Jaké kolo pro manžela?

10
7.6.11 13:46

jaké kolo pro manžela?

Ahoj, nemáte někdo typ jaké kolo pro manžela? Výška 175 cm, a kolo na cestu do práce, 16km tam, 16 nazpět. Nějak se v tom nevyznáme :-)
Cena tak do 5 - 6 tisíc
Děkuju za radu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
7.6.11 14:48

Po jakých cestách to je? Lesem, po dlažebních kostkách městem, nové vyasfaltované cyklostezce nebo vytřískané silnici třetí třídy? Bude kolo využívat i jinak?
Jinak mi přijde, že v kategorii 5 tis jsou většinou obchoďáková kola. Nic moc kvlita. Pokud si trochu připlatíte, tak značková kola okolo 10tis už mají vcelku slušní parametry a loňské koekce se dají kopit i pod 8tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
7.6.11 14:57

určitě bych zašla do nějaké cykloprodejny, kde vám poradí i s velikostí kola, servisem a tak. Volila bych nějakou osvědčenější značku, když bude jezdit denně, Author, Leader Fox, Merida. Kolem 7-8 000 už se dají sehnat slušné kousky. Asi bych zvolila nějaké krosové nebo trekové kolo, to je takový univerzál, jak do mírného terénu tak i na silnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
7.6.11 15:01

urcite zajdi do cykla kde ti poradi , spis nez na vysce zalezi na vaze kolik ma manzel, levna kola nejsou stavena na vetsi vahu a brzo odejdou - vidlice, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.11 15:23

taky záleží, jak luxusní model manžel na cestu potřebuje;-) jezdit se dá na čemkoli, hlavně, že to jede. Taky záleží, kde ho v té práci bude mít „ustájené“ a jestli na něj uvidí. Abyste nekoupili drahé kolo s všemožnými skvělými parametry a pak na to nepršelo, nebo by si to někdo „nepůjčil“.

Drahé kolo je na dojíždění do práce podle mě zbytečné, člověk aby pořád myslel na to, aby to někdo neukradl.

Co vidím lidi jezdit u nás po městě, tak nemají žádné novinky, spíš starší, někdy i přímo historické kousky :wink: já bych klidně koupila kolo od někoho za pár stovek, aby to drželo pohromadě a jezdilo. Ale u nás je pohodový terén, maximálně nějaké polní cesta, jinak silnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
7.6.11 16:01

S kolem moc neporadím, raději větší kola a hlavně blatníky. Ale pokud doteď nejezdil tak těch 16+16 km na něj bude asi dost. Mně to na dojíždění do práce připadá na začátečníka moc, pokud má v práci 8 hodin dělat a k tomu 2 hoďky kolistiky, za každého počasí, no nevím… Asi bych jezdila autem a trénovala po víkendech. V zimě je dojíždění kolmo nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.6.11 16:04
BaraF píše:
V zimě je dojíždění kolmo nesmysl.

Ale prdlačky, to jen češi se s tim crcaj. Cyklonárody dojíždí do práce bouřka nebouřka, mráz nemráz. :wink:

Ale souhlasím, že 2× 16 může být na začátek dost. Zvlášť, když to není žádné lážo plážo, ale fofr na čas do práce. K tomu deno denně bez odpočinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
7.6.11 16:16
Alpaka píše:
BaraF píše:
Ale prdlačky, to jen češi se s tim crcaj. Cyklonárody dojíždí do práce bouřka nebouřka, mráz nemráz. :wink:

Jako řidič, který se poměrně často setkává se šílenci patrně importovanými z cyklozemí v temnotě, lijácích za náledí v noci atd. si dovoluji nesouhlasit. Za evropské peníze se u nás každoročně budují stovky kilometrů cyklostezek, bohužel obvykle tak, že se podél silnic pro běžný provoz umístí černožluté cedulky s malůvkou kola a na každý třetí kilometr obr smaltovaná cedule s logem EU a poděkováním za podporu (ty jsou podle mně na celém takovém „projektu“ nejnákladnější).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.6.11 16:24
BaraF píše:
Alpaka píše:
BaraF píše:
Ale prdlačky, to jen češi se s tim crcaj. Cyklonárody dojíždí do práce bouřka nebouřka, mráz nemráz. :wink:
Jako řidič, který se poměrně často setkává se šílenci patrně importovanými z cyklozemí v temnotě, lijácích za náledí v noci atd. si dovoluji nesouhlasit. Za evropské peníze se u nás každoročně budují stovky kilometrů cyklostezek, bohužel obvykle tak, že se podél silnic pro běžný provoz umístí černožluté cedulky s malůvkou kola a na každý třetí kilometr obr smaltovaná cedule s logem EU a poděkováním za podporu (ty jsou podle mně na celém takovém „projektu“ nejnákladnější).

Ok, pak to ale není o zimě, ale pseudostezkách.
Jsem z těch šťastnějších, kterým postavili do práce funglnovou pravou cykloztezku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.6.11 16:34

Ještě pro zakladatelku. 32 km mi už přijde nějakou vejtřasku typu stará ukrajinavcelku dost, nebrala bych ani klasické městské kolo. Zřejmě nebude jezdit po silnicích první třídy, takže rovnou odpadá i možnost silničního kola. Výsledně připadá v úvahu horské kolo nebo trekové (krosové), sama bych se klonila k té druhé variantě. Určitě kupte kolo ze specializované prodejny, ne žádné obchoďáky apod. O něco levnější jsou čeští a slovenští výrobci - Author, Apache…, než značky zahraniční. Přitom kolo je osazené stejnými komponenty. Jde jen o tok, kde se to smontuje dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
7.6.11 16:43

Doporučuji nějaký cykloshop, šunty z marketů nebrat, kor pro častější ježdění. Sama mám Apache a dají se vychytat úžasné ceny starších kolekcí, já mám např. toto (zde jsem si to i koupila) a cena je méně jak 7 tis. Určitě je lepší krosové kolo než MTB či silnice…
Pro výšku 175 cm bude nej. velikost 19, já jsem podobně vysoká a jezdí se mi na něm skvěle :palec:
 http://www.kupkolo.cz/…ie_4239.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolista
23.3.12 07:58

V zimě bych kola zakázal

V zimě, pokud je sníh anebo náledí bych jízdu na kole úplně zakázal. Je to nebezpečné jak pro cyklistu , tak hlavně pro řidiče, který se dostane do basy jen kvůli nezodpovědným cyklistům, co se potácejí a silnici.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný