Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím, mám vybrané 2 anatomické vaničky a nevím která je lepší. Čekám první mimčo tak nevím jakou zvolit. Poradíte někdo která z těchto 2 je lepší?
Kup obyčejnou vaničku, hlavně, aby se vám vlezla do normální vany.
Já malé mimi koupala v umyvadle, než bylo stabilnější a drželo trochu hlavičku, nebo jsem ho jen umyla žínkou na přebalováku.
Vanička je dobrá pro většího prcka, který si chce ve vaně už trochu užít vody.
Ono jak to mimčo mokrý klouže, tak to koupání a ohýbání do velké vany je docela nepohodlné
A pravda, že mít vaničku mimo velkou vanu, tak nevím, jak bych tu vodu pak vylívala…
@Anais Vaničku budu mít v děckým pokoji vedle přebalováku a vedle něj postýlku. Koupelku máme malou tak se mi tam přebalovací pult nevleze.
Mám podobnou vaničku obrázku č. 1, používám mimo vanu a bez lehátka. Měla jsem tvarovanou vaničku pod přebalovákem, ale hrůůůza. Jak je tvarovaná na ty nožky, nevycházelo to a tlačilo do zádíček. V porodnici ti ukáží, jak mimčo umývat ve vaničce. Ale záleží na vás ![]()
Měla jsem plastové lehátko u první použila jsem ji dvakrát pro mě bylo úplně na dvě věci lepší je určitě látkové.
Jinak mám tu první vaničku i u druhé a spokojená ![]()
@Petule030 Já mám právě že obavy jak tam malé mimčo budu ve vaničce bez lehátka koupat. Mamka říkala že když jsem se narodila tak měla strach mě vzít do ruk.Tak mám z toho obavy.
@snažilka maminka Látkové lehátko jste použivala od narození?
Vanička se zabudovaným tvarovaným lehátkem je úplně na nic.
Vaničku, která se dá postavit na stojan (pokud tím myslíš ty držáky) dobře zvaž, obvykle jsou hodně malinké, hodně drahé a hodně nepraktické.
Pokud potřebuješ samostatnou vaničku (pokud máte málo prostoru, přijde mi vanička zbytečná), tak určitě bez tvarování, lehátko látkové.
@destovakapka
Za cca 3 týdny budu rodit a čekáme prvního drobka. takže nevím jak v praxi, ale já koupila něco mezi kyblíkem a vaničkou. Je tam zarážka, takže je skvělá jak pro novorozence, jen stačí lehce přidržovat bradičku. Má fakt skvělé hodnocení a je to myslím letošní hit. jak bude starší (je dělaná do 1 roku), tak bude bezpečně sedět a stejně tak nemůže uklouznout.
Ať už se rozhodneš jakkoliv, já bych plastové lehátko nekoupila - je tvrdé, miminko tlačí, nepohodlné a studené
. Ale je to na tobě.
@destovakapka To nejmenší mimčo stejně nejlépe umyješ v umyvadle ![]()
@SlečnaDahlia Stojan na vaničku jsem myslela tenhle, je to stojan na vanicku o velikosti 102cm.
Ja u druheho budu pouzivat bud kyblik nebo si dam vanku na kuchyn.stul,nebi výmyslim neco pres vanu napr. sklapeci desku a dam si vanku na to…ono totiz u prvniho jsme koupali v loznici a des. Nosit vanku plnou vody(dcera milovala vic vody) a pak ji vylivat a jeste vytapet a pak vetrat byt nylo za trest. prebalovak neni az tak podstatny staci mimco na neco polozit, zabalit a donest na mazani atd napr.do vedlejsi mistnosti.my jsme nahati hned po koupani pasli konicky, mazali olejem a na to zas byla idealni postel. prekulovani atd.od 5m. velka vana s obyc latkovym lehatkem.Joo a rada babicek..malou jsem zabalila do velke pleny..do vody a posrupne rozvinula.(existuji i videa na youtube)prababi nas pry pokladala do vanky v bavlenych kosilkach a rozbalovala min jsme plakaly a drzela nam. rucicky pro pocit bezpeci
@destovakapka Jak jsem psala, na malé miminko zbytečnost, na větší miminko příliš riskantní a nepraktické. Osobně bych za to peníze nedala, ale rozhodnutí je jen na Tobě ![]()
Jinak manipulace s miminkem se neboj. Ono ani malé mimčo nepotřebuje denní koupele, nejpraktičtější je vážně občasné opláchnutí v umyvadle (vyloženém ručníkem), prdelku umýt na ruce pod proudem tekoucí vody. Až je mimčo větší, tak už užije to lehátko do normální vany.
Mam normalni vanicku. Tu anatomickou, nebo jak se to jmenuje bych nesnesla.. mimco te nauci drzet v porodnici.. toho se neboj..
a nejdriv sem si davala vanicku na dve zidle blizko prebalovaku, u druhyho sem se na to vykaslala, nachystala na koupelnovou predlozku osusku a mela vanicku rovnou ve vane.. vytahla, na tri vteriny polozila mimco na zem, zabalila do osusky a odnesla na prebalovak..
protoze prenaset tu vanicku plnou vody-nic moc teda..
My jsme měli nejdřív malou vaničku z IKEA za pár šupů, koupali jsme v kuchyni na stole. Žádné tvarování apod. ani lehátka, stejně se tam dává vody jen pár centimetrů. Odrostlejší mimino se chce ráchat, sedící do anatomické už asi nedáš… Takže jsme koupili opět obyčenou plastovou, ale větší a koupal se v obýváku na zemi. Čerstvé miminko koupal muž, já se bála. Druhé teď budeme koupat asi na kuchyňské lince ve vaničce, místa je dost, je to vysoko a vanička se nemusí nikam tahat. Bacha na ty vaničky z tenkého plastu, strašně špatně se s nima manipuluje, pokud je v nich voda, protože se kroutí a pak to někam přenášet nebo vylívat kýblama je za trest.
@Luciferka_j holky ja mam 4mesicni holcicku vanicku mam obyčejnou a lehatko z te peny akorat ted prave chci ten stejny kyblicek co sis koupila ty, jak uz je vetsi kope a voda je opravdu vsude videla jsem realne ten kyblik a opravdu ho budu objednavat taky ![]()