Jaké nosítko pro 10m dítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8444
23.7.10 20:53

Jaké nosítko pro 10m dítko?

Ahoj, poraďte, doporučte nosítko pro naší malou. Chci ho jen na nákupy asi, aby jsme nemuseli tahat kočár, ve kterém za nějakou dobu vždycky nechce bejt a musíme ji nosit na rukou, což je dost nepohodlný. Tak si říkam, že kdyby se nesla na břiše, že by byla spokojená. kamarádka mi půjčila Nurse Bebenet, jen tak na vozkoušení, esi se nebude malá ve visu vztekat a vypadá to, že jí to neva (doma teda), tak snad by si dala říct i na dobu nákupu a tak…
Jen nevím, jaké, které, čí…Manducu? Beco? Patapum? Ergo? no nevim… :nevim:
A neni pozdě? (asi ne…) :lol:
Jo a dodávám, že budem s manžou nosit oba…on neni moc velkej, jestli by na tom záleželo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11326
23.7.10 20:56

Já v 10 měsících pro mladšího kupovala patapum toddler.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.7.10 21:06

Casove je to akorat ;) Mela jsem Patapum, po delsi dobe noseni (cca 2 hodiny) jsem byla cela otlacena a odrena, sel z domu. Pak jsem mela tri roky Ergo…super! Vetsine lidi sedi (aspon, co znam). Ted jsem si poridila Beco. Ma vyhodu v tom, ze dite do nej zapnes a pak se snaz hodi na zada treba. V zime si nemusis svlikat bundu, kdyz chces dite prehodit z kocaru do nositka…
Manduca mi nesedi, tu doporucuju urcite vyzkouset, protoze uz jsem to slysela vickrat.
Takze za mne…jdi nekam, kde je muzes vyzkouset, naslepo bych to nekupovala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
23.7.10 21:10

Já jsem taky zastánce šátku, ale pokud to Lída chce opravdu jenom na nákupy, tak by to asi nebylo moc praktické - než by se do toho navázala, tak má nakoupeno… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.7.10 21:15

No jo, ale klokanka a nositko je dost rozdil ;) Taky mam satek, pouzivala jsem nejvic do pul roku, pak zacly prevazovat vyhody nositka… a kolem roku obzvlast, kdyz uz semtam chodi, mne u prvniho desne nebavilo furt vymotavat, pripadne uvazovat znova. Obdivuju vsechny, ktery dokazou treba tri roky vyhradne satkovat :palec: (Ja ale desne nesnasela ucourany cipy satku 8-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
23.7.10 21:22
asha píše:
Ja ale desne nesnasela ucourany cipy satku 8-)

časem se člověk tak vycvičí, že už ani ty cípy moc nezašpiní a když už teda, tak no problemo, lupnu do pračky a vytáhnu další kousek z komínku - aneb je třeba hledat důvody, proč mít více šátků :pankac: :mrgreen:

Barbarbucho, doporučuji navštívit nějakou kamenno prodejnu a nosítko si zkusit naživo, každému sedne něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
23.7.10 21:31

Zalezi na velikosti, Mates mel v roce 81cm, tkze lehky nadprumer, manduca prestala vyhovovat na sirku. Teda ne ze by mu nohy uplne viseli dolu, ale uz to nebyl takovy ten siroky sed. Na didymos maji v navodu takovy jednoduchy test, aby si clovek uvedomil, ze nejpohodlnejsi je pro dite podpora satku nebo nositka opravdu od kolinka ke kolinku. Stoupni si a obema rukama chyt svoje stehno zespoda v pulce. Vydrz minutu. A to same zopakuj, ale chyt si ho az pod kolenem. To druhe ti bude mnohem pohodlnejsi. Takze ja mam ted nositko bluebear ve velikosti toddler-batole, je nam akorat, Mates ma ted cca 83cm. Pro mensi dite by bylo moc velke.

Pokud bys chtela usetrit a je to fakt jen na nakupy, tak by ti mozna stacilo mei tai, pozor na samodoma vyrobky, mohou byt naprosto kvalitne zpracovane, ale take mohou mit na sobe nevhodne spony neodpovidajici zatizeni, popruhy mohou byt malo prosite atd. Meitai se vaze, pouziti je velmi intuitivni, oproti ergonomickym nositkum miva mene polstrovane popruhy.

Jednoduche nositko je i ringsling, coz je satek s krouzky, jen se zatahne za visici cip a tim se dotahne. Nevyhoda je, ze je to noseni na jedno rameno, takze tak na pul hodinky, pak je potreba rameno prehodit nebo zmena nosice. Ae na sup sup presuny je to idealni, v supermarketu clovek dite posadi do kosiku.

Ergo nositka, manduku jsem pouzivala temer doted a urcite by sla pouzivat dal, bluebear je pro me lepsi v tvarovanych popruzich, mam hodne uzka ramena, ale polstrovani je takove spartanstejsi jak u manduky. Ergo sedi vetsine lidi snormalnimi rameny, me delalo „kridla“, nedolehlo na rameno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.7.10 21:34

No zauci…po vic jak 6ti letech satkovani muzu zodpovedne rict, ze jsem nenasla zpusob, jak na svoji neprilis vysokou postavu namotat 5ti metrovy satek, aniz by se ani kousek nedotknul zeme. Ty mrchy uskocny si vzdycky nasli zpusob a to hlavne v desti a bahne :mrgreen: V davnych dobach jsem kvuli vybehnuti do kramu dokonce podlehla a koupila ve frcu devitimesicnimu nebozeti klokanku. Absolvovala jsem s ni jednu cestu. Kdyby se k nam necely tri roky nato nedostaly nositka, asi bych si je musela vymyslet :mrgreen:

Cappy, ale delas to stejne jak ja, ja asi tyden premyslela, jak naserviruju doma, ze chci novy nositko…duvod se nasel :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
23.7.10 21:40

Holky, tady žádnej krám kamennej nejni, asi budu mušet do Práglu…i s malou…no moc se mi nechce…
Jinak Eli má odhadem 77cm teď.
A žádná vejšlapy neplánujem. Ale možná, že když se jí bude líbit takovýdle cestování, tak třeba ZOO na 2 bysme dali.
A šátek nechcu-motála, motála, a taky manža by to asi nepřežil, by to na sebe nedal :lol:
A prachy dam, mam teď něco ve fondu, vodnesla jsem oblečky do sekáče, tak trojku to hodí :palec:

asha píše:
Ted jsem si poridila Beco. Ma vyhodu v tom, ze dite do nej zapnes a pak se snaz hodi na zada treba. V zime si nemusis svlikat bundu, kdyz chces dite prehodit z kocaru do nositka…

Asho, to nechápu, s tim přehozenim z kočáru…jak jako? To ho přendam i s nosítkem? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.7.10 21:46

Aha, tak ted nechapu ja :lol: No jako kdyz mas treba Ergo a dite v kocaru, na sobe bundu a dite chces mit pod ni…tak si ji musis sundat. Beco muzes mit uz na sobe, odepnes jen predni dil, zapnes dite, bundu a jdes. Zadny svlikani. Ja nosim hodne, tohle mne stvalo celou zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
23.7.10 21:53

Asho, tak to je sikovny :think:

Zoo s nositkem… Nosim posledni mesice vyhradne, kocar stoji slozeny v pradelne, ale v zoo jsem si pujcila golfky. Ono totiz to popochazeni s nechodicim ditetem, ktere nebylo dobre naladene, jako nic moc.

Urcite zajed do Prahy, na Brane k detem se muzes podivat, co nabizei za nositka a predem tam zavolat, aby meli opravdu vsechny, co chces vyzkouset, na prodejne, ma tam takto poslali bundu na vyzkouseni. :palec: Nositko si tam muzes i pujcit za poplatek. Kdyz budes mit stesti, tak tam bude nejaka prodavacka, co tomu rozumi, ale bohuzel obcas jsou tam pekny jelita.
Dalsi obchod je Vbavlnce, ten je na Florenci, prodavacky jsou myslim vyhrdne nosicky, vetsinou maji nejakeho toho nosence u sebe, takze tam poradi opravdu kvalifikovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
23.7.10 21:56

Já jsem spokojená s Manducou. Lituji, že jsem si ji nepořídila hned. Nechtěla jsem ji, že je drahá a dneska bych za ní dala i víc, jak mi vyhovuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
23.7.10 22:00

Já používala mei tai asi do Tobíkovo 2 let. Je to rychlý, jednoduchý úvaz buď na břicho nebo na záda, složíš do malilinkatý taštičky, když potřebuješ, pořád máš po ruce. Jak na nákupy, na cestu městskou, na výlety, když prcek už nechce ťapkat nebo být v kočárku…já můžu jen doporučit. Jestli chceš, napiš SZ, pošlu ti odkaz na stránky, kde jsem koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.7.10 22:02

V Brane jsem to kupovala, meli tam Ergo, Manducu a Beco, nejaky Mei, ty jsem nezkoumala, co nemaji v Praze, objednaji.
Cicinko, o Bavlnce jsem nevedela, to nekdy musim zajit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
23.7.10 22:14

Asho, tak to je fajn. Takže jsi jezdila s kočárkem a v záloze na sobě měla nosítko? Jako pro případ nelíbení se v kočárku? To by se mi taky hodilo :dance:

Čičinko, jj, nenalazené nechodící dítko…znam!!! A škoda, že v těch krámech nejsou o víkendu…
Plánujem ale s manžou první výlet do Ikei, tak by se to dalo spojit, někdy ve všední den holt. Si manža vezme dovču… Jen jsem jako myslela, že tam už bysme jeli s nosítkem…tak třeba ho kůpíme ten samej den :potlesk:
A asi se kloním spíš k ergonomickému nosítku, než k mei tai, nevim, mi přijde takový spíchnutý jakoby :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí