Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky,
dcera má 6 měsíců.. a má problém s usináním.. ráno ji musím uspat na ruce, ještě nedávno jsem střídala ruce, ale teď usne jenom když ji mám položenou na levé ruce.. když ji chci uspat na druhé straně neusne, koutí se..
usne mi tak asi za 5minut a pak ještě spánek 30 minut (když ji položím vždy se probudí)
myslíte, že to může být problém, že pořád usíná a leží na té jedné straně?
Druhý spánek usne v kočárku, jenže ten první má v 8 a to se mi zdá jít ven ještě brzo.
Manžel říká až neřeším kraviny a jsem ráda, že spí ![]()
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně, děkuji Vám moc
Manžel má pravdu. Syn zase poslední dobou spí přes den jen v kočárku. Když nechci ven, musím do garáže a drncat přes klacky položené na zemi. Ale zabírá to spolehlivě ![]()
@Františka85 píše:
Manžel má pravdu. Syn zase poslední dobou spí přes den jen v kočárku. Když nechci ven, musím do garáže a drncat přes klacky položené na zemi. Ale zabírá to spolehlivě
ja mam prvě strach aby třeba pak něměla nějak pokřivenou páteř z toho, nebo natažené svaly na jedné straně.. hmm.. asi to fakt moc řeším..
@neellaa spíš bych se bála slehlé hlavy na jedné straně, ale kvůli 30 minutám denně to nehrozí, spíš kdyby tak spala pořád
@neellaa to ji jako uspíš a držíš ji na ruce? nevidím problém v tom, že ji uspíš jen na jedné straně, ale tohle? To mi přijde až postavené na hlavu, sedět a držet dítě, aby se vyspalo
Jako šiješ si na sebe bič… jako já bych ji naučila, aby usínala na podložce, ale držet ji v náručí. nepíšeš kolik ji je, ale ber to tak, že pak maj děti 12-15kg a díky, to bude zkřivená páteř, ne její, ale tvoje ![]()
@neellaa Já bych se nejvíc bála toho, že jí budu na těch rukách uspávat ješě ve třech letech. Podle mě usíná na levé ruce, protože tam slyší tvoje srdce a to jí uklidňuje. Manžel má pravdu, buď ráda, že chrní