Jaké vůně používat v bytě?

22.3.25 17:28

Jaké vůně používat v bytě?

Ahoj, ráda bych se zeptala, jaké vůně do bytu používáte a jak jste s nimi spokojené. Doteď jsem si kupovala spíš ty levnější z drogerie (svíčky, spreje, osvěžovače), ale vůně mi většinou rychle vyprchala nebo nebyla úplně podle představ. Uvažuju o pořízení aroma difuzéru, ale nemám s tím zatím žádnou zkušenost. Má to smysl? Jaké olejíčky nebo značky se vám osvědčily, aby vůně byla příjemná a dlouho vydržela? 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
22.3.25 17:31

Otevřené okno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9051
22.3.25 17:36

Větrat, větrat. Pouštět čerstvý vzduch.
My máme teda rádi svíčky. O Vánocích zapalujeme furt. Teď spíš pro pocit u televize večer. Aroma difuzér máme taky. Ale to je primárně na chvilkový relax po práci nebo zas k té televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
22.3.25 17:42
@Janka Skalská píše: Více

Nic. Všechno je to smrad. Nejlepší je čerstvý vzduch z venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
22.3.25 17:42

Ja měla ráda vůně Airwick, které se dávají do automatického rozprašovače, ale je to celkem drahé.

Teď používám do chodby difuzer s tyčinkami a v bytě vetram a taky když sušim prádlo ve vedlejším pokoji, tak nechám otevřené dveře a to je opravdu krásná vune :D jinak my máme celkem velký byt, takže vůně ze svíček a z difuzeru se tak moc nerozvinou. Ještě používám vonné svíčky, ale to spíš v zimním období, ale taky neprovoni celý byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
22.3.25 17:54
@Zeoli píše: Více

To jo, ale třeba my bydlíme na vesnici a přes zimu to moc super není, když tady lidi topí v kotlich kdoví čím, vždycky mě to štvalo, když jsem nechala venku prádlo a načichlo mi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9051
22.3.25 18:09
@Dn0712 píše: Více

Jj, topení tuhým. Měla jsem dneska jak každý víkend venku peřiny a polštáře od rána a utíkala jsem odpoledne zpět po procházce se psem. Než někdo začne topit. Nemusí topit hnusem. Ale máme sousedy, že neumí zatápět. Ani mladý a v druhém baráku ani fotr starý. Každý rok mají krásné, nové dřevo. Žádný hnus. Evidentně není dost vyschlé na zimu a pak takový smrad dělají. Druhý náš soused bude mít letos prasata. Chová je teď každý druhý rok. Loni neměl. Tak letos budou. Paráda. Jak jim začne kolem 17 h čistit každý den, tak se smrad rozleze všude okolo.
K tomu difuzéru. Můj kolega žije Japonskem/Čínou. On dělá i ty jejich sporty. Má krom jiného zaměstnání vlastní čajovnu. Tak prodává a sám pije jejich drahé, speciální čaje. Neznám název kapek do difuzéru. Ale jsou cítit v práci po celém patře. Musí být silné. Kdysi jsem si od něj kupovala lahvičku. Ta byla na podporu učení. Malá lahvička, pár kapek vyšlo na 900,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
22.3.25 18:15

@Janka Skalská Já dostala od manžela na vánoce difuzér od ety, a je to super. Olejíčky jsou přírodní, kupuji v DM, jejich značku za 50kč, a pak nějaká jiná za 99. Já nemusím umělé osvěžovače vzduchu a toto je přírodní.. voní to pěkné… pouští to páru vonavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
22.3.25 19:37
@Kelsey1 píše: Více

Ono stačí, že kotel brzy zavřou a nenechají to pořádně rozhořet a už to hulí a smrdí. My topíme minimálně do 60° jen dřevem, kotel otevřený. Pak dáváme uhlí, ještě nějakou chvíli necháme otevřeno a až kolem 70-80°C to zavíráme na klapku. A nekouří to. Ale když člověk třeba spěchá a zavře to dřív, tak to hulí. U nás tak pravidelně hulí soused, katastrofa.

• Citovat
  • Upravit
2712
22.3.25 19:58
@Kelsey1 píše: Více

Je to tak s tím topením, ale přece jenom, když někdo topí dřevem je to menší smrad než od některých, kde komín dýmí jak fabrika :D

Jako difuzery jsou super, máme v ložnici, tu máme mensi a použivam olejicek imunita od Sallos a je to super. A věřím, že ty dražší olejicky voní daleko více, ale vzhledem k té ceně jsem neměla odvahu ještě vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
22.3.25 22:25
@Zeoli píše: Více

To na vesnici v chladnějších dnech fakt nefunguje  :lol:

Edit: pardon, vidím že už se to řeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
23.3.25 08:27

Aroma difuzer je super, doporučuji olejicky od salon, mají intenzivnější vůně než ty úplně levné. Mám oblíbený, grep, mandarinka, citronela s medunkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
23.3.25 09:01
@Ulrike píše: Více

myslíš saloos?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
23.3.25 11:02