smazeni

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
129
30.9.09 21:28

Teď nevím, jestli tady bylo napsaný, jaký olej používáš… Fritovací by se tak přepalovat neměl. Určitě bych nešla do sojovýho. Kupujeme hlavně slunečnicovej a ok. Jinak jsme jednou byli s manželem pozvaní na řízek smažený v olivovým oleji a snad ani nebudu popisovat, ajk moc nám nechutnal. Ale to je myslím na každým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
30.9.09 21:34

když je něco smažené na olivovém oleji, tak se to jidlo musí snist ještě teplé. pak je právě z něj za studena ten olej cítit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
30.9.09 21:52

Smažíme sice minimálně, ale když tak: na pořádné pánvi co dobře drží teplo )litina, masivní nerez), na kvalitním tuku (palmový, řepkový, slunečnicový olej, sádlo), obalované věci řádně „oklepat“ ať nemá co opadávat (dobrá je čerstvě udělaná strouhanka z ne úplně suchého pečiva), dobře fungující digestoř (máte otevřený odtah resp. čistý uhlíkový filtr?), otevřené okno v kuchyni a dveře do ostatních pokojů zavřené (kuchyňo-obýváky mají v tomhle nevýhodu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
30.9.09 21:59

Proboha, na olivovém oleji se nesmaží, to je barbarství :! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
30.9.09 22:09

Hamo - jsou olivové oleje na smažení, třeba jako tento http://www.olivoveoleje.eu/…ce/item-p392

pro ostatní - měníte ve friťáku pravidelně pachový filtr co je ve víku? My ano, a problém se zápachem při fritování nemáme. Taky samozřejmě používáme fritovací olej a ten pak když nefritujeme skladujeme v lednici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
30.9.09 22:18

Teda já radu nemám, jen chci podotknout, že mě to voní… :roll: :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
1.10.09 11:59

dik za postrehy,ale vypada to ze dal budu vetrat i v lednu jako blazen :lol: :lol:
no a jestli nekdo vite jak na tu troubu ale na sucho bez oleje,tak sem s tim jo :P diky,diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
1.10.09 13:01
Hama píše:
Proboha, na olivovém oleji se nesmaží, to je barbarství :! :wink:

Muj tchán smaží jen na olivovém oleji. Je to přimo olej na smažení. Ne ten do salátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
1.10.09 13:30

Ahoj,
mi dokud jsme bydleli v bytě, tak jsme zá:,–(ně smažili ve friťáku na balkoně. A teďka fritujeme v garáži. Tím je zápach v bytě vyřešen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.10.09 14:23

tterka, dobrý nápad, to mě nenapadlo :-)

• Citovat
  • Upravit
2318
5.10.09 12:11

Chudáci sousedi nad váma… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.09 13:43

Lasičko,
sousedi nad námi dělali neustále rachot, dupání, vrtání o půlnoci a podobné vychytávky, takže to byla taková sladká pomsta :-)

Ba ne, s tou pomstou si dělám srandu, nějak mě to ani nenapadlo. Ale byli jsme v bytě jen pár týdnů a zase tak často nesmažíme. Tak se to snad dalo o patro výš vydržet …
Nepřihlášená tterka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.10.09 20:21

Smazit ve fritaku na balkone mi prijde trochu „Balkan“ teda :roll:
Jinak ja mam pocit, ze smrad ze smazeni vyvetram za chvili, nemam s tim problem, nebo mi to asi nevadi

• Citovat
  • Upravit
4232
19.10.09 17:34

Já bramboráky peču v troubě. Plech vyložím pečícím papírem, nakydám bramboráky, zvrchu je potřu olejem a peču, peču spodní i vrchní ohřev, ne gril asi na 200-250 stupňů, doba je podle toho, jak má kdo rád vysušenější nebo šťavňatější. Já kupodivu s tím smradem problémy nemám, asi mám dobreou digestoř.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
22.10.09 13:17

Ted jsem cetal va jednom casopisu, ze smrad ze smazeni zustava v obleceni apod daleko vic z oleje nez ze :,-(la. Kdyz se nad tim zamyslim, ma to cosi do sebe..

Add smazeni na balkone, to je mazec, ze bych se pomstila sousedum za ta jejich cigarka :roll: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný