Jaké máte své vánoční tradice?

241
6.12.12 14:23

Jaké máte své vánoční tradice?

Ahoj všem, Vánoce se nám kvapem blíží a tak by jsme si mohli napsat jaké dodržujeme vánoční tradice, nebo jsme si vymysleli své které dodržujeme.
My jsme si s manželem vymysleli hned několik takových našich tradic :lol: Každý rok si kupujeme jednu novou skleněnou ozdobu, ráno štědrého dne, najde každý u postele malý dáreček, a večer pod stromečkem nesmí chybět jedna rolnička kterou ztratil Ježíšek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
6.12.12 14:24

Už tradičně se 24.12 ráno něco pos.re a zkazí to půl dne, už se těším co to bude letos. Loni odešla televize, předloni prasklo akvárium :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
6.12.12 14:28

@Žirafátko jejda, jsem napnutá co to bude letos :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
K.Black
6.12.12 14:29

Já se celý den snažím přežít otázky kdy, proč tak dlouho, už? :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
fayinka
6.12.12 14:29

My den před Štědrým dnem chodíme na Staromák na klobásku. Ráno snídáme vánočku, ve které hledáme zapečený hrášek pro štěstí na další rok. Když jsem ještě byla svobodná, tak jsem si házela pantoflí - jestli už konečně půjdu z domu :D prostíráme vždy pro jednoho navíc a také se snažíme na Štědrý den nerozsvítit jako první - říká se, že bychom se do roka u stolu už všichni nesešli. Také krájíme jablíčka a letos máme poprvé koupené olovo - určitě ten tvar bude připomínat miminko!!! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4466
6.12.12 14:31

@K.Black dnes jsem zapojila nové akvárium :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
6.12.12 14:31

U nás je tradice, že se ráno poštěkáme, do oběda se udobříme a při zdobení stromku se něco vys… Loni nám přestaly svítit světýlka(a to jsem je 23.12. ráno zkoušela a šly), takže muž letěl k vietnamcům(bylo všude zavřeno) a nakonec sehnal jedny, paní s němi měla ozdobený stromek v krámě :roll: :mrgreen: Předloni jsme zase nemohli najít ozdoby :roll: Nakonec se našly - v lednici, asi jsem je tam omylem uklidila :jazyk:
Jinak my moc tradic zatím nemáme, budou to teprve naše 3.společné Vánoce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
6.12.12 14:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
6.12.12 14:35
@Žirafátko píše:
@K.Black dnes jsem zapojila nové akvárium :mrgreen:
:think: to by šlo ;) :mrgreen:

@atominnka jsem ráda že i jinde se hádají, jsem myslela že jsme divný, ale jsme normální :pankac: :pankac: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
24379
6.12.12 14:35

Chodime na prochazku, rozkrajujwm jablucka, rano pohadky a pak poustime koledy. jeziska chodime volat na balkon s prskavkou, aby nas videl a dcerka mu zpiva pisnicku.muz dela kapra, ja dodelavam salat a chystam stul. hezky se rano obliknem a na veceri do slavnostniho.po dareckach na balkone dekujeme, dcerka si hraje s darkama a s muzem obvolavame rodiny a cely den popijime:-D, jo a dcerka si odpoledne se mnou vari detsky punc.driv byl i kostel, ale u nas je mse uz moc brzo tak nestihame 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
6.12.12 14:38

Jo a co se týče oblečení, tak jsem ráda když si vezmou čistý tepláky :mrgreen: :mrgreen: prostě žádný stres a pohodička, klídek ;) večeře dřív probíhali stylem že syn řval na dceru, dělej, necourej se, jéžiši ty jsi brzda! teď už jsou velký tak se snaží ovládat :lol: ale k večeři si dávají jen pidi porce aby to bylo rychlé :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
165
6.12.12 14:41

Tak my máme od rána pohodičku koukám na pohajdy pouštíme koledy, děti jsou už od rána nadržený na večeři a na ježucha :mrgreen: odpolko jdu prostřít večeříme tři rodiny :D 12 lidí :) 6dospělích a 6 dětí… :mrgreen: po večeři se sedí krájíme jablíčka, povídáme si a děti zpívají koledy uděláto krásnou atmosféru do toho pak zvoní ježíšek :potlesk: jééé už se těším :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
6.12.12 14:44

@K.Black kolik je dětem? taky jsme to tak s bráchou dělávali - ježiši, dělej, neflákej sem- mami on mi nadává - mami ona se loudá - buďte už zticha, brní mě z vás hlava. Pavle!!!(na tátu) :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
6.12.12 15:07

My rozkrajujeme jablíčka a letos snad dojde i na pouštění lodiček. Od večeře se nesmí vstávat, bereme si na stůl peněženky, klíče…zapalujeme svíčky a prostíráme pro jednoho navíc. Taky před jídlem následuje krátká promluva, abychom se za rok zase všichni sešli. Pánové drží půst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
6.12.12 15:08

@MisaHanuska Proč pánové drží půst? To jsem ještě neslyšela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie