Alimenty - kolik peněz?

Anonymní
28.4.14 15:45

alimenty-kolik penez?

Ahoj mam dotaz ohledne alimentu. S byvalym se chcem na nejake castce dohodnout jen mezi sebou, nechcem to tahat soudne. Byvali si syna(dva a pul roku) bere kazdy vikend a kdyz ma dovolenou. Bydlime od sebe tak 80km tak to mame tak, ze ja syna vozim tak na pul cesty a tam si ho vezme, a zpatky uz mi ho doveze az domu.Tak by me zajimalo, o kolik bych si tak mohla rict aby to nebylo moc ani malo? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.4.14 15:46

Kolik má on plat? tohle jsou nepodstatné info, důležité je, kolik on bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
28.4.14 15:49

Tak záleží jaký je jeho příjem. Spočítala bych náklady na dítě a předložila bych mu je. Aby jste se na něčem domluvily.
Stejně ale musíte k soudu aby vám to lidově řečeno odklepl. Jde o jedno stání kde řeknete na jaké částce jste se domluvily a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.14 15:50

@Olion k soudu netřeba, stačí sepsat u notáře a mít ověřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140245
28.4.14 15:53

Důležité je, kolik bývalý vydělává, jestli má ještě nějaké závazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.14 15:57

Jo pardon zapomela sem napsat, ex bere zhruba 16 tisic cisteho a bydli u rodicu.

• Citovat
  • Upravit
354
28.4.14 16:00

3000?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
28.4.14 16:03

Jestli má 16000 a bere si dítě často a neměl by problém občas přidat něco navíc (např. nové boty atd.), tak 2000 myslím budou optimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
28.4.14 16:14

Řekni si vždycky o něco víc, pokud nemá žádnou další jinou vyživovací povinnost, řekla bych si na dítě 3500, ale spokojila bych se s 3000,– ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.4.14 16:23

Když si ho bere každý víkend a i během dovolený, tak pokud nemáš akutní finanční problém, přijde mi optimální tak 1500 - 2000, víc ne, když u něj dítko tráví skoro třetinu času, po který ho živí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.14 16:31
@martina.se píše:
@Olion k soudu netřeba, stačí sepsat u notáře a mít ověřeno.

To jako fakt? Já myslela taky, že se musí k soudu.
Taky se mě to čerstvě bude týkat, můj ex vydělá zhruba 23 čistého, alimenty jsme se dohodli 4 tisíce, a myslím, že ani soud by mu víc nepřiklepl.

V situaci zakladatelky si myslím, že víc než 2 tisíce jsou nereálné. POkud se dohodnete, tak chtěj víc, ale jestli to bude určovat soud, tak myslím, že víc ani omylem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.14 16:36
@Anonymní píše:
Taky se mě to čerstvě bude týkat, můj ex vydělá zhruba 23 čistého, alimenty jsme se dohodli 4 tisíce, a myslím, že ani soud by mu víc nepřiklepl.V situaci zakladatelky si myslím, že víc než 2 tisíce jsou nereálné. POkud se dohodnete, tak chtěj víc, ale jestli to bude určovat soud, tak myslím, že víc ani omylem

Proč by nepřiklepl víc? Záleží i na příjmu matky. Já měla na roční 2000a ex bral 14000 čistého. Navíc pokud ve třech letech půjde do školky, je to další 1000 měsíčně navíc.

• Citovat
  • Upravit
9649
28.4.14 16:40

Rekla bych si tak o tri tisice - a hlavne, je lepsi to mit soudem, uz kvuli dalsich dokumentu (prispevek na bydleni, pridavek na dite, hmotna nouze…) nikdy nevis, co mu preleti pres nos.

Ja s ex vychazim dobre, na vsem se domlouvame - na penezich i na vidani s malou - a stejne jsem to podala k soudu.

Kvuli danim a vyse zminenym vecem je to nutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.14 16:56
@Anonymní píše:
Jo pardon zapomela sem napsat, ex bere zhruba 16 tisic cisteho a bydli u rodicu.

3-4 tis úplně bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.14 16:57
@Anonymní píše:
Taky se mě to čerstvě bude týkat, můj ex vydělá zhruba 23 čistého, alimenty jsme se dohodli 4 tisíce, a myslím, že ani soud by mu víc nepřiklepl.V situaci zakladatelky si myslím, že víc než 2 tisíce jsou nereálné. POkud se dohodnete, tak chtěj víc, ale jestli to bude určovat soud, tak myslím, že víc ani omylem

proč by nepřiklepl víc? můj chlap z takového platu platil 10 tis na 2 děti. :nevim: :nevim: to samé, proč by bylo nereálné víc jak 2 tis? bajoko se počítá 1/4 platu. Takže 2 tis jsou málo. mmchdm, přes soud to fakt být nemusí - pokud se rodiče dohodnou.

Příspěvek upraven 28.04.14 v 17:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna