Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, taky se obrátím pro radu či nějaké tipy.. Máme již dceru Alenku, u syna bychom chtěli taky běžné české jméno, co je v kalendáři, ale které není v každé třídě (typ Jakub, Petr, Michal, Tomáš, Jiří, Martin apod..), a které neobsahuje písmeno R a Ř..
Já mám v oblibě tradiční česká jména. Co třeba tyto: Svatoslav, Svatoš, Svatopluk, Vlastislav, Zbyněk
@Beckyttine5 píše:
Karel se mi líbí moc, ale to R uprostřed se celkem bije s příjmením… Vojtěch je taky moc pěkné, ale v okolí jich máme poměrně hodně (všechno děti mladší 3 let), takže hledáme něco méně frekventovaného
Co třeba Vojslav? 😏
Jak už to někdo psal - Vítek, pak se mi moc líbí Felix, Benjamín, Florian (i když tam je to R) a taky Vendelín.
Až na Vítka neznám ani jednoho chlapečka s těmito jmény, není to žádná exotika a docela originální mi to taky přijde. Šťastný výběr. ![]()
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, taky se obrátím pro radu či nějaké tipy.. Máme již dceru Alenku, u syna bychom chtěli taky běžné české jméno, co je v kalendáři, ale které není v každé třídě (typ Jakub, Petr, Michal, Tomáš, Jiří, Martin apod..), a které neobsahuje písmeno R a Ř..
Bolek, Angus (svátek má, jen nevím kdy), Dušan, Miloslav, Mnata, Mnislav, Bohdan, Veles, Bohumil, Ctislav, Čeněk, Dalimil
@Anonymní píše:
Jak už to někdo psal - Vítek, pak se mi moc líbí Felix, Benjamín, Florian (i když tam je to R) a taky Vendelín.Až na Vítka neznám ani jednoho chlapečka s těmito jmény, není to žádná exotika a docela originální mi to taky přijde. Šťastný výběr.
Felix je senzační 👍 s pěkným významem.
Ještě nějaké návrhy českých jmen: Květoslav, Luboš, Luděk,) Jasan, Slavoj, Vladan, Zbyšek, Nikola.
Jestli chcete mít jistotu, že nedáváte aktuálně frekventované jméno, tak je fajn otevřít si na čsú aktuální statistiku. My jsme to tak udělali, řekli jsme si, že nebudeme dávat jména z první dvacítky a četli jsme ta pod ní. Taky jsme nechtěli jméno s R, máme dost tvrdé příjmení, tak by to k tomu neznělo hezky. Nakonec jsme vybrali Pavlíka.
A teď čekáme další kus, tak jestli to bude zase kluk, asi to bude Milan.
@Beckyttine5 Miluju jméno Pavel. Není jich moc, má krásné varianty. Mě Pavlínka neprošla a kluka nemáme…
@Beckyttine5 píše:
Taky kvůli příjmení, s ním se křestní jména s R dost bijí
My máme R v příjmení a všechny tři holky mají R ve jméně a zní to krásně. Ale je to samozřejmě na každém ![]()
@Silver_Lining píše:
Protože manželráčkuje a už máme jedno R v příjmení, tak ho nechci víc tyranizovat
Aha, tak to má pak těžší no. A to R a Ř říká jak, je to nějak hodně poznat nebo ho to omezuje? třeba by se to ještě mohl naučit, aby nemusel vybírat jména podle toho. Ono to snad půjde i v dospělosti ![]()
@Beckyttine5 píše:
Ahoj,
české již zapomenuté a které se hodí k Alence?