Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj
nenajde se tady někdo, kdo se v říjnu chystá rodit v Náchodské porodnici?
Ahoj, já to mám konec října, ale mám takové neblahé tušení, že to vyjde taky až na listopad
chystáš se tam na prohlídku?
@smon83 píše:
V Náchodě bych už nikdy v životě nerodila…
můžu se zeptat proč? já tam rodila a všechno naprosto v pohodě
@LLin Jojo, chystám, chtěli bychom teď v září - ať kdyžtak víme, do čeho jdeme
![]()
Já mám TP 6.11. a čekáme chlapečka, co ty? Jsi přímo z NA?
@SarkaLo já mám termín 25.10 a čekáme holčičku
já jsem z Kostelce a ty? musela jsi se na tu prohlídku hodně dopředu nahlásit?
@LLin Přímo z Náchoda :.-)
Volala jsem tam a prý si stačí zavolat cca 14 dní dopředu, neobjednávají na určitý termín. ![]()
@SarkaLo tak to je super a platí se za to něco? k jakému chodíš doktorovi, já jezdím do náchoda ke Střechovi a doufám, že ho chytnu i u porodu… ![]()
@Meliora No první porod byl trošku neobyčejný v tom, že jsem rodila holčičku v termínu, ale ještě jsem měla v děloze odumřelé dvojče(to nám odumřelo v 16.tt). V průkazce bylo vše napsané i to že jsem chudokrevná, vše jsem ještě jednou nahlásila při vyplňování těch papírů a co se asi tak stalo? dcera šla na svět docela rychle, jenže placenta se nechtěla odloučit kvůli druhému miminku. Takže ji doktorka ze mě tahala a tahala a nakonec po 3/4 hodině vytáhla se slovy: Aha, ono tam bylo ještě druhé… No pak mě asi hodinu šila, jenže mi řekla, že mi už nic píchnout nemůže a tak mě šila na živo. Zážitek do konce života. A nakonec mi zapomněla dát krev, protože se opět nepodívala, že jsem chudokrevná a já pak musela mít 4 týdny doma dohled, protože jsem si nedošla ani na záchod, prostě jsem omdlévala. Takže to byl první porod a u druhého těhotenství mi byla diagnostikována preeklampsie a v Náchodě chtěli v 33.tt zamachrovat, že zvládnou i těžký průběh této nemoci. Mě podle krevních výsledků selhávala játra a ledviny a je nenapadlo nic lepšího, než mě začít odvodňovat a tím mi ledviny dodělali úplně. Když už jsem se nemohla skoro ani nadýchnout, konstatovali, že bude lepší, když mě převezou do HK. Jenže se tak rozhodnuli dost pozdě, takže si pro mě musela přijet záchranka, kde mě napojili na přístroje a snažili se, aby mě neklepnulo..(Můj tlak 170/115). V Hradci se mě ptali, jestli mi píchali kortikoidy kvůli předčasnému porodu, samozřejmě že ne… Doktor okamžitě volal do Náchoda a všechny se sjel, že se pacient v takto těžké formě preeklampsie neodvodňuje a že se vždy dávají kortikoidy. No takže jsem rodila okamžitě na císaře. Potom za mnou přišel doktor a říkal, že kdyby mě dovezli večer, tak by syn byl mrtvý a já v kómatu na ARU. Že prý jsem byla v posledním stádiu před kómatem. Takže fakt super. Nikdy bych tam nechtěla rodit. V Hradci syn ležel měsíc. Měl 1720 g a 46 cm při narození. Já jsem tam byla jen pár dní a pak jsem za ním dojížděla. Synovi je teď 9 měsíců a já ještě stále nemám ledviny v pořádku. Pořád mám bílkovinu v moči a vyšší obsah močoviny v krvi.To jsou mé zážitky a za mě prostě NIKDY DO NÁCHODA!!!
@LLin Jojo, nějaký poplatek tam asi, ale není velký ![]()
Chodím k Rouskové, takže mi je celkem jedno, koho chytnu
![]()
@SarkaLo
čekáš první? nebo už víš co tě čeká?
máš strach z porodu? já hrozně moc!! ![]()
@LLin
no já chodím už pár let taky ke Střechovi a mám pro tebe blbou zprávu - k porodům už vůbec nechodí, maximálně sem tam nějaký císař - ono je to logické, má spoustu své práce spojené s primářováním a k tomu dopoledne operace a 3 krát do týdne odpoledne ordinace, ale je tam spousta mladých perfektních doktorek a určitě budeš spokojená s péčí při i po porodu, já rodila v únoru a maximální spokojenost ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.