Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Kolik má on plat? tohle jsou nepodstatné info, důležité je, kolik on bere.
Tak záleží jaký je jeho příjem. Spočítala bych náklady na dítě a předložila bych mu je. Aby jste se na něčem domluvily.
Stejně ale musíte k soudu aby vám to lidově řečeno odklepl. Jde o jedno stání kde řeknete na jaké částce jste se domluvily a hotovo.
@Olion k soudu netřeba, stačí sepsat u notáře a mít ověřeno.
Důležité je, kolik bývalý vydělává, jestli má ještě nějaké závazky.
Jo pardon zapomela sem napsat, ex bere zhruba 16 tisic cisteho a bydli u rodicu.
Jestli má 16000 a bere si dítě často a neměl by problém občas přidat něco navíc (např. nové boty atd.), tak 2000 myslím budou optimální.
Řekni si vždycky o něco víc, pokud nemá žádnou další jinou vyživovací povinnost, řekla bych si na dítě 3500, ale spokojila bych se s 3000,– ![]()
Když si ho bere každý víkend a i během dovolený, tak pokud nemáš akutní finanční problém, přijde mi optimální tak 1500 - 2000, víc ne, když u něj dítko tráví skoro třetinu času, po který ho živí ![]()
@martina.se píše:
@Olion k soudu netřeba, stačí sepsat u notáře a mít ověřeno.
To jako fakt? Já myslela taky, že se musí k soudu.
Taky se mě to čerstvě bude týkat, můj ex vydělá zhruba 23 čistého, alimenty jsme se dohodli 4 tisíce, a myslím, že ani soud by mu víc nepřiklepl.
V situaci zakladatelky si myslím, že víc než 2 tisíce jsou nereálné. POkud se dohodnete, tak chtěj víc, ale jestli to bude určovat soud, tak myslím, že víc ani omylem
@Anonymní píše:
Taky se mě to čerstvě bude týkat, můj ex vydělá zhruba 23 čistého, alimenty jsme se dohodli 4 tisíce, a myslím, že ani soud by mu víc nepřiklepl.V situaci zakladatelky si myslím, že víc než 2 tisíce jsou nereálné. POkud se dohodnete, tak chtěj víc, ale jestli to bude určovat soud, tak myslím, že víc ani omylem
Proč by nepřiklepl víc? Záleží i na příjmu matky. Já měla na roční 2000a ex bral 14000 čistého. Navíc pokud ve třech letech půjde do školky, je to další 1000 měsíčně navíc.
Rekla bych si tak o tri tisice - a hlavne, je lepsi to mit soudem, uz kvuli dalsich dokumentu (prispevek na bydleni, pridavek na dite, hmotna nouze…) nikdy nevis, co mu preleti pres nos.
Ja s ex vychazim dobre, na vsem se domlouvame - na penezich i na vidani s malou - a stejne jsem to podala k soudu.
Kvuli danim a vyse zminenym vecem je to nutne.
@Anonymní píše:
Jo pardon zapomela sem napsat, ex bere zhruba 16 tisic cisteho a bydli u rodicu.
3-4 tis úplně bez problémů.
@Anonymní píše:
Taky se mě to čerstvě bude týkat, můj ex vydělá zhruba 23 čistého, alimenty jsme se dohodli 4 tisíce, a myslím, že ani soud by mu víc nepřiklepl.V situaci zakladatelky si myslím, že víc než 2 tisíce jsou nereálné. POkud se dohodnete, tak chtěj víc, ale jestli to bude určovat soud, tak myslím, že víc ani omylem
proč by nepřiklepl víc? můj chlap z takového platu platil 10 tis na 2 děti.
to samé, proč by bylo nereálné víc jak 2 tis? bajoko se počítá 1/4 platu. Takže 2 tis jsou málo. mmchdm, přes soud to fakt být nemusí - pokud se rodiče dohodnou.
Příspěvek upraven 28.04.14 v 17:04
Ahoj mam dotaz ohledne alimentu. S byvalym se chcem na nejake castce dohodnout jen mezi sebou, nechcem to tahat soudne. Byvali si syna(dva a pul roku) bere kazdy vikend a kdyz ma dovolenou. Bydlime od sebe tak 80km tak to mame tak, ze ja syna vozim tak na pul cesty a tam si ho vezme, a zpatky uz mi ho doveze az domu.Tak by me zajimalo, o kolik bych si tak mohla rict aby to nebylo moc ani malo?