Jaké teď dáváte ovoce 7měsíční?

597
6.1.16 10:16

Jake teď dáváte ovoce? 7 měsícní?

Maminky už nevím :((

kupovat přesnidavky se mi nechce.. ale přece nemůže jíst pořád dokola jenom jabko, hruška a banán?? nic jiného teď není..

co druhý den ji kupuju přesnidavku aby měla něco jiného.. co teď dáváte Vy? jaké ovoce používáte?

Dávám ovoce dopoledne i odpoledne (když jsem davala jogurt blinkala mi po něm..) takže dávám jenom ovoce, v poledne samozřejmě oběd.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
6.1.16 10:20

A co je špatného na tom jíst jen jablka a hrušky? Případně ten banán? Až bude sezóna, tak můžeš dát další druhy. Přece nemusí mít každý den něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
6.1.16 10:22
@Adelka951 píše:
A co je špatného na tom jíst jen jablka a hrušky? Případně ten banán? Až bude sezóna, tak můžeš dát další druhy. Přece nemusí mít každý den něco jiného.

myslela jsem jestli nemá málo vitaminu.. jako jenom jablko a hrušku pořád dokola 2× denně? nevím no.. proto se ptám :) a je i fakt, že už ji to asi leze i ušima.. když ji dám tu přesnidavkou jeno za dva dny tak to si pochutná a jinak mi ty jablka prská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.1.16 10:23

@Adelka951 není to vyvážená strava :nevim: ale zase na druhou stranu, dřív se jedly jen sezónní potraviny a to samozřejmě třeba švestky nejsou :think: Asi máme už rozmazlený jazýčky, protože já bych taky nechtěla to stejný dokola :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
6.1.16 10:25
@Tableta píše:
@Adelka951 není to vyvážená strava :nevim: ale zase na druhou stranu, dřív se jedly jen sezónní potraviny a to samozřejmě třeba švestky nejsou :think: Asi máme už rozmazlený jazýčky, protože já bych taky nechtěla to stejný dokola :-)

No prááávě.. :think: :think: Uvažoval jsem jestli koupit třeba nějaké broskve v konzervě, jenže to je zase ve sladkém nálevu a kdoví jaká je to kvalita.. nebo sušené ovoce.. ale to mi zas dr. říkala, že to raději ne..

Příspěvek upraven 06.01.16 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
6.1.16 10:26

Já mám třeba ještě v mrazáku pár švestek nebo meruněk z léta. Ale dcerka mi to stejně nechce. Občas si dá tu přesnídávku, ale málo. Neřeším to. V zelenině jsou taky vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
6.1.16 10:29

Kdyz mame jablka ze sklepa, davam jen je. Treba mesic v kuse. a to je podstatne starsi. Takze bychto nehrotila a davala jen co pises. A nebo si udelej presnidavky - treba z jablek a zmrazeneho ovoce - to je v lepsi kondici nez ted kupovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
6.1.16 10:34

Dávám jablka taky pořád dokola, občas (cca 3× týdně) dám kupovanou přesnídávku, nevidím na tom nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.1.16 10:36

@Helll konzervy a sušený určitě ne, je v obojím hodně cukrů. Jak píše @Adelka951 v zelenině je spousta vitamínů. Třeba jí to můžeš namíchat, trošku jablek s hruškama, příště zas jablko s banánem. Mamka nám dělávala jablko s banánem a mrkví, to je tak dobrý, že si to dám někdy i teď. A zase aby teda nejedla furt jen ty 3 druhy, tak jednou na přilepšenou jednou týdně koupit. Tak to budu dělat já, až zavedu ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
6.1.16 10:50

@Helll Dáváme jako základ většinou jablko (kvůli konzistenci) a do toho kaki, mandarinku prolisovanou lisem na česnek, blumy z Kauflandu, hrozny, maliny (zmrazené z léta), případně lesní ovoce (kupuju sáček zmrazeného). Výjimečně dám kompotovanou broskev nebo třešně (udělala jsem pár sklenic s menším množstvím cukru). Něco z toho jde míchat i s banánem a hruškou. Kupovanou přesnídávku taky občas dáme, ale beru jen ty, kde není rýže.

Myslím, že kompotované ovoce neuškodí, když ho jednou týdně dáš půl na půl třeba s jablkem…

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
6.1.16 10:55

Dávám presnidavky z dmka. Třeba švestku s hruškou. Nejsem striktní.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
6.1.16 11:49

V obchodě jsou k sehnání i jiné druhy ovoce… v 7 měsících už měl kluk jahody, mango, maliny, mandarinky (smíchaný s jablkem). To všechno teď v pohodě seženeš.

• Citovat
  • Upravit
72725
6.1.16 13:13

@Helll dávám sezónní záležitost, občas pomeranč, mandarinku a pod. Ale jinak nic. Protože všechno ostatní jsou uměle vyháněný hnusy - to fakt nechutná, jak by mělo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
6.1.16 13:55

Ted seženeš i avokádo třeba za dobrou cenu…to malý baští cca od 7M aje mezi OK potravinami zařazenými mezi prvníma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.1.16 21:22

@Helll Ona mi moc nejí, takže pestrost je až na posledním místě k řešení. :)
Mámdfoma zmražené švestky, třešně, borůvky a jahody + rybíz (poslední dvě zatím ještě nedávám), takže dávám i ty na oživení. Plus občas nějakou kupovanou meruňkovou.
A pak dělám samozřejmě mixi - jablko s hruškou, jablko s banánem, jablko s mrkví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí