Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Chtěla bych tělísko, ale chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti. Jaké je nejlepší tělísko pro nerodičky? Nebo může být jakékoliv? Uvažuji o tělísku se zlatem, stříbrem nebo Gynefix. Děkuji za odpovědi.
Volila bych po porade s lekarem i podle velikosti, zenam, co nerodily se doporucuji kvuli snadnejsimu zavedeni bud hormonalni Jaydess nebo nehormonalni Gynefix
Já mám Silverlily a to se dává prý i nerodickam. Lékař ti poradí.
Podle názoru mého minulého dr i současného ideálně žádné, jedině po těhotenstvích, když už další dítě nechceš, přece jen cizí těleso v děloze..
Já jsem ho měla a za ty problémy to nestálo, stejně šlo za chvíli ven. Ale spousta doktorů ho doporučí, mají z toho prachy.
Názory na tělíska se liší, protože zkušenosti uživatelek jsou velmi rozdílné. Dříve se tělíska nedoporučovala nerodičkám, ale dnes si je pochvalují i 16letá děvčata. Jsou dva základní typy. Dnes se často doporučují hormonální tělíska, ale není jisté, zda jsou lepší. Jsou ale podstatně dražší, takže v případě, že by Ti tělísko dělalo potíže, což se bohužel někdy stává, a dala by sis ho odstranit, je ztráta větší. Tento typ potlačuje menstruaci a někdy může zcela vymizet. Je potom otázka, jak žena včas pozná, že tělísko selhalo, a stihla interrupci. Klasická tělíska jsou také spolehlivý nástroj, který Ti dovolí bezstarostný a nijak neomezovaný sex a nevyžaduje každodenní pozornost na rozdíl od pilulek. Gynefix je speciální a také trochu dražší tělísko, které se koncem zabodne do stěny dělohy a jsou případy, že se v děloze neudrží. Běžná tělíska s mědí nebo stříbrem Ti poslouží stejně dobře, tak neváhej.
@Adelinna pokud chces deti, tak bych do tohoto svinstva nesla ani nahodou. Mam znamou, co ma kolem 20.deti nema, a chytla z toho teliska takovy rozsahly zanet delohy a bricha, ze uz nebude mit nikdy deti. Ber v potaz to, ze je to cizi teleso a vyvolava to v deloze zanet. V zivote bych tohle do sebe nechtela. Mas jine metody antikoncepce, treba hlidani plodnych a neplodnych dni. Opravdu pokud chces nekdy deti bych toto zvazila ![]()