Jaké nakoupit oblečení pro miminko?

975
1.9.21 08:44

Jaké nakoupit oblečení pro miminko?

Holky poradíte mi?

V půlce února čekám miminko a přemýšlím, co nakoupit za oblečení - jednak co se velikostí a počtu kusů týče a pak jak se zimou. Nechci toho zbytečně moc, ale vůbec nevím jak rychle miminko vyroste a zároveň nechci pořád prát.

A nakupovaly jste třeba na první rok dopředu nebo jen na par mesicu a pak dokupovaly?

Moc bych ocenila rady a tipy.

Nějaký rukavičky atd se miminku na ven dávají nebo je zabalené ve fusaku a ručičky tedy nemá vůbec venku? :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1735
1.9.21 08:48

@SunSan Tak s množstvím oblečení moc neporadím, já jsem si s dvojčátky vystačila s takovým minimem… Ale ohledně těch velikostí, tak já jsem kupovala vel. 56 při narození měli méně než 50cm, ještě jsem měla nakoupené něco málo ve velikosti 68, pak jsem vel. 68 dokupovala, na zimu jim budu kupovat 80… Takže vždy jedno číslo přeskočím, jelikož jinak bych se nedoplatila a klukům o něco větší věci nevadí ;) jinka kupovat věci na rok dopředu podle mě nema smysl, jelikož každé dítě roste jinak, a pak by byla škoda mít zimní oblečení třeba malé a kupovat stejně vše znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.9.21 08:58

Klidně koukni po okolí a kup mimi oblečení z druhé ruky. Na začátek stačí pár pyžamek, bodyček, dupaček, nějaká kombinéza, tepláčky a ponožky. Rukavičky jsem měla bavlněné na doma proti škrábání a na ven teplý overal, kde se okraje jakoby přetočí přes ručičky. Rukavice jim padaly. Velikost je těžké určit, protože každá značka má jiné číslování. Třeba F&F a C&A má věci většinou menší, Lidl a H&M zase větší. Já třeba brala většinu ve velikosti 56,62 a pak jsem narychlo nakupoval 50,protože měly obě do 3 kg a ve větším plavaly. Teď už mají 2 a 4 roky a ani teď se neodvažuji kupovat oblečení dopředu, většinou to netrefím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.9.21 09:05

@SunSan
Počkala bych na váhový odhad, zda miminko je spíš větší nebo menší.
Můj poslední syn třeba velikost 56 neoblékl nikdy a v necelých 5 měs. nosí velikost 80 v Lidlu (je větší).
Zase drobné miminko Ti klidně oblékne vel.50 ze začátku a hodně drobné děti mohou vel.80 nosit skoro v roce.
Takže s nákupy bych to nepřeháněla, ony navíc hrozně rychle rostou. Budeš co chvíli vyřazovat.
Pro únorové miminko bych vzala hlavně body s dlouhým rukávem a overaly.
ve vel.56,62.
S množstvím neporadím. My pereme každý den a pak to jde do sušičky, takže bez práce.
Takže toho oblečení mnoho nemáme ;)
Jinak taky souhlasím, že bych klidně brala z bazaru, z výprodeje. Je to za slušnou cenu a fakt na chvíli.
Za mě ještě byl fajn fusak do autosedačky.

• Citovat
  • Upravit
845
1.9.21 09:30

Máme také tak mimco..koupila jsem jen cca 3 pyzamka 56 i s tapkama, 7body s dlouhým rukavem 56, 3× teplacky 56, teplý overal plyšový 1× 56, malinkou čepici na uvázani a bavlněné rukavicky + kvalitní fusak do postylky.. to mi vše stačilo na první mesic až dva.. pak jsem měla 62/68 ve stejném počtu..nic víc jsem nekupovala a udelala jsem sakra dobre..pokud bys měla nejake extra blici nebo pros. avaci mimco tak jeden den přes e-shop objednas a za 2 dny mas doma…víc jsem nekupovala a vzhledem k tomu ze teď má v 7 mesicich velikost 80…tak jsem udelala dobre🙄
V únoru takhle malé miminko je stejne porad u tebe nebo v postýlce zababusene v dece a kdyz ven tak fusak a měla jsem minimum věci a teď zpětně jsem moc rada..nakoupila jsem si par kvalitnějšich kousku (lindex-ti mají i rostoucí :potlesk: :potlesk: :potlesk:,lodger next) a utratila jsem min peněz, než kdejaká maminka co má všeho haldy.. jednou dvakrát do týdne jsem vyprala, hodila do susicky a bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14712
1.9.21 09:36

Já jsem vychytala dost akci, tak jsem si před porodem nakoupila vše komplet až do velikosti 68 a cca polovinu potřebných věci ve velikostech 74 a 80 :lol: předem jsem kupovala jenom ty univerzální kousky - body, kalhotky, teplacky, mikinky, overaly, to se užije vždy.

Sezonní věci až po porodu podle toho, jak bylo dite velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
1.9.21 09:39

Nekupovala bych moc dopredu. Za prve kvuli velikosti, za druhe, zjistis, ze ti treba nejaka znacka/strih vyhovuje vic.

Ja mela na prvni tri mesice obleceni. Mela jsem dve kombinezy (62), jeden teply overal (fleece), jedny teple capacky, dvoje rukavicky (nepouzila jsem ani jednou), 3 cepice, par ponozek, cca 15 body dlouhy rukav, 5 teplacky, asi 12 overalu bavlnenych, 3 svetry/mikiny (ty jsem moc nepouzila, parkrat, spis v tom 3.mesici). Pak jsem mela asi dvoje dupacky vcelku, ale to jsem pouzila taky parkrat. Chtela jsem jeste dokupovat polodupacky, ale nejak jsem se k tomu nedostala a dobre, ze tak. Vsechno mix velikosti 50-56 (jeste ve 3m mi oblekla dcera 50 zavinovaci body ze Zary). Mela jsem spoustu veci z druhe ruky, protoze tech vydaju bylo do zacatku dost…

Jinak dite 2,8kg, konec ledna, zima letos byla, vystacili jsme v pohode. Ale neni blinkaci. A sedly v pohode plenky, takze nebylo treba prevlikat casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
1.9.21 09:57

Tak ono dneska to seženeš rychle. Já nakoupuju z HM vyhovujeme materiál, barvy a i to, že se dají koupit v sadách např. 3 overalky 5 bodyček atd. Měla jsem váhový odhad trošku větší pořizovala jsem 56 a 62. Nakonec to dopadlo tak, že malá šla o měsíc dříve, tak z porodnice jsem objednala ještě 50 a domu šla v 56 trošku větší ji to bylo a pak už ji to přišlo. A celkově nekupuji moc dopředu když se začíná zdát že už by pomalu přešla na to větší pomalu objednám. Teď má 4 měsíce furt má 62.

A jestli nechceš moc prat tak tě asi zklamu u nás se točí pračka každý den, jelikož malá ublinkava, občas se zakáka tak že se to prostě ušpiní. Ale doma nosí body s dlouhým rukávem a kalhoty s tapkou máme tři a pět body a na noc pyžamo overalek taky tři ale vždycky to přeperu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
1.9.21 11:09

Malá měla čtyři kila když se narodila. Velikost 56 nosila měsíc, velikost 62 cca do 2,5 měsíce.
Doporučuji koupit spíš méně a třeba jen do 68. Zjistila jsem, že jsem toho měla moc. Plno věcí mi vůbec nevyhovovalo (trička úplně na prd - pořád se vytahují nahoru, takové malé knoflíčky za krkem - nejdou vůbec zapnout). Navíc jsem při nákupu já ani kamarádi a rodina, kteří nám plno oblečení koupili jako dárek, nezohlednili roční období v kterém to dítě tu velikost bude nosit. Takže na podzim a zimu má plno šatiček, bodyček s krátkým rukávem a nic teplého :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
1.9.21 14:29

Holky děkuji moc za cenné rady! :)

A ještě možná blbý dotazy, ale…čepičku pro takhle malé miminko na ten únor - duben - stačí ta novorozenecká a kapucka od overalu, nebo jsou nějaký mini kulíšky? :lol:

A botičky se hádám nenosí, když bude v tom overalu a mít ponožky a v kočárku fusak? Je jasné, že ho i vyndáme, ale stejně bude mít ponožky + zateplený overal a pokud budou nějaké velké mrazy, tak stejně budeme raději doma. Tak si myslím že jakékoliv botičky pro takhle malé miminko jsou jedině opruz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
1.9.21 23:07

Ja mela 3 ruzne cepice, dve teplejsi, jednu tenci. Boticky urcite me. Capacky muzes, ale zas zalezi, jak bude dite navlecene celkove. Ja davala spis navic vrstvu ponozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
2.9.21 11:21
@SunSan píše:
Holky poradíte mi?

V půlce února čekám miminko a přemýšlím, co nakoupit za oblečení - jednak co se velikostí a počtu kusů týče a pak jak se zimou. Nechci toho zbytečně moc, ale vůbec nevím jak rychle miminko vyroste a zároveň nechci pořád prát.

A nakupovaly jste třeba na první rok dopředu nebo jen na par mesicu a pak dokupovaly?

Moc bych ocenila rady a tipy.

Nějaký rukavičky atd se miminku na ven dávají nebo je zabalené ve fusaku a ručičky tedy nemá vůbec venku? :lol: :oops:

ahoj, koukni na můj seznam výbavy, kde radím i počty ks…
tady je:

co se týče zimy, rukavičky se určitě hodí, ale hlavně to chce pořádný fusak, který jde stáhnout, aby dítě ruce nevyndavalo. Já mám ráda klasiku ovčí - merino fusaky.
Měla jsem od Emitexu, byl super rostoucí a hezky šel stahovat a upravovat.

kup si pár věcí nových, jinak doporučím balíček do cca roka, koupit z bazaru od nějaké maminky, kde budeš mít ks třeba za 20-30 kč. Věcičky jsou jako nové a za fajn ceny.

Buď vinted nebo tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14712
2.9.21 12:02

@SunSan boticky ne, já dávám jen ponozky a fusak a ten fusak pak ještě v oblasti nozicek obalim nějakou malou dekou (takovou tou kocarkovou co má 70×50 cm nebo tak nějak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
3.9.21 13:38
@SunSan píše:
Holky děkuji moc za cenné rady! :)

A ještě možná blbý dotazy, ale…čepičku pro takhle malé miminko na ten únor - duben - stačí ta novorozenecká a kapucka od overalu, nebo jsou nějaký mini kulíšky? :lol:

A botičky se hádám nenosí, když bude v tom overalu a mít ponožky a v kočárku fusak? Je jasné, že ho i vyndáme, ale stejně bude mít ponožky + zateplený overal a pokud budou nějaké velké mrazy, tak stejně budeme raději doma. Tak si myslím že jakékoliv botičky pro takhle malé miminko jsou jedině opruz :)

Hlavne na zacatek nekupuj nic pres hlavu… Nebo co ma zapinani na zadech… Body ideal zavinovaci, lip se s miminkem manipuluje… Pyzamka idealne na zip… V noci, kdyz prevlikas nebo prebalujes, jsou ty cvocky na prd… A na zacatek misto teplaku polodupacky… Male porad padali ponozky… Stasnej oser furt spravovat… A jak rikaji holky- s velikosti pockej, dcerka ma 2 roky a nosi velikost 74-80😁 😁 😁 a neboj se koupit ty mrnavy veci z druhe ruky… My sice nemame nouzy o prachy, ale ted pro druhe vse kupuju na Vinted- za par korun skoro nove nebo uplne nove veci… Ono tech prvorodicek, co se napali, nakoupi toho mraky ve spatne velikosti, je porad dost a dost… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
3.9.21 14:17

Nejlepší jsou overálky :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie