Jaké vzdělání pro asistenta pedagoga?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké vzdělání pro asistenta pedagoga?
Děláte některá asistenta pedagoga? Případně asistenta jednomu dítěti? Jaké máte vzdělání? Máte přímo k tomu školu, nebo stačí třeba jen kurz? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vím, že existuje jako studijní obor na VŠ nebo nástavbový obor na střední. Kurzem bych si nebyla až tak jistá, ale můžu se mýlit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
Vím, že existuje jako studijní obor na VŠ nebo nástavbový obor na střední. Kurzem bych si nebyla až tak jistá, ale můžu se mýlit
Vím o jedné známé, co právě myslím takový obor měla, tak právě přemýšlím, zda je to nutné, nebo stačí třeba i něco nižšího. Nějaký kurz jsem našla, ale to je až v Praze, což je pro mě na druhé straně republiky, takže docela na prd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka Tak už jsem našla rekvalifák u nás, tak to zkusím promyslet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maty1989 píše:
Vím o jedné známé, co právě myslím takový obor měla, tak právě přemýšlím, zda je to nutné, nebo stačí třeba i něco nižšího. Nějaký kurz jsem našla, ale to je až v Praze, což je pro mě na druhé straně republiky, takže docela na prd
taky záleží, jak moc by takový kurz akceptovala vzdělávací instituce, kde bys byla zaměstnána…Radši bych šla po něčem odbornějším, co má akreditaci a je všeobecně uznávané. Zeptej se ve škole, kde bys chtěla pracovat, nebo kterou máš třeba nejblíž - řeknou Ti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám jen kurz.
Edituji - jasně, že akreditovaný.
Příspěvek upraven 08.02.16 v 11:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
taky záleží, jak moc by takový kurz akceptovala vzdělávací instituce, kde bys byla zaměstnána…Radši bych šla po něčem odbornějším, co má akreditaci a je všeobecně uznávané. Zeptej se ve škole, kde bys chtěla pracovat, nebo kterou máš třeba nejblíž - řeknou Ti.
Místo pro práci zatím nevím, jsem na MD, takže po okolí by se míst našlo více, kde asistenta mají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kometa32 píše:
Mám jen kurz.
Děkuji a stačí to? Předpokládám, že stejně se pak ještě dělají školení nějaká a tak, jako mají učitelé, že se stejně je potřeba i dál vzdělávat, nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maty1989 píše:
Děkuji a stačí to? Předpokládám, že stejně se pak ještě dělají školení nějaká a tak, jako mají učitelé, že se stejně je potřeba i dál vzdělávat, nebo ne?
Ne, potřeba dalšího vzdělávání není třeba. Stačí jen to osvědčení - studium pro asistenty pedagoga.
Pracovala jsem v dětském domově, mateřské školce a praktické škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tuto práci jsem jeden čas dělala a mám na to kurz Asistenta pedagoga akreditovaný MŠMT, takže uznávaný. A co vím, tak k výkonu tohoto povolání stačí. Tenkrát (r.2010) mě stál asi 10 tis. Kč a trval skoro celý školní rok (výuka tak 1× týdně + praxe). Bylo to hodně zajímavé, zvlášť praxe v Jedličkově ústavu - to byl očistec! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o zachování anonymu,
tak všude se píše, že stačí zákl. vzdělání + kurz,
osobně mám VŠ - speicální pedagogiku bakaláře,
ono se pak od vzdělání odvíjí i náplň práce a finanční ohodnocení
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu,
tak všude se píše, že stačí zákl. vzdělání + kurz,
osobně mám VŠ - speicální pedagogiku bakaláře,ono se pak od vzdělání odvíjí i náplň práce a finanční ohodnocení
Teda na to vzdělání koukám. Počítala bych, že chtějí aspoň SŠ, protože pokud někdo skončí jen se ZŠ, tak na tom asi nebude tak, aby byl schopný něco pořádně vysvětlit dítěti.
Jinak jaké je třeba vzdělání netuším. U nás dělá pedagoga družinářka, která má nejspíš dodělanou speciální pedagogiku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera Nikde jsem neviděla, že by stačilo základní vzdělání. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kometa32 píše:
@Aspera Nikde jsem neviděla, že by stačilo základní vzdělání.
No dle mě je to taky blbost. Já jsem reagovala na to co psala anonymní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, abyste mohla absolvovat kurz AP, tak stačí základní vzdělání. Ovšem zaměstnavatel k tomu bude jistě chtít minimálně SŠ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit