Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, mám takový dotaz, moje malá 7m se po chvilicce co usne otočí na bříško a zabori oblicejik do matrace. Nemá některá z Vás stejny problém, popřípadě jak jste ho vyřešily? Mám strach, že se začne dusit, sice mám monitor, ale i tak k ní vstavam několikrát za noc, takže spánek nic moc ![]()
@VV88 Nedávala bych na matraci nepropustnou podložku, ale jinak bych se toho nebála, to už není novorozenec, aby se nezvládla otočit, pokud by se jí hůř dýchalo.
Podle mého, kdyby se ji špatně dýchalo, tak by se probudila a plakala by, už je na to dost velká, jestli se umí otočit apod. Navíc máš monitor, určitě by houkal alarm, kdyby se něco dělo. Spi klidně dál, nebo ji prostě jednoduše otoč hlavičku na stranu, aby měla uvolněný nosánek.
V tomto věku to dělali obě moje děti a přežili obě, nebala bych se toho ![]()
Můj malý to dělá taky - navíc já mám postýlku bez boční strany přisunutou až k posteli, tak to vypadá, že bez tvářičky v mezírce mezi matracema ani neusne
Taky hodně spoléhám na monitor, ale taky hodně sama kontroluju ![]()
Syn mi to v tomhle věku taky začal dělat, dle doktorky to není problém, pokud se zvládne dítě samo otočit.
Všem Vam moc děkuji
bude se mi lip spát, i když úplně klidná nebudu asi nikdy
mějte pěkný den ![]()
@VV88 malej je to samé, vůbec neřeším. V tomto věku se dávno umí otočit, když se jí bude špatně dýchat, neboj. ![]()