Jaké aprobace jsou top (učitelství pro SŠ)

8
16.2.22 13:55

Jaké aprobace jsou top (učitelství pro SŠ)

Zdravím, zajímal by mě realistický pohled učitelek na to, jaké aprobace ve školství chybí a jsou tedy výhodné ke studiu. Rovnou chci vyloučit matematiku a fyziku, kterou vím, že bych nezvládla (jsem si vědoma, že zrovna tyto aprobace chtěné jsou, ale já bych je nedala)

Moc mě baví dějepis a přemýšlím, co k tomu. „Bohužel“ jsem multipotencionálka a jde mi z gympláckých předmětů tak nějak všechno (na jedničky na dvojky) a taky mě téměř vše baví (krom matiky a fyziky), tak nevím, zda se prostě nerozhodnost čistě racionálně. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20906
16.2.22 13:57

No sama sis je napsala, ještě k tomu informatika určitě. To jsou předměty se 100% šanci na nalezení místa a ještě si můžeš diktovat podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.2.22 14:00

@Cenarius napsala, ale nezvládla bych je na VŠ úrovni, hledám další, které jsou v těsném závěsu za nimi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15905
16.2.22 14:06

Pak když ne matika, fyzika a informatika, tak pak AJ a tělocvik. Tedy ne že by tělocvik byl in, ale při stávajícím systému konkurzů jsou tělocvikáři nejčastěji ředitelé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.2.22 14:07

@Zumpa ty jo, a třeba čeština, chemie vůbec jo? Jsem čekala, že ty budu mezi top 5 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.22 14:11

Čeština a Angličtina. Já mám němčinu a dějepis a pokud těm debi. lům projde návrh na zrušení druhého cizího jazyka na ZŠ, tak mi zbudou oči pro pláč… :,(

• Citovat
  • Upravit
15905
16.2.22 14:14
@Morana03 píše:
@Zumpa ty jo, a třeba čeština, chemie vůbec jo? Jsem čekala, že ty budu mezi top 5 :D

To pak lokálně, ale nedostatky se budou časem i místem měnit, takže někde čeština a chemie žádané budou. Nicméně dobrý učitel si najde práci s libovolnou aprobací, takže je celkem jedno, jestli budeš brát 40tisíc jako matikář, nebo jako občankář. Alespoň z mého pohledu, nejsem pedagog :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
16.2.22 14:16

Nedostatkové M, F, Ch, IT

Slušně žádané obory Čj, Aj, Tv

Naproto nevhodné D, ZSV, Bi, Z, Nj, Fj, Šj… Neučí se všude, omezený výběr škol.

Blbý je, ze školství platově nerozlišuje náročnost výuky… Takze na profilových, náročných (a nedostatkových) oborech se nadřeš, zatímco tvůj kolega na doplňkových má za stejné prachy vegeeeeeet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
16.2.22 14:17

To je divné, že tě matematika a fyzika nebaví, když ti jdou. Tam je pořád co nového objevovat. :think:

No, stačí se logicky zamyslet - mat-fyz-ict jsou poptávané proto, že ten kdo to umí, těžko zvolí učitelský obor, kde dostane tak 1/5 toho, co u jiných oborů uplatňujících tyhle znalosti. :nevim: Trochu vidět je to i u jazykářů - ti by také na admin pozicích v korporátech měli min. 2× tolik. Další „neoblíbené“, a tedy nedostečné obory jsou ty, které jsou pracné na opravování: klasicky čeština (což je celkem hardcore, když je člověk placený stejnak jako tělocvikář nebo výtvarkář, který v praxi nemá žádnou nepřímou pedagogickou činnost).

Dějepisářů a zeměpisářů jsou mraky, protože tyhle obory dráž než ve školství neprodáš. Biologie a chemie - jelikož to jsou hodně oblíbené předměty, tak nedostatkem učitelských úplně studentů netrpí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
16.2.22 14:23

Za mě tedy jazyky, protože kdo umí dobře např. anglicky, tak málokdy zůstane ve školství. V místní škole hledají jazykáře každý rok, dlouho se tam nikdo neohřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.22 14:25
@EvulinkaH píše:
Za mě tedy jazyky, protože kdo umí dobře např. anglicky, tak málokdy zůstane ve školství. V místní škole hledají jazykáře každý rok, dlouho se tam nikdo neohřeje.

Který kraj?

• Citovat
  • Upravit
1724
16.2.22 14:28
@Anonymní píše: Čeština a Angličtina. Já mám němčinu a dějepis a pokud těm debi. lům projde návrh na zrušení druhého cizího jazyka na ZŠ, tak mi zbudou oči pro pláč… :,(

Momentálně jsem mimo školství, ale zajímalo by mě, on je teď podány nějaký návrh na zrušení druhého cizího jazyka? Nějak jsem o tom neslyšela… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
16.2.22 14:28
@EvulinkaH píše:

Neznám žádného učitele na Zš, který umí opravdu DOBŘE anglicky. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.22 14:32

@Alriga naprostá většina ji nemá vystudovanou-jako anglistiku. Ještě tak na gymplech. Jinak hodně učí s FCE, CAE…u nás máme jednu přímo vystudovanou angličtinářku, zbytek to má po různu. Je to jediný předmět, kde nemáme plnou kvalifikovanost na naší škole. ZŠ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.22 14:34
@Giovanna1 píše:
Momentálně jsem mimo školství, ale zajímalo by mě, on je teď podány nějaký návrh na zrušení druhého cizího jazyka? Nějak jsem o tom neslyšela… 8o

No bohužel jsou tu ty tendence v případě revizí za dva roky. Doufám, že to neprojde :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze