Jaké druhé jméno pro mě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.10.22 19:17

Jaké druhé jméno pro mě?

Ahoj, mám celkem blbé křestní jméno, psát ho sem nebudu, je totiž až moc ojedinělé. Příjmení celkem jde. Dal mi ho otec a mamka s tím prý nesouhlasila, ale byla z něj tak unavená, že k tomu přistoupila. A tak s tím musím teď žít. V dětství mi to dělalo problémy a nemohla jsem se s tím vyrovnat. Teď už jsem starší a za rok jdu do jiného města mezi nové lidi a do té doby bych chtěla změnu. Přemýšlím nad druhým jménem, kterým bych si nechala říkat. Křestní jméno je podobné jménu Sofie a příjmení kratší a na š. Přemýšlela jsem nad jménem Nina, Rebeka, Diana, Viktorie, Alexa (Lexa), Linda, Laura, Julie a když tak ještě nějaká. Poradíte mi, jak to udělat při rozhodování? Jak jste vybírali jména pro mimina? A když tak která z mé nabídky se vám líbí? Omlouvám se za anonymitu a děkuji za pomoc :srdce:
Sofie Š.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27247
23.10.22 19:36

Píšeš anonymně, tak klidně napiš svoje současné křestní jméno. Třeba jsi Žofie a k té se mi hodí Anna - Žofie Anna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
23.10.22 19:38
@Anonymní píše:
Ahoj, mám celkem blbé křestní jméno, psát ho sem nebudu, je totiž až moc ojedinělé. Příjmení celkem jde. Dal mi ho otec a mamka s tím prý nesouhlasila, ale byla z něj tak unavená, že k tomu přistoupila. A tak s tím musím teď žít. V dětství mi to dělalo problémy a nemohla jsem se s tím vyrovnat. Teď už jsem starší a za rok jdu do jiného města mezi nové lidi a do té doby bych chtěla změnu. Přemýšlím nad druhým jménem, kterým bych si nechala říkat. Křestní jméno je podobné jménu Sofie a příjmení kratší a na š. Přemýšlela jsem nad jménem Nina, Rebeka, Diana, Viktorie, Alexa (Lexa), Linda, Laura, Julie a když tak ještě nějaká. Poradíte mi, jak to udělat při rozhodování? Jak jste vybírali jména pro mimina? A když tak která z mé nabídky se vám líbí? Omlouvám se za anonymitu a děkuji za pomoc :srdce:
Sofie Š.

Takže se jmenuješ Sofie? A chceš si ho nechat a jenom přidat ještě jedno křestní? A tím by ses nechala oslovovat? Tak to se rozhodni sama přece, každý má jiný vkus. Mně se z těch, co navrhuješ, líbí Nina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
23.10.22 19:38

Mne se libi Laura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14588
23.10.22 19:39

Ty bys fakt chtěla být Žofie Rebeka? :D Z tvého výběru možná Nina. Něco jednoduchého, obyčejného, maximálně dvouslabičného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
23.10.22 19:41

Aby to nebylo z bláta do louže, každé jméno jde zpatvarovat. Jestli nemáš nějaké vysněné, tak si prostě různé opakuj a určí si, s kterým bys byla schopna se ztotožnit. Je to jiné než se s jmenem szivat od mimina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13115
23.10.22 19:42

Vyber si jméno, se kterým budeš spokojená. Myslím si, že ladit nemusí. Jak bys ty sama pojmenovala svojí dceru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
23.10.22 19:51

Pro deti jsem vybirala tak, ze jsme meli nekolik kriterii (treba ze nesmi koncit na r kvuli prijmeni - o to vic ze mam kluky) apod, takze z toho vysel nejaky seznam, pak jsme s muzem vybrali uzsi vyber a nakonec jsme meli asi 2 pro kazde dite a az se kluci narodili, testovala jsem, ktere mi k nim vic sedi, lepe jde pres pusu…tak se postav pred zrcadlo a nahlas si jimi rikej :nevim: Z tveho seznamu bych ale vyhodila Alexa (Lexa), to evokuje bud tu krabicku od Amazonu, nebo postavu z Comebacku, a po Lexovi bych se fakt jmenovat nechtela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
23.10.22 20:00

A jak ti lidi říkají teď? %
Předpokládám, že nějakou zdrobnelinou nebo podobou tvého jména, když základní tvar nemáš ráda? Vybrala bych tak, aby to pasovalo k současnému označování. Protože změnit si jméno úplně a začít si v dospělosti říkat úplně jinak, to si teda nedovedu představit. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.10.22 20:09

No právě Sofie ani Žofie nejsem, ale je to dost podobné a na S takže nic druhého na S nebo Š a podobně. Já osobně nejsem ještě rozhodnutá, jaké druhé no a to první bych si možná jednou ještě změnila na Sofii. Ty jména jsou příklady co se mi nejvíce líbí, díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13115
23.10.22 20:12

Takže jsi Saskie? Z nabízených jmen se mi nejvíc líbí Julie.
A co třeba Tereza nebo Terezie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.10.22 20:18

Jo a své křestní jméno raději nenapíšu, protože je asi tak ojedinělé jako Rumi od Bagárové, a je nás v republice opravdu málo, takže kdyby sem koukal někdo známý, jako ne že bych to že chci druhé jméno nějak schovávala, prostě to zatím nechci veřejně pitvat před rodinou a přátely, ale stejně děkuji za komentáře všem. A to s Lexou z Comebacku mi jaksi nedošlo, o bod pro jméno méně :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
23.10.22 20:28

No ze jmen končících na ie by byla za trest asi Otýlie. Otylka otylá by ve škole trpěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5116
23.10.22 20:28
@Anonymní píše:
Sofie Š.

No a tady je videt, jak moc je dite poznamenano rodici a jejich vztahy.. pokud te rodice od mala krmili takovym pribehem… jak je tata hrozny ze si vynutil jmeno ktere mama nechtela ale z unavy ustoupila… kdyby si oba stali za tim, ze jmeno je fajn, tak by ti to ani neprislo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
23.10.22 20:31

Jinak se mi k takovým jménům hodí Nina a pokud jsi Otýlie, tak Diana by tomu ještě zasadila ránu to by byla dia otylka, otylka na dietě apod..To bych v tom případě zkrátila na Anna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze