Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, jsem prvorodička a chci se zeptat, jaké všechny kočárky budu potřebovat? Kromě trojkombinace, kterou už mám koupenou, v čem jste vozili vaše mimča potom, až vám z normálního kočárku vyrostla?
Sporťák? Golfky? A kdy jste je kupovaly? Měly jste už všechny koupené od začátku, nebo postupně, jak mimčo rostlo?
Tak já jako prvorodička nekupovala ani tu trojkombinaci. Kupuj za pochodu, až už budeš vědět, co od kočáru očekáváš.
@budgielady
Určitě nekupuj dopředu, nevíš, jak poroste, kdy bude chodit a zda to bude třeba. Někdo si opravdu vystačí s jedním. ![]()
Á jsem kupovala autosedačku zvlášt, pa jsem koupila kočár - gsslein F6, je to klasická čtyřkolka. Má to vložnou tašku, takže tu pro mimino, pak když povyrostla, tak se z toho dal udělat super sporták, z tašky nánožník, měla jsem kekočáru zdarma i 2otočná aretovací kolečka, taky že je jen přehodila a bylo. Golfky jem kupovala, když byl malé rok, protže jsem musela dát gesslein do opravy.
Ted mám pro malého ten gesslein po malé plus jsem koupila i golfky, to mu bylo necelých půl roku. Ale ty áme jen na nákupy, na popojížďky a popř když jdem vlakem, ptž se líp vynesou do schodů atak.
Já myslím, že zezačátku stačí jen klsika velký kočár, sporťák bych vybíralaaž pak, podle toho, jak se ti bde jezdit s tímto(a z trokombinace sporták uděat lze, ne?). No a na golfky času dost.
Myslím, že záleží na každém. Malé je 20měsíců a kočárky máme 3, a to jsme jeden prodali. Na miminko jsem měla takovou tu klasickou dvojkombinaci, bez otáčecích kol, už nikdy víc, kočár těžký jak blázen. Měli jsme ho do 4měsíců malé, pak jsme kupovali z druhé ruky X lander, trojkombinaci. Asi z deseti měsících jsme koupili golfky, jsou fajn na cestování, nezaberou moc místa v autě a jsou lehké. Teď na jaře jsme koupili ještě jedny golfky, a používame už jenom golfky.
Trojkombinace je - hluboky, sportak, autosedacka. Autosedacky u kombinaci byvaji casto kvality vselijake, takze se kolikrat vyplati poridit dvojkombinaci (hluboky+sportak) a kvalitni sedacku zvlast.
Taky je mozno koupit pouze hluboky a sportak potom, az bude treba (tak v pul roce nejdriv).
Nebo sportak s vloznou taskou, ktera nahradi korbu.
Golfky az budou potreba, ja porizovala az po roce veku, mit je doma od narozeni by pro me bylo asi jako bych rovnou koupila i autosedacku pro velke dite a dvoumetrovou postel, protoze to jednou urcite budeme potrebovat.
Až za pochodu, používáním prvního kočáru rychle člověk zjistí, co chce a nechce. Já měla koupenou klasickou čtyřkolku z druhé ruky a byla jsem s ní venku dvakrát
pak jsem bafla naspořené peníze a utíkala pro tříkolku
Golfáče a neodpružený lehký sporťák jsem kupovala až později.
Nevím, na co se ptáš, když už máš trojkombinaci.
Za sebe: Koupit příjemnej kočár na hluboký ježdění (kór jestli máš dítě na jaro), aby houpal atd. (ani na otočných kolech bych netrvala).
Pokud by bylo dítě na podzim (např. narození září/říjen), ani bych hluboký nepořizovala, jen dobrý sporťák a kvalitní fusak (např. Lodger Bunker). Malé dítě stejně bude ve fusaku, i v hlubokém, ale přitom nejsme na Aljašce, aby dítě muselo být zavinuté, přiklopené a schované… Zkušenost s Baby Jogger City Mini od 5m, a opravdu bych napříště už hluboký nepořizovala.
Pak vybrat kvalitní sporťák, podle mě neuděláš chybu s Baby Joggerem nikdy (jen musíš vědět, k čemu ho chceš; a zvládnout tříkolku, těch je většina).
Náš City Mini plní i funkci golfek (je extrémně skladný, ale jezdí mnohem líp), po golfkách jsem jinak nikdy netoužila - zdvojená kola jsem zkoušela jednou a never ever.
Mně se osvědčilo koupit golfky hned a používat je jako podvozek pro autosedačku- konkrétně quinny zapp s maxi cosi. Je to malé, lehké, třeba k dr nebo do obchodu super. Cvakat autosedačku na mohutný spodek hlubokého kočáru se mi vzhledově nelíbí a ja to i větší dřina. Kdybych teď měla mimino, koupím kvalitní toto plus kvalitní sporťák a k němu buď vložnou tašku nebo hlubokou korbu z druhé ruky.
Já měla krásnou trojkombinaci, ale malá byla moc malá, takže do sportáku jsem jí ani nedávala a koupila jsem jiný, pak jsem chtěla něco lehčího takže golfky, ale ty stály za prd tak jsem kupovala další.. snapa.. a s tím jsem spokojená.. takže až za pochodu zjistíš dco ti vyhovuje. ![]()
Koupila jsem si dvojkombinaci x-landeru plus vajíčko maxi-cosi, které šlo nasadit na podvozek x-landeru. Když přešel malý na sporťák asi v půl roce, tak jsem zjistila, že tahat sporťák x-landera v průměrně velkým kufru, navíc když stále někam jezdím, je pěkně na budku, tak jsem si koupila jen golfky. To už jsem věděla, co od golfek chci, kam jezdím, kudy chodím, jak velké dítě mám, tak jsem si koupila vytuněný golfky z druhý ruky (desítka se mi za nové dávat nechtěla, takže jsem si koupila jeté na trojku a nemůžu si vynachválit). Navíc golfky jsem si koupila taky maxi-cosi s adaptéry, takže vajíčko na ně taky nacvaknu - s dalším dítětem už vím, co chci, takže si golfky koupím rovnou, abych s vajíčkem nemusela stěhovat velký kočár.
Koupili jsme i dva starší kočárky k našim, ale využili jsme je jen na začátku, dokud jsem neměla golfky. Se sporťákem teď ani moc nejezdím, golfky (mám takové hybridní, spíš golfkosporťák) jsem si oblíbila víc. Sporťák vytáhnu, až budu malého cpát do fusaku a bude sníh, tak aby se mi líp jezdilo.
Jinak bych si už nikdy nekoupila sporťák, kde nejde dítě otočit čelem ke mě. Proto s x-landerem moc nejezdím.
@Gabrielka91 píše:
Já měla krásnou trojkombinaci, ale malá byla moc malá, takže do sportáku jsem jí ani nedávala a koupila jsem jiný, pak jsem chtěla něco lehčího takže golfky, ale ty stály za prd tak jsem kupovala další.. snapa.. a s tím jsem spokojená.. takže až za pochodu zjistíš dco ti vyhovuje.
jo, to je přesný, moje řeč. ono se sice řekne „ujasni si, co od kočárku chceš“, ale to prvorodička obvykle neví a i když to víš, stejně zjistíš mouchy až za pochodu. U mě jsou to většinou nesmysly, ale strašně mě to rozčiluje ![]()
@marrlinka píše:
Jinak bych si už nikdy nekoupila sporťák, kde nejde dítě otočit čelem ke mě. Proto s x-landerem moc nejezdím.
Tak tohle mě zas třeba nikdy nevadilo. Každý to má prostě jinak…