Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky pomalu premýšlým nad tím co si vzít do porodnice termín mám v prosinci a nevím jestli je povinnost mít na spaní noční košily nebo třeba jen tepláky a tričko
Košile je lepší, aby větral spodek - šití třeba… Jinak je to na tobě.
Tepláků když tak zásobu, kdyby se ušpinily od krve…
Vršek je lepší rozepínací kvůli kojení - samozřejmě se dá normální tričko vyhrnout nahoru, ale rozepínací je tak nějak lepší na ty začátky, nic nepřekáží.
Mala som kosili s rozopinanim aby som sa nemusela pri kojeni nejak zdrzovat
povinnost to asi neni, ale na vetranie je to lepsie ![]()
Všechny, co jsme tam byly, jsme měli vlastní noční košile, neustálé sprchování, kontrolování spodku, větrání… bylo lepší s košilí než s kalhotama. Nehledě na to, že ty co byly po císaři, by gumu na břiše moc nesnesly
@Lama Lama U nás třeba nedávají
Jinak bych neváhala, furt zacákaná od krve, mlíka, zpocená jako prase ![]()
U nás se teda dostávají, a kolik je libo, i ručníky a vložky.
@Kančík noční košile máš lepší než kalhotové pyžamo, je to pohodlnější a vzdušnější ![]()
Nosila jsem erární. Nějak si nedovedu představit, při tý rychlosti, jak jsem je zašpinila, že bych měla mít svoje. Tolik košil ani doma nemám. A nevím, co bych s těma špinavejma tam dělala. Takhle jsem košila ušpinila, hodila jsem ji na chodbě do koše na prádlo a vzala si čistou.
Jo ještě dodám - košili jsem neměla od krve ani mléka. Max. jen když si mimčo ublinklo, takže to takový horor nebyl. A jsou lepší košile nahoře rozepínací, aby se ti dobře kojilo
Jedině erár, měla jsem jen pro jistotu svoji noční košili v tašce, kdyby náhodou došli ![]()
Taktéž jsem používala erární košily…(jinak jsem měla doma nchystanou košili s „rozhalenkou“ kvůli kojení a pyžamo s rozepínacím vrškem. Nakonec jsem byla ráda za tu nemocniční, protože jsem se pořád potila a taky kvůli očistkům, člověk se prostě po sprše i při nejlepší vůli občas znovu umazal
…mohla jsem měnit košili i několikrát denně, měly jich dostatek a byly volně k dostání na chodbě. Bylo příjemný se převlékat do čistého ![]()
Idealne erar. Kazde rano se me uklizecka ptala, jestli nechci vymenit…
Jak to kde mají, v hodně porodnicích dají košili jen k porodu a pak svoji. Já měla košile s rozepínáním, aby se dobře kojilo.
Já ji teda neměla zahnojenou od krve, ale bylo tam děsný vedro, tak jsem se potila jak dveře od chlíva
jo a taky mi občas ukáplo jídlo, asi blbý příbory ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.