Jaké nosítko nebo šátek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
15.3.22 17:02

Jaké nosítko nebo šátek

Dobrý den. Chtěla bych malou (3 týdny - 2800g) nosit, ale spíše doma nebo na krátké procházky. Co je lepší? Nosítko nebo šátek? Nechci ze začátku moc investovat, protože nevím jestli se to malé bude líbit. Dívala jsem se na spoustu diskuzí, ale stejně jsem nepochopila co je lepší a taky by mě zajímaly zkušenosti z konkrétním nosítkem/ šátkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
15.3.22 17:12

Jsi z Prahy? Je tu obchod, kde i nositka pujcujou na zkousku a koupis, co ti bude vyhovat…ja mam manducu, nosila jsem v ni mesicni a nosim ji i ted, kdyz jsou ji 3 roky…,ale tech znacek a dobrych, je hodne…pro me satek nebyl, slozitejsi zavazovani a i se mi nelibi, jak to pak vlaje okolo..nositko cvaknu a jdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
15.3.22 17:14

První měsíc jsem nosila v šátku, pak mě to přestalo bavit furt vázat a koupila jsem nosítko přes Vinted. Teď bych si vybrala šátko-nosítko, to mi přijde nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
15.3.22 17:20

Ja novorozence nosila v šátku, nosítka bývají až pro větší děti, nebo jsou zas jen pro to malinké miminko a za 3 mesice musíš kupovat nové. Taková ta univerzální nejsou vhodná, tuplem když mimco nemá ani 3 kila. Je to teda trochu opruz to vázat a chce to čas, než to člověk vychytá, ale jinak je ten satek spíš výhoda, přizpůsobíš to tělu i miminku, může ho nosit třeba i partner, využiješ ho dlouho, já v něm občas nosím jak novorozence, tak skoro tříletého, na to bych musela mít minimálně dvě nosítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.3.22 17:56

@Annezz hlavně nosítko ergonomické. Ne šunt ala kinderkraft a podobně :think: jinak za mě ideálně elastik nebo bavlna, takový šátek seženeš za pár stovek. V regionální nosící skupině si můžeš i půjčit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65014
15.3.22 17:59

Zkus se podívat na FB, jestli nemáte v okolí nosící skupinu. Dcera našla, radí si tam, jak správně uvázat atd, dokonce si půjčila nosítko na zkoušku od někoho na týden, aby se mohla rozhodnout. Má nosítko a zatím v něm malého hlavně uspává, moc si to pochvaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
15.3.22 19:32

Na takhle malé miminko určitě šátek. Můžeš zkusit i elastický, nebo ten předvázaný caboo, to je takový hybrid mezi šátkem a nosítkem. Stejně tak existují polovazaci nosítka, mají bederák a vázací popruhy přes ramena. Jožánek má třeba ty popruhy takové, že se dají roztáhnout jak u šátku a hezky jimi miminko zafixovat. Pokud máš někde půjčovnu, nejlepší asi zkusit.

• Citovat
  • Upravit
2
16.3.22 16:18

V okolí bohužel žádnou půjčovnu nemám. Nejbližší je 50 km a půjčují jen kousky které stojí okolo 4000-5000,– což si nemá cenu půjčovat když nechci tolik investovat. Navíc mají pouze nosítka od 3 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
16.3.22 16:47

@Annezz já bych ti doporučila půjčit si na týden nosítko ze stránek zkusnositko. Jde si domluvit i zapůjčení modelu, který není zatím na zkoušku. Já nosila hodně, první nosítko jsem měla caboo, to pro úplného začátečníka není, pak jsem zkoušela kinderhop, ale přezkové, a to mi úplně nevyhovovalo, když bylo dceři 6 měsíců tak jsem si ke třicetinám koupila sestrice. A to bylo každodenně využívané až do roku a půl dcery. Pak jsem se vrátila ke kinderhop. Doporučuji si přečíst recenze nosítek, které tě zaujmou a pak si jedno půjčit alespoň na týden, pošlou ti ho poštou nebo do zásilkovny a doporučuji ti rovnou se i registrovat ve fb skupině nosíme děti, kde ti pomůžou nosítko správně nastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 20:09

Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s tímhle nosítkem, zda by jste ho doporučili, nebo jaké by jste zvolili? Děkuji. https://www.pilulka.cz/…ko-cuddle-up?…

• Citovat
  • Upravit
EmmaPoliakova
25.4.22 23:54

Od narození je vhodné např. Rischino Flexible, cca 50/56 cm a 3,5 kg. Zkusila jsem více nosítek, mně sedí a jsem spokojená. Každopádně je najlepší, když pred zakoupením vyzkoušíš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí

Baby vak