Jakou barvu parapetů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
817
8.10.09 11:45

Jakou barvu parapetů?

Ahoj holky, budeme kupovat parapety a nemůžeme se rozhodnout, jakou barvu. Jedná se okna ve třech místnostech, která jsou tmavě hnědá, zřejmě odstín mahagon nebo něco podobného, ale opravdu dost tmavá. Vím, že záleží na tom, co se komu líbí, ale je nějaký standard?? Někde jsem četla, že parapet by měl být v barvě okna, našla jsem nějaké fotky a většinou to tak měli, ale… co se týká našeho obýváku, mám strach, aby to nepůsobilo moc tmavě, máme poměrně nízký strop a pokoj je otočený na západ, takže toho sluníčka tam až tak moc nepřijde… Nechtěla bych, aby to okna nebo pokoj nějak opticky zmenšovalo, jestli mi rozumíte. Navíc parapet bude poměrně hluboký, takže se to ještě umocní. Ale zase dávat k hnědým oknům bílý parapet se mi taky moc nezamlouvá. Jak to máte vy? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
8.10.09 11:56

A co nejaky dekor dreva podle toho, jaky mate nabytek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.10.09 12:01

Lepší by bylo to vidět, ale já za sebe bych asi dala bílé (pokud se tedy bavíme o vnitřních parapetech) jestli tedy máte bílou na stěnách :wink:
Pokud je parapet dost hluboký tak počítám, že okno je jakoby ve výklenku, pak bych myslela, že ten bílý parapet bude součást výklenku a ne okna a bude to ladit.
Jinou barvu než okna nebo výmalby bych asi neriskla, to už by mi přišlo překombinovaný 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.10.09 12:03

mandarinko - naši si myslím dávali buk (je pravda, že různí výrobci mají hodně odlišné dezény… a vypadá to dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
8.10.09 12:40

Dala bych bílé.......určitě, pokud máš bílé stěny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.10.09 13:14

To taky řeším, okna máme taky dřevěná pinine a bílá mi vychází jako nejschůdnější. Stejnou barvu jako okna nemám šanci sehnat a jen tak „něco podobného“ se mi zdá ještě horší než ta bílá. Njn, ale co když stěny bílé nebudou, nebude to blbé? Přeci jen po pár letech se třeba rozhodnu pro barevné pokojíky, ale parapety bych ráda na celý život.
Tuhle jsem viděla prodávat parapety z pravé žuly - takové kropenaté a ani to nebylo nějak extra drahý, ale to by asi taky bylo divné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.10.09 13:15

A co vykachlíkovat, cihly nebo nějaký dekor kamene - jestli se vám to tam teda hodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
8.10.09 13:55

Řešili jsme podobný problém, hloubka parapetů 60 cm 8O , nakonec jsme dali parapety v barvě oken a vypadá to celkem dobře. Stejně je před tím záclona, tak to trochu „rozjasní“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
8.10.09 13:56

Viděla jsem i bílý parapet a výmalbu barevnou, jen nechali bílý pás kolem oken a dveří a vypadalo to fakt pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
8.10.09 14:20

Díky holky. Jo jo, zdi jsou bílé a asi i zůstanou. Teď nevím, jakou přesně máme hloubku, ale možná i kolem 40 cm. Je to starej barák a ještě jsme zateplovali, takže okna nechali trošku před:,–(it, aby zase nebyla utopená při pohledu zvenku. Nábytek do obýváku ještě vůbec nemáme, takže podle toho se moc nepořídím.
Ještě se chci zeptat v souvislosti s okny - nevíte, jestli je možné někde dodatečně koupit takové ty dělící příčky? Mě se to moc líbí, naše okna jsou úplně jednoduchá a přijde mi, že ty příčky a členění okno dost oživí. Vím, že jsou příčky nalepovací, ale nevím, jestli se dávají přímo při výrobě nebo se dají nalepit dodatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.10.09 14:50

bílá je neutrál, takže toho bych se nebála ani pokud by se malovalo na barevno, ale zaujal mě i ten nápad s tím obkladem, klidně i v nějaké neutrál barvě jak psala Angua :wink:

Mandarinka s těmi nalepovacími příčkami…osobně pokud by to bylo samolepící tak bych se dost bála, že to na těch oknech moc dlouho nevydrží a pokud by se to lepilo bytelněji, tak bych se zas bála toho že to neudělám -„netrefím“ dokonale, a pak se na výsledek svý práce budu dívat xy let…nejlepší asi bude kontaktovat firmu co okna vyrobila/namontovala a poptat se u nich :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný