Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vzhledově rotwik, ale osobně (jakožto člověk bez zkušeností s těmahle rasama) žádný
Já nemám tedy ráda ani jedno plemeno snad jen ty ovčáky, o kterých se nezmiňuješ a pak boxery.Ale všechna Tebou zmíněná plemena mají dost nároky na teplo. Venku by neměl být ani jeden.
Za me boxera - manzel.je choval a nemuze si tuhle rasu vynachvalit. Kazdeho mel vychovaneho. a vymazleneho ![]()
Kdybych si musela vybrat, tak asi boxera ale mě se tato plemena moc nelíbí…
Jinak taky si myslím, že tito psi by neměli být celoročně venku, přece jen jsou krátkosrstí, tak by bylo vhodné, aby se měli ve velkých mrazech kam schovat, neříkám hned do baráku ale třeba aspoň do chodby, dílny atd.
Vybírala bych podle povahy, náročnosti na výcvik a pohyb, podle vašich požadavků, sami víte nejlíp, na co si troufáte…
Kamaradka mela boxera a ja jsem byla z kazde navstevy u nich na nervy - vsechno oslintane a v koberci takove ty tvrde stetinky. za me radeji neco s delsi srsti, to jde sice videt, ale taky to jde vysat. ty stetinky nesly z koberce a latek nicim…
Vybírat psa podle vzhledu je podle mě zhovadilost!!! nepíšeš, co můžete psovi nabídnout, co s ním budete dělat, k jakému účelu si ho budete pořizovat. každý pes má celkem jiné nároky na pohyb. nejdříve si ujasněte, proč a k čemu psa vlastně chcete, co mu můžete dát. a pak se rozhodni.
Ahoj,
jako psa k dětem bych z tohoto výběru určitě brala boxera. S boxerem jsem vyrůstala a je to naprosto klidná povaha, která na sobě nechá dříví štípat a absolutně neagresivní.
Já osobně mám k těmto plemenům blízko, sama mám Anglického Mastifa, který je stejná povaha jako boxer. Můj bratranec má Rotweilera, který je bohužel poznamenán jeho špatnou výchovou a je dost psychicky labilní, k dětem bych ho teda nepustila.
Staford, Pitbul a Rotweiler vyžadujou přísnou ruku, výchovu a hlavně procházky a možnost vyblbnutí se, jinak zlobí a když se u těchto plemen něco zanedbá, tak to pak končí bohužel ve zprávách na Nově ![]()
Pochybuju, že budeš mít při dětech tolik času na výcvik a procházky, já sama jsem naštvaná, že psům nemůžu věnovat tolik času, kolik bych chtěla a to mám jen jedno dítě ![]()
Pardon, přehlídla jsem, že už máš velké děti, tak to je potom jedno jaké plemeno, když by se pejskovi věnovala celá rodina ![]()
Osobní zkušenost nemám s žádným. Jen zkušenost od kamarádů. Jedni mají boxerku. Je to takové torpédo a myslím, že si s ní první dva roky pěkně užili
Ale mají malé děti a s nima v pohodě. Další známá má pitbulku a to je taková ňouma
Není teda moc mazlivá, ale taková bambula, co si všechno nechá líbit, hlavně od naší fenky. Až se někdy divím. Ale mají s ní dost problémy, protože honí srnky. Ani elektrika na ní nepomáhá a kolikrát je fuč i několik hodin
Ale jinak je to zlatíčko. No a poslední známí má rotvajlerku. To je podle mě perfektní pes. Hlavně v zimě. V létě kvůli krátkému čumáku a černé srsti s ní moc nezmůžete
Ale povahově paráda. Já kdybych měla vybírat z výše zmíněných, tak bych brala asi rotvika
A nelíbí se vám třeba beauceron? Je to přeci jen ovčák ![]()
Hlasuji pro boxera
Je mi z tvé nabídky nesympatičtější. Jinak má dokonalou figuru. Radost pohledět.
No krasny plemena
ja osobne podle rypacku boxera, ale celkova vizaz asi rotvik ![]()
Povahove i vzhledem urcite boxer. Ostatni bych nechtela kvuli povaham.
A PS: je to o vychove… Jaka matka, taka katka… to same i pejsku.. ne kazde bojove plemeno je od korinku zlej holky, takze kdyz je to vychovany pejsek, tak si myslim, ze je jedno jake plemeno a nesmim se divit, kdyz jsem pitoma a necham JAKEHOKOLIV psa se svym malym ditetem samotnym, ze se muze cokoli prihodit… at uz stafordika, nebo rotwajlera, nebo jako v SK jack russel… proste si myslim, ze by zadny pejskar nemel zapomenout na to, ze ma doma ZVIRE a ne dalsi miminko ![]()
Moje volba by byla pitbul, jsou to zlaťáci, ale jak už tu zaznělo, musíš si ujasnit k čemu ho chcete a co s ním budete dělat ![]()
Jdu si pro radu jakého pejska. Vybíráme si mezi rotvajlerem, americkým pitbullem, americkým stafordem a německým boxerem. Boxer se moc líbí dětem. Děti máme ve věku 10 a 15 let. Já mám v předchozích letech zkušenosti s rotvajlerama a německýma ovčákama. Stále váháme a nevíme, máme zahrádku ale klidně do bytu, rotvíka jsme měli taky od mala v bytě, byl rád s námi.. Pište zkušenosti a názory budu ráda za jakýkoliv názor. Přikládám fotky našich kandidátů