Jaké látky na trička/šaty?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaké látky na trička/šaty?
Ahoj, jsem šička začátečník
, párkrát jsem si zkusila ušít sukni, jinak šiju jen povlaky na polštáře.
Zatím jsem šila vždy jen z takových těch tvrdých neelastických bavlněných pláten, co se nenatáhnou ani o milimetr.
Teď bych si chtěla zkusit ušít třeba nějaké tričko nebo šaty pro sebe nebo dceru a nevím, po jakých látkách se dívat. Aby to byla bavlna, ale elastická, taková jako se používá na trička, co se prodávají v obchodech.
Co mám vyhledávat za látky? Případně máte nějaké další rady?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Úplet. Povětšinou to bývá bavlna s elastanem (jsou i úplety bez elastanu), ale prostě hledej pružné látky. Když to budeš šít, dá se i bez overlocku, na běžném stroji si musíš nastavit průžný steh (rovný nebo cikcak) - pokud nemáš nějak prehistorickou mašinu, většina těch moderních už tohle má. Určitě nešij běžným rovným stehem, jako jsi šila pevné látky, to by se trhalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak se dá ještě běžně sehat teplákovina - tenčí nepočesaná nebo počesaná, ta je teplejší. Je to silnější materiál než běžný úplet, ale na šaty klidně, legíny, mikiny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bramborab úplet/ tričkovina/ jersey s elastanem. Je potreba si nastudovat videa na YT jak sit uplet na beznem stroji. Dale treba siti dvojjehlou apod. Videa te navedou.
Na tricka a saty kupovat v gramazi 180 - 220. Silnejsi je pak french terry uplet ( to neni na tricko, teplakove soupravy, silne saty, mikiny) a silnejsi teplakovina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem začátečník. Ale už jsem ušila čepici, sukni a dvě trička a kalhotky
z upletu. Chystám se na tepláčky. Pružným stehem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit