Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobré poledne,
tak mi to nedá, abych se nezeptal: jaké hračky u vás přinese Ježíšek? Přiznám se, že i ve světě hraček jde vývoj tak rychle dopředu, že jsem po stránce informací už totálně mimo a rád načerpám někde inspiraci. Takže pokud máte už vybráno a s Ježíškem domluveno
, pochlubte se prosím…
Juro, až půjdeš po Masaryčce, zastav se ve Sparkys, hned budeš v obraze
, já když tam byla poprvé, tak jsem byla jak v jiném světě, do té doby, než se mi narodili děti, jsem se o hračky od dětství nezajímala… takže pro mě to byl úžasný svět, úplně jsem se v myšlenkách vrátila do dětství, o takových se mi tehdy samozřejmě ani nesnilo.
Kdyby mi to nebylo hloupé, tak tam strávím hodně času podrobným prohlížením a zkoušením všeho možného. ![]()
Dětský notebook na bouchání do klávesnice:D, uklízecí sada pro pomocníčky( mop, koště, smetáček s lopatkou), Kamion s ještěrkou, panenka s nočníkem, kreslící tabulka, postavička z Toy Story, masážní svítící míček na hraní( taková velká chlupatá koule), knížka s puzzle.
Skoro vše ze Sparkys:D. Taky je to tam pro mě ráj, je to největší a mají vše.
Jmenovala jsem i dárky od babiček. Jinak přispějí dětem na patrové postele penízkama.
Jura007 píše:
Dobré poledne,
tak mi to nedá, abych se nezeptal: jaké hračky u vás přinese Ježíšek? Přiznám se, že i ve světě hraček jde vývoj tak rychle dopředu, že jsem po stránce informací už totálně mimo a rád načerpám někde inspiraci. Takže pokud máte už vybráno a s Ježíškem domluveno, pochlubte se prosím…
Ahoj, promiň, že sem píšu teď trošku mimo téma, ale četla jsem tu od tebe příspěvek, že si objednával tričko na rezava-vrtule.cz Chtěla bych koupit nějaký dárek kamarádovi, který je pilot a blázen do létání, myslíš, že by nějaké tričko z těhle stránek byl dobrej dárek? Bohužel mají skoro vše vyprodané, tak jsem zatím vybrala tu Afghanku nebo Santa girl. Díky ![]()
U nás je hlavní dárek tenhle ponk s nářadím
Jinak vláčkodráha, lego duplo a knížky. A tričko a ponožky s autama z filmu Cars
.
u nás je pod stromeček toto auto (choditko, odstrkovadlo, tatra v jednom
) a na narozky hned po vánocích mluvící pejsek FP
Ahoj. U nás (pro starší) dětský notebook, výroba zmrzliny (plastelínová zmrzlila
), sporák. Pro mladší textilní kostky, ale to ne proto, že je to in, ale proto, že hraček po starší máme dost a kostek není nikdy dost
.
Ahoj,já jsem to asi s hračkama trochu přehnala
,tchýně dodá prolézací tunel se stanem,my jako rodiče odrážedlo,hrající a jezdící zvířátko,vkládačku,plastový náklaďák,a teď jsem koukala na pěkné dřevěné počítadlo
brácha můj psal,že se těší,až bude vybírat hračky,malej je prví dítě z naší strany.Moje mami zaplatí nějaké oblečení,a dál uvidíme
nejhorší je,že Bobina nejvíc baví hrnec s poklicí a košík s kolíčkama,zatím z toho nemá moc rozum.
Momi, košíkms kolíčkama je dobrá hračka do momentu, než si kolíčkem skřípne nos anebo ukazováček, to je potom brekotu… Já si tu bolest pamatuju dodneška… ![]()
Jinak ale zírám, kolik vás nakupuje ve Sparkys… Já teda občas mrknu na Masaryčku i do Vaňkovky (Sparkys i Puntanela). LEGO City taky pravda nemá chybu..... Akorát výplata není nafukovací…
Ahoj,
tak malej dostane, tu zmrlinovou modelínu od Play Dooh, to mluvící a jezdící auto Chuck, knížky, Dinosaury, v takovém ovalném barelu zvířátka, hrající flétny do vody a něco na sebe (od nás), od babiček a dědečků dostane velkou tabuli na psaní křídou a z druhé strany fixama a na magnetky, dvoupatrové parkování pro auta, veliký kamion a pak už nevim
Ovšem hlavní dárek je to auto Chuck …
Jura007 píše:
Momi, košíkms kolíčkama je dobrá hračka do momentu, než si kolíčkem skřípne nos anebo ukazováček, to je potom brekotu… Já si tu bolest pamatuju dodneška…Jinak ale zírám, kolik vás nakupuje ve Sparkys… Já teda občas mrknu na Masaryčku i do Vaňkovky (Sparkys i Puntanela). LEGO City taky pravda nemá chybu..... Akorát výplata není nafukovací…
Nezapomeň, že na jedno či dvě děti (průměrná česká rodina) jsou dva rodiče, ovšem k tomu čtyři (u nás více
) prarodiče, to už dáš do kupy částku na Sparkys.
Ja ve Sparkys nenakupuju
Nejak mi to tam prijde mooc in
Ale nebranim se tomu, jen me tam nejak nic nezaujalo. U nas jezisek donese masinku na dalkove ovladani k vlackodraze, koleje, magnetickou stavebnici, magickou zelvu na usinani, igracky, budik - aby se lepe vstavalo do skolky, krajeni drevene snidane, male auticko na dalkove ovladani (takove to pro mimina), lopatu na snih (ne na jezdeni ale na odhazovani) a asi tisic dalsich veci. To je i od babicek a teticek! Mozna jeste dokoupime branku na fotbal. Jinak ted dostal k narozkam kulickovou plastovou drahu - to je teda super hracka!! Taky terc na balonky na suchy zip, balancni desku, odpadkovy kos, stojanek na pastelky z fleru jako auticko… Joo a hlavni darek jsem zapomnela k vanocum, dostane kolo ![]()
Kolicky na pradlo - super hracka, nos bez nehody a ja porad behala pro kolicky, co nam nejak padaly z balkonu dolu ![]()
Alenka píše:
Ja ve Sparkys nenakupujuNejak mi to tam prijde mooc in
Ale nebranim se tomu, jen me tam nejak nic nezaujalo. U nas jezisek donese masinku na dalkove ovladani k vlackodraze, koleje, magnetickou stavebnici, magickou zelvu na usinani, igracky, budik - aby se lepe vstavalo do skolky, krajeni drevene snidane, male auticko na dalkove ovladani (takove to pro mimina), lopatu na snih (ne na jezdeni ale na odhazovani) a asi tisic dalsich veci. To je i od babicek a teticek! Mozna jeste dokoupime branku na fotbal. Jinak ted dostal k narozkam kulickovou plastovou drahu - to je teda super hracka!! Taky terc na balonky na suchy zip, balancni desku, odpadkovy kos, stojanek na pastelky z fleru jako auticko… Joo a hlavni darek jsem zapomnela k vanocum, dostane kolo
Kolicky na pradlo - super hracka, nos bez nehody a ja porad behala pro kolicky, co nam nejak padaly z balkonu dolu
Souhlasím, ale to je jen v těch malých. V tom největším jsou i obyč hračky a i cenově dostupné… Např ta uklízecí sada za 200kč, což je levný:).
JO a notebook obyč z Tesca, který děti znají od kamarádky. A ani nechci vědět, co navíc koupí tchýně. Kupuje si děti dárkama, jenom omyl, protože děti to ani nebaví rozbalovat a radost z dárku náhle opadá. Proto my volíme méně dárků, za to těch, které děti využijí a vydrží jim nadšení z nich.
Hkac: ten zmrzlinovač je super, užjsem taky na něj koukala ![]()
Tak u nás je hlavní dárek kolo a mašinka do vláčkodrahy na baterky.dále puzzle s křtečkem,modelovací hmoty,kreslící tabule.chci ještě koupit nějakou knížku.pak ještě něco u babiček a chtělo by to pumpičku na byt:)jinak mates má zatim jen hrací housenku a houpacího koně.plno hraček je po Kubovi tak je to složitější:(.asi dostane,to co potřebuje…