Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hyacinthe pro zacatek treba jeste imunologii, jestli proti sobe nemate protilatky.
Ahojky holky, chci se zeptat jaká vyšetření by mi měla moje gynekoložka udělat když se snažíme dva roky o mimčo a nic
pořád jen chce posílat manžela na spermio, mě jediný co udělala tak ultrazvuk na kterým byl vidět folikul nic víc. sama jsem zkoušela ovulační testy a vim že ovulace probíhá, mám klasicky i plodný hlen, manžel má desetiletou dceru a přesto stále nic ![]()
Holky, chci se zeptat. Chtěli bychom s přítelem začít zkoušet miminko, ale pro jistotu bychom si chtěli nechat udělat nějaké zdravotní testy (HIV, Syfilis, žloutenka, nevím co všechno se dá dělat), abychom měli jistotu, že jsme oba zdraví a že neohrozíme miminko. Mám se zeptat na gyndě nebo to dělá praktický lékař z krve? Co všechno se dá z testů zjistit a platí se za to? Díky
@tyna.andilek zajdi na krevní centrum, požádej o test z krve.. stojí to tužím 500 kč, možná o chlup víc..
Jinak ano, na Tvoji žádost se to platí, ale pokud jsi už těhotná, dělají se testy na pohlavní nemoci zdarma v rámci vyšetření
@tyna.andilek Ahoj, tak krevní odběry na nemoce jak píšeš, ti automaticky dělá gynda, když jsi těhu.
Myslím, že když si je chceš nechat udělat před těhotenstvím, tak stačí dojít do nějaké krevní laboratoře. Jestli se za to platí, si myslím, že ano, když nemáš žádanku.
Díky holky. Vím, že se dělají testy v těhu, mám už 3.letou slečnu doma, ale mám nového partnera a chtěli bychom i spolu miminko a oba chceme mít jistotu, ještě než bychom se o mimi začli snažit… co když se v těhu na něco přijde? Co pak? Přeci nepřivedu na svět dítko s HIV nebo nějakou jinou nemocí… (Jako myslím si, že zdraví jsme, ale jistota je jistota)
@tyna.andilek : nevím jak je to ted a nebo jsem měla dobrého doktora, ale když jsem byla na preventivce před prvním těhotenstvím ( 2010 ), tak jsem si nechala udělat testy na HIV a toxoplasmozu a šlo to na pojišťovnu
, jen u HIV jsem musela podepsat, že vím, že to není anonymní. Tak se zkus poptat své praktické/praktického dr
.
@tyna.andilek píše:
Díky holky. Vím, že se dělají testy v těhu, mám už 3.letou slečnu doma, ale mám nového partnera a chtěli bychom i spolu miminko a oba chceme mít jistotu, ještě než bychom se o mimi začli snažit… co když se v těhu na něco přijde? Co pak? Přeci nepřivedu na svět dítko s HIV nebo nějakou jinou nemocí… (Jako myslím si, že zdraví jsme, ale jistota je jistota)
tak na to krevní centrum.. ![]()
U mě třeba paní doktorka je skvělá a milá, ale chce at jdeme do centra asistované reprodukce. Jediné co mi udělala je hormonální profil a pak když se uplně pokazil cyklus tak utrogestan, ale ten mě uplně zabíjel po 5 měsících jsem jej vysadila. A ani se mi k ní nechce jelikož bude chtít at jdeme do toho centra.
Jestli můžu poradit nech si vyšetřit i hormony štítné žlázy ta se v těhotenství nevyšetřuje a umí udělat pěknou paseku
@ka2ka píše:
Jestli můžu poradit nech si vyšetřit i hormony štítné žlázy ta se v těhotenství nevyšetřuje a umí udělat pěknou paseku
Děkuji za radu - nakonec jsem do toho centra šla sama
,ale vybrala jsem si kde a ke komu. Mám z nich vítr vcelku ![]()
Paní doktorka hned odebrala krev na štítnou žlázu a i hormonální profil tak jsm zvědavá - příští týden ve čt bude výsledek.
@pajaip tak to je moc dobře a klidně si jí nech vyšetřit i v průběhu těhotenství
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.