Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj,holky at cokoliv smazim(rizky,sejra,karbose..)mam pak smrad v byte tri dny:(.Ma nekdo radu cim to vyvonet?Digestor nepomaha,svicky taky ne,mala mi coura po celym byte jak si hraje,tak to fakt naleze vsude:(
Jo a pri tom smazeni na sklokeramicke desce,se mi v oleji strasne brzy spali ta sesypana strohanka a mam na tech rizkach ty cerne fleky,co s tim?myslim ze na plynovem horaku se mi to nestavalo.dik za rady:)
Lasicko, mám asi blbej dotaz, ale jak zabráníš tomu, aby se ten smrad z friťáku nevyvalil ven při otevření? Já smažím ve friťáku postaveným na sporáku, zapnutou digestoř a stejně mám problém jako zolina. Taky smrad v celým bytě ![]()
Pokud máte někdo fígl, jak na to, tak se taky ráda poučím ![]()
No ja mam taky smrad po celym byte, ale co se mi celkem osvedcilo, tak jakmile dosmazim, okamzite ten fritak nebo hrnec s olejem vynesu na balkon, protoze z toho jde takovej smrad
Pokud neni kam to vynest, tak na hrnec dat aspon poklicku,aby se to nesirilo. Nezda se to, ale udela to hodne. Dalsi den uz smrad nemam..
S flekama na rizkach nepomuzu. Tchyne to jeste dela tak, ze rizky jen lehce osmahne a pak to da dopect do trouby. Vysledek je stejnej, jen je nesmazi tak dlouho. Nekdo dava vsechno do trouby..
Stejně jako Rafaela, mám friták pod digestoří , ta jede naplno a beztak je smrad po celém baráku. V létě se to v klidu vyvětralo, udělala jsem průvan a bylo. Teď to nejde, byla by tady zima. Taky bych uvítala nějaký tip:-)
jj,zlaty leto:))..jinak se taky snazim hned vse myt a vylejvat.
O troube uz me nekdo rikal,bohuzel ne presny navod.Takze kdo vite jak na rizky z troby,sem s radou.Pece se to v pekaci?kolik oleje?nebo zadny?na kolik stupnu?a jak asi dlouho?a strouhanka normal ztmavne a bude krupava?uz ze tesim az vyzkousim:)))
No, to by mě taky docela zajímalo. To byl jeden z důvodů, proč jsem zrušila friťák.
Toho zápachu jsem se nedokázala zbavit.
Já bych taky ráda friťák zrušila, ale úplně bytostně nesnáším stát nad pánvičkou a smažit a smažit
Ty řízky z trouby by mě taky zajímaly
Jojo, nápady sem!!! Větrám, digestoř na plný kule, olej hned likviduju, ale smrdím já i vše kolem. Zrovna včera jsem dělala chleba ve vajíčku k večeři a hnus fialovej
.
Jo a s těma řízkama. Já když se tam ta strouhanka začíná připalovat, olej přecedím, pánev vytřu papírovým ubrouskem, olej naliju zpět a smažím dál.
Hama, vidíš, na to jsem zapomněla, po fritování se vždycky musím převlíct jak mi páchne oblečení ![]()
rizky taky dodelavam v troube -klasicky osmahnu do zlatova po obou stranach a pak na plechu vylozenem pecicim papirem a prikryte dalsim papirem pecu na cca 150… a prihazuju dalsi. a jsou mnohem chutnejsi.
jinak tkay hned po smazeni cehokoliv otviram okno dokoran, olej pokud mozno necim prikryju nebo hned vylivam.
Já řízky v troubě peču běžně, taky mi u smažení vadí smrad, navíc je pak celá kuchyň mastná, v troubě je to v pohodě…
Rozpálím v pekáči olej (dávám ho stejné množství jako na pánev, takže relativně dost), naskládám řízky, trochu stáhnu teplotu a když se ze spodní strany opečou, obrátím…tvají tak dvacet minut, nejsou tak křupavé, ale dobré jsou…možná měkčí, než z pánve…
Ahoj, babička peče řízky v troubě. Jsou taky moc dobré. Možná i lepší
. Jak píše Judicum, tak není mastné vše kolem a také to začnu preferovat. Co nesnáším, tak smažit něco zmrazeného na pánvičce. To mužu jit dělat ganerální uklid
, friták jsme zrušili po dvou měsících kvuli tomu smradu.
S těma spáleninama moc neporadim. Já na smažení nemám většinou velkou porci, takže to stihám než se vše kolem dokonale spálí. Asi jediné co pomuže, tak olej vyměnit v polovině za nový, ale ta spotřeba
. A co olivový, ten to dělá taky??
Rizky delam taky v troube,prijdou mi takove chutnejsi..
ale napriklad miluju chleba ve vajicku a jakmile to delam tak musim mit loznici a pokojik zavreny protoze krome tech dvou pokoju mam take vsude smrad z oleje. ![]()
A co teprv kdyz delam bramboraky..
Jo a okno otevrene mam a stejne to nepomaha.
Takze s napady sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!