Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Teď nevím, jestli tady bylo napsaný, jaký olej používáš… Fritovací by se tak přepalovat neměl. Určitě bych nešla do sojovýho. Kupujeme hlavně slunečnicovej a ok. Jinak jsme jednou byli s manželem pozvaní na řízek smažený v olivovým oleji a snad ani nebudu popisovat, ajk moc nám nechutnal. Ale to je myslím na každým…
když je něco smažené na olivovém oleji, tak se to jidlo musí snist ještě teplé. pak je právě z něj za studena ten olej cítit ![]()
Smažíme sice minimálně, ale když tak: na pořádné pánvi co dobře drží teplo )litina, masivní nerez), na kvalitním tuku (palmový, řepkový, slunečnicový olej, sádlo), obalované věci řádně „oklepat“ ať nemá co opadávat (dobrá je čerstvě udělaná strouhanka z ne úplně suchého pečiva), dobře fungující digestoř (máte otevřený odtah resp. čistý uhlíkový filtr?), otevřené okno v kuchyni a dveře do ostatních pokojů zavřené (kuchyňo-obýváky mají v tomhle nevýhodu).
Hamo - jsou olivové oleje na smažení, třeba jako tento http://www.olivoveoleje.eu/…ce/item-p392
pro ostatní - měníte ve friťáku pravidelně pachový filtr co je ve víku? My ano, a problém se zápachem při fritování nemáme. Taky samozřejmě používáme fritovací olej a ten pak když nefritujeme skladujeme v lednici ![]()
dik za postrehy,ale vypada to ze dal budu vetrat i v lednu jako blazen
![]()
no a jestli nekdo vite jak na tu troubu ale na sucho bez oleje,tak sem s tim jo
diky,diky
Hama píše:
Proboha, na olivovém oleji se nesmaží, to je barbarství![]()
Muj tchán smaží jen na olivovém oleji. Je to přimo olej na smažení. Ne ten do salátu.
Ahoj,
mi dokud jsme bydleli v bytě, tak jsme zá:,–(ně smažili ve friťáku na balkoně. A teďka fritujeme v garáži. Tím je zápach v bytě vyřešen ![]()
Lasičko,
sousedi nad námi dělali neustále rachot, dupání, vrtání o půlnoci a podobné vychytávky, takže to byla taková sladká pomsta ![]()
Ba ne, s tou pomstou si dělám srandu, nějak mě to ani nenapadlo. Ale byli jsme v bytě jen pár týdnů a zase tak často nesmažíme. Tak se to snad dalo o patro výš vydržet …
Nepřihlášená tterka
Smazit ve fritaku na balkone mi prijde trochu „Balkan“ teda ![]()
Jinak ja mam pocit, ze smrad ze smazeni vyvetram za chvili, nemam s tim problem, nebo mi to asi nevadi
Já bramboráky peču v troubě. Plech vyložím pečícím papírem, nakydám bramboráky, zvrchu je potřu olejem a peču, peču spodní i vrchní ohřev, ne gril asi na 200-250 stupňů, doba je podle toho, jak má kdo rád vysušenější nebo šťavňatější. Já kupodivu s tím smradem problémy nemám, asi mám dobreou digestoř.
Markéta
Ted jsem cetal va jednom casopisu, ze smrad ze smazeni zustava v obleceni apod daleko vic z oleje nez ze
la. Kdyz se nad tim zamyslim, ma to cosi do sebe..
Add smazeni na balkone, to je mazec, ze bych se pomstila sousedum za ta jejich cigarka
![]()