Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosím o radu při výběru puzzlíků. Otázka je jednoduchá: Kolik dílků je vhodných pro 8 letou holčičku? Vím, že to asi nejde říct obecně, ale aspoň plus minus…
Sama mám mnohem menší děti tak to nedokážu odhadnout. ![]()
Díky moc za radu. ![]()
Příspěvek upraven 13.11.13 v 09:55
Malý 5 let má puzzle 100 dílků, jsou takové větší ty puzzle a v pohodě to složí sám. Obrázek je jednoduchý je tam pouze velký tatka šmoula.
To je asi hodně individuální. Starší od nějakých tří let skládá 40 dílkový…
Takže určitě víc… ![]()
Já mám 9ti letou a složí 500 i 1000 dílků, ale u té frfňala, že jí to nejde a asi jí to nebavilo, že to tak dlouho trvá
@Jackie
v 8 letech je už velká, nebála bych se nějaké 200 nebo 300 ![]()
Holky moc díky. Třeba 1000 dílků se bojím, kdyby jí to nešlo asi by z toho neměla radost. Mě malej skládá kolem 60 ale z toho nic neodvodím. ![]()
Koupila bych tak od těch 100 až k 200 dílkům
víc bych řekla že je už moc, ale já zatím nemám také zkušenosti, doma máme čtyřletou ![]()
@Jackie píše:
Holky moc díky. Třeba 1000 dílků se bojím, kdyby jí to nešlo asi by z toho neměla radost. Mě malej skládá kolem 60 ale z toho nic neodvodím.
já bych jí koupila klidně těch 500
@Jackie píše:
Holky moc díky. Třeba 1000 dílků se bojím, kdyby jí to nešlo asi by z toho neměla radost. Mě malej skládá kolem 60 ale z toho nic neodvodím.
to moje 4 letá složí 100 dílků v pohodě, tufíž bych té tvé koupila asi 300 dílků, tak aby jí to bavilo, protože čím víc to trvá, tím mín to děti baví, že??
@princezna1990 píše:
Koupila bych tak od těch 100 až k 200 dílkůmvíc bych řekla že je už moc, ale já zatím nemám také zkušenosti, doma máme čtyřletou
no to ja mám doma asi 8 různých puzzlí, do těch málo náročných po náročnější(100 dílů) a složí všechno, tudíž všude doma na zemi jsou puzzle ![]()
Mě přijde těch 300 taky akorát. Bavit ji to asi bude a tam mám celkem jistotu, že to zvládne. ![]()
@Jackie píše:
Mě přijde těch 300 taky akorát. Bavit ji to asi bude a tam mám celkem jistotu, že to zvládne.
koukám na net a 300dílků píší 9let, tak to by bylo asi ideální těch 300
Holky a je nějaký téma co teď populární? Mladej má Spidermana a malá má 3 týdny tak jsem mimo mísu. ![]()
Ono ani tolik nezáleží na počtu kousků, jako spíše na barevnosti a velikosti jednotlivých dílků. Pokud by bylo celé velké puzzle většinou v jednom odstínu, tak se to i šikulům skládá blbě. Můj syn s přehledem zvládá puzzle o pěti stech dílcích. Má hodně podobné tomuhle: http://www.alza.cz/…d233573.html
Jenže potom máš třeba 500 dílků, kdy jsou ty dílky maličké a nepřehledné, a už je to určené pro děti mnohem starší. Řiď se tím, co píší na krabici ![]()
Já bych třeba zkusila nějaké to 3D puzzle od Ravensburger. To má syn rád. Jako menší dostal jakousi kouli s krtečkem, loni Eiffelovku a Big Ben. Teď by chtěl ještě ten větrný mlýn, také ve 3D