se to některému nebude líbit, pak se může jiného stavu domáhat soudně. Což vy můžete taky.
@29 píše:
@Jindřiška 31 od 12 let se dítě může samo rozhodnout s kterým rodičem bude.
Není to tak, od 12 se považuje dítě za natolik vyzrálé, že může formulovat názor, ale to neznamená, že bude splněn, pouze by měl být brán v potaz.
@martina.se píše:
takhle to nefunguje. Jestli chce být u vás, dejte návrh na soud - svěření do péče - tam už bude moc mladý projevit svůj názor. Na soc nemá smysl chodit, tam nic nevyřeší.
V jejich věku už pomalu nemá cenu se soudit, než se rozhodne, budou plnoletí. Ale právně je to samozřejmě možná cesta.
@martina.se píše:
jj, přesně tak. Pokud chtějí být u vás, bude to přiklepnuto. V tomhle věku se jich budou ptát.

Ano, budou se ptát, ale je to pro ty děti těžké, pokud jsou masírované z obou stran, pak to může vést ke znaleckým posudkům, kde se budou snažit zjistit, co je skutečný názor dítěte a co tvrdí jen pod tlakem některého z rodičů. Je to pro ně dost velká zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna