Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@chozin aha, tak to jsem netušila, no hlavně, že tam jsou příjemné doktorky..mám z porodu hrůzu a ještě chytnout nějakou protivnou doktorku
ale spousta lidí si to tam chválí
tak doufám, že tam žádné protivné nejsou @SarkaLo taky první a bojím se opravdu hodně
už aby jsem to měla za sebou…chystáš se na nějaký předporodní kurz? já to asi nechám osudu-stejně bych to všechno v tu ránu zapomněla ![]()
Předporodní kurz je zbytečnost - já na něm byla a nakonec si nic nepamatovala a neboj, PA ti všechno budou říkat - jak dýchat, jaké ulevovací polohy ![]()
a bojíš se oprávněně - porod je hnus a ta bolest se nedá s ničím srovnat, ale jak říká prim. Střecha: „ven to musí“ ![]()
pár týdnů po porodu si na to už ani nevzpomeneš a neboj, zvládneš to a zas tak hrozný, aby si chtěla skákat z okna to není ![]()
@chozin právě to si taky říkám, že to všechno zapomenu
no bojím se, ale jak píšeš ven to musí a hlavně už ji tady budeme mít konečně s námi
![]()
@LLin hlavně se nestresuj a buď v klidu, oni se o tebe postarají… klidně si řekni o epidurál - není to problém, taky jsem si o něj řekla, akorát nakonec nebyl potřeba ![]()
taky jsem z toho měla panickou hrůzu, jsem 2 měsíce před porodem probrečela ![]()
@chozin no tak s tím brečením jsem na tom podobně
někdy mě to přepadne a prostě to nejde zastavit, stydím se za to, ale nic s tím neudělám-já mám totiž hrůzu už od puberty po tom co nám ve škole při rodince pustili video s porodem.no a jak se to blíží, tak tím víc si uvědomuju, že ta chvíle, který se už tolik let tak bojím za chvíli přijde
jsem ráda, že nejsem jediná ![]()
@LLin opravdu se neboj, zní to asi divně, ale ona to příroda zařídila dobře - v tom posledním stádiu se už budeš těšit až bude venku ![]()
ta bolest nepříjde najednou, ale postupně a tudíž máš čas se na to připravovat - nevím, jak ti to pořádně říct ![]()
a neboj, nikdo tě tam mučit nebude, když to nepůjde normálně, tak to půjde císařem - v Náchodě jsou opravdu v poho ![]()
@chozin děkuju za útěchu, každý mi to taky říká, že za chvíli si už budu přát, aby to už přišlo
tak doufám, že je to pravda, a že ta chvíle už co nejdřív přijde přijde ![]()
@LLin vůbec se neboj jim říct o své panické hrůze z porodu a požádej i o ten epidurál (pokud ho chceš-je zadarmo), nemusíš si připadat trapně, jelikož drtivá většina ženských se bojí - je to normální a znovu opakuji, neboj se, nikdo tě mučit nebude, bolí to, ale dá se to ![]()
já byla vyděšená fakt jak prvnička
a jak PA tak doktorka si se mnou pořád povídaly, vše vysvětlily a byly suprový ![]()
Já rodila v Náchodě před 5ti lety a nemůžu si stěžovat. Rodila mě doktorka a bylo to dobrý až teda na tu bolest, ale to je nezbytné. ![]()
@anoli30
přesně, Náchod ok a ta bolest - no prostě to k tomu patří ![]()
jediný, co mě tam vadilo byly ty prohlídky budoucích rodiček, když jsem tam byla já, tak tam zrovna byla nějaká skupinka, ve který byl nějaký uječený pán kolem padesátky
a měl tam na chodbě trapný a dost hlasitý řeči, tak mě bylo trapně za něj ![]()
Ahoj, já se chystám taky v říjnu do Náchoda. četla jsem pár recenzí a vesměs pozitivní, doufám, že to bude v pohodě.
@Erkona no tak to máš za pár ![]()
hlavně klid, žádný stres, oni se tam o tebe postarají… nijak to neřeš, ven to musí, věř svému tělu a nech tomu volný průběh, žádný horor to nebude, neboj ![]()
Termín mám 20. 10 ale zatím je mimčo KP, no uvidíme jestli se ještě umoudří se otočit. Nevím, možná je to divný ale já z toho stres nemám, možná to ale ještě příjde ![]()
@Erkona já mám 25.10. to ale nejspíš půjdeš na císaře ne?
k jakému chodíš doktorovi? já mám teda stres a pořádný ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.