Jaká odsávačku bude nejvhodnější?

24
6.1.15 23:18

Jaká odsávačku bude nejvhodnější?

Ahoj prosím o radu jakou vybrat odsávačku?
po šestinedělí se budu muset kvůli financím vrátit částečně do práce. Jedná se jen asi o 6 hodin 2× v týdnu když bude manžel doma. Takže mám v plánu odsát mlíčko a nechat mu to tam - jedná se tedy asi o 1 max 2 kojení. Z finančních důvodů se mi nechce pořizovat nic drahého co by pak nefungovalo-je to větší investice, ale je zapotřebí. Mám strach že takové množství rukou nedám. Uvažovala jsem o ruční, ale zase prý pak bolí ruka při častém odsávání. Jaké máte zkušenosti? co doporučíte? investovat do elektrické? a co lahvičku budou mi stačit dvě? - ty mám vybrané od Aventu-dle recenzí se nejvíce podobají prsu - co vy na to?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
170
6.1.15 23:23

Ja sem si kupila Avent.. celkem dobra cena na nete 840 Kc nova a dostala jsme k ni i lahvicku 125 ml ještě zdarma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
6.1.15 23:34

Ja odsavam plne a plne krmím odsatym MM. Mam elektrickou Medela swing. Stojí cca 3500, je relativne ticha a výkonná, ja jsem spokojena. Ale některé maminky psaly, ze jim dlouho nevydržela. Švagrova odsava cca 2× denne přebytečné mlicko a nemůže si vynachválit ruční od Aventu. Pry ji to s ni jde rychleji a lepe nez s elektrickou. 2 lahvičky by mely stačit. V nejhorším se da mlicko přežít do jakékoliv jiné ( vysterilizovanych) nádoby - napr. Via kelímku od Aventu nebo skleničky od přesnídávek - v tech jsem mlicko mrazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25190
6.1.15 23:47

Já měla Medelu Harmony (kupovala jsem použitou a pak zase vesele prodala dál) pro případ nouze. Je chválená a asi dobrá. Ale já odsála nula nula nic. Jinak kojení OK, děti přibírali skokově, až se to doktorce nelíbilo :mrgreen:, ale odsávání odsavačkou prostě nešlo :nevim:
Akorát při zánětu jsem měla tu lahvičku skoro plnou. Malá měla rýmu, moc nepila a mě se prsa 3.den prsa nalili tak, že jsem měla zánět.
Tak snad ti to půjde líp. Vím, že elektrické jsou asi nelepší. Zkus kouknout na použité, někdy je maminky prodávají prakticky nepoužité a myslím, že snad všechny jdou kompletně vyvařit.

Příspěvek upraven 06.01.15 v 23:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
6.1.15 23:47

Medela děla lahvickou se savickou pro kojene deti.. Ale obecně stejne budeš potřebovat lahvickou, ktera ti bude pasovat k odsavačce… Jinak budeš pořad neco přelévat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.1.15 23:51

Všem děkuji. bazarovou asi koupíme, ale jakou??? :-) já chtěla avent jako lahvičku, ale zase jsem četla že pro ženy s většími prsy je nevhodná. Mám 3-4 a nevím co bude po porodu? Myslím, že odsávačku bude oříšek - kam se hrabou ostatní věci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25190
6.1.15 23:56

@ladyhacek Bude to hop nebo trop. Zastánci Aventu budou radit Avent, zastanci jiné značky, tu svou… Asi se nenajde moc maminek, co toho vyzkoušeli víc.
Ta Medela HArmony třeba není vhodná hned po porodu. Saje dost silně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.15 01:29

Doporucuji avent :) :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1510
7.1.15 04:25

Mam elektrickou medela sving, byly k ni i lahvicky na mleko 5 ks a dudlik pro kojene mimi. Dalsi obyc jsme prikoupili. Odsavam denne, trva mi jedno odssti cca 30 minut s odssju pul litru. Je to pomocnik k nezaplaceni. Stala skoro 4 tisice, ale kdybych kupovala umele mliko bylo by to pro dvojcata mnohem drassi. kojeni mi nejde, male bradavky a deti se marodily driv a stejne nesaly, tsk sem to vzdala aodssvam a krmim z lahve. Nejlepe ovsem piji z aventek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
7.1.15 04:55

Mám elektrickou medela mini a balonkovou od canpol baby, s tou balonkovou jsem odsávala týden v kuse u každýho kojení a myslela jsem, že mi upadne ruka, ale pro občasné použití mi nepřišla špatná… ta medela stála dvojku a jedna davka odsátí zabrala 10 minut, takže lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17006
7.1.15 05:03

@janullka123 - na medelu swing pasují všechny lahvičky s úzkým hrdlem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
7.1.15 06:23

Tak já Medelu Swing zkoušela v porodnici a neodsála nic, měla jsem jen orosené bradavky :nevim: Tah oproti dítěti mi přišel malý (mám tedy pořádné savce), ale třeba i ruční mi přijde, že odsává líp - mám Aventku. S mlékem jsem měla problémy u obou dětí (málo mléka), ale ten den, když Medela neodsával nic, tak Aventkou jsem už trochu odsála. Takže na 2× v týdnu mi přijde dostatečná. Mám tuto s Via systémem, jde v tom mléko hezky uchovávat http://www.stesti-zdravi.cz/…ia-systemem/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.1.15 07:24

Za me Medela Swing. Odsava bezbolestne a rychle. Muzes si k ni poridit nstavec podle velikosti bradavek. To je mozna duvod, proc nekomu nevyhovuje, maji spatny nastavec. Velice vykonna a setrna.
Rucni Aventkou jsem neodsala nic, jen me bolely bradavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.1.15 07:24

Jinak Medelu ted s bohatym prislusenstvim budu prodavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
7.1.15 10:02

@Králičice Díky za info.. My mame lahvičky od Aventu a Medely, ale ty aventacke prave nepasuji na odsavacku Medela swing..nakonec jsem ty aventacke nejmenší rozdala, maly z nich stejne neumí pit, musime mit speciální savicku od Medely..
Jenže ty na 180 ml občas nestačí.. Jsou nejake větší, které by pasovaly?? Kdyz odsavam po 5-6 hod, musím behem odsavani lahvičky měnit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí