Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, kolik barvy budu přibližně potřebovat na panelákový byt 2+1? Úplně přibližně, ja vůbec nemám tušení. 2 vrstvy. Dekuji
@Kristyna19866 píše: Více
Sice netuším, ale určitě by pomohlo uvést metry čtvereční a výšku stropů ![]()
@rmot píše: Více
to vis, to by musela zmerit steny a udelat vypocet. To nejde.
Mas to prece strelit od oka. Tak tam udelej rozptyl 50-80m ctverecni plochy a je to. Nezapomen, ze vymalujeme i zachod, proste to vezmeme pres kachlicky.
Spocti si metry čtvereční plochy - stropy a stěny. Mrkni na vybranou barvu, na kolik metrů čtverečních vystačí při daném ředění litr barvy. Můžou být mezi nimi dost rozdíly. No a pak si z toho spocti, kolik litrů bude třeba na jednu vrstvu. Vynásob dvěma, pripocti rezervu, zaokrouhlí na celé kýble.
Učivo páté třídy ![]()
dřív jsem byla naštvaná, proč se mám učit nějaké obsahy a objemy, ale až jsem počítala dlaždičky, tak se to hodilo
dej si Chatgpt, dnes už je škola evidentně na nic ![]()
Spočítej si plochu stěn. U každé barvy je napsáno, na kolik m2 barva vystačí.
@Lucy75 píše: Více
Někomu to nedojde nikdy. Kolikrát já už se hádala s „spočítat si to neumím, ale určitě se mě snažíte ošidit“. Naposledy jeden expert napsal asi pět mailu, kde mi vysvedltloval, že mu nemůžu účtovat 140 m2, když on si pronajal jenom 30. Napsala jsem mu, že jsme mu tam ale nemalovali podlahu ![]()
A mě se děcka ve škole pořád ptají, k čemu jim to, či ono bude… naposledy u obsahu rovinný obrazců ![]()
@Lucy75 píše: Více
Tohle je smutný… ALE, paradoxně to není pro hloupé lidi. Musíš se ho umět správně zeptat a odpovědi si sem tam ověřit.
@PinkiePieCutie ona je sousedovic koza ty chytracko. Ja jsem ten byt jeste nevidela a chtela jsem opravdu jen naprostý odhad. Nedočkala jsem se, tak děkuji za nic.
Sem si vzpomněla na vtip:
Kamarád, soused ze stejného bytu o poschodí výše, se ptá: „Karle, kolik rolí tapet jsi koupil na obývák, když jsi ho loni tapetoval?“ „Devatenáct,“ odpoví Karel.
Za týden říká soused: „Člověče, mně devět rolí zbylo?“
Karel: „To souhlasí, mně taky…“
![]()
Musíš uvést minimálně velikost toho bytu, k čemu ti bude zkušenost někoho, kdo má byt o 40 metrech, ze spotřeboval dva kyble barvy, když ty budeš mít byt třeba dvojnásobně velký o stejne dispozici?
jaky odhad ceho?
Ty nechapes, ze v tomto ti ani ctverecni vymer podlahy nepomuze? Potrebujeme rozmery sten, protoze to udava spotrebu barvy.
Rict, ze je to byt 2+kk je naprosto nepouzitelny udaj. Uz jenom proto, ze 2+kk muze byt 50m nebo taky 80m. Pak zalezi na tom, jak je to uvnitr clenene, kolik sten bude k natirani.
TO SE ODHADNOTU NEDA.
takze si tu chytracku nechej stranou.